Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Kris 15.03.2011 08:38

Sceny rodem z PRLu podczas premiery iPad'a 2

Cytat:

(...) Jedna z kobiet po 41 godzinach oczekiwania postanowiła odstąpić swoje pierwsze miejsce w kolejce za 900 dolarów, jak potem mówiła - zarobione w ten sposób pieniądze przeznaczy na koncert Lady Gagi.

Jak donoszą obserwatorzy osób, które zajęły jedne z pierwszych miejsc w kolejkach, a potem zdecydowały się je odstąpić za odpłatnością było znacznie więcej - ceny w zależności od atrakcyjności miejsca wahały się od 100 do nawet 1000 dolarów.

A na szóstym zdjęciu ten Murzyn w czerwonej kamizelce ma PRL na czapce. :D

Jarson 15.03.2011 02:42

Zawsze mnie dziwiło, że ona siedzi na tle ściany na której wiszą klucze, którymi co najwyżej można by rozkręcić kontener, którymi przyjeżdżają od producenta rozbierane przez nią urządzenia :)

Co do głosu, to jest dla mnie dość charakterystyczny, a przy tym "przenikliwy" - posłuchajcie ją przez pięć minut patrząc na twarz, a potem wyłączcie głos i dalej wpatrujcie w usta - będziecie dalej ją słyszeć :haha:

jesi 15.03.2011 00:34

Ładna pani o ładnym głosie :spoko:

Patrix 15.03.2011 00:24

Za taką cenę to nie powinno być tylko "it's simple" ale też "it's working" :P

A tu iPad 2, wiecie, że potrzeba hotair'a aby zdjąć osłonę ekranu ? :sciana: !
Już gdzieś pisałem, że Apple składa sprzęt na klej i taśmy dwustronne...

Gadzina18 14.03.2011 18:46

No to Apple znów robi z użytkowników króliki doświadczalne ...

Cytat:

Świeżo upieczeni nabywcy iPadów 2, z różnych stron świata, już informują o tym, że w iPadzie 2 wyświetlacz ma irytującą wadę, która całkiem niedawno pojawiła się w smartfonach iPhone 4. Nie wiadomo jeszcze, jaka jest skala problemu. Wiadomo natomiast, że w niektórych iPadach 2 podświetlenie matrycy przebija przez jej krawędź. To sprawia, że w trakcie wyświetlania ciemnych obrazów, ekran w niektórych miejscach jest żółtawy.
Oczywiście wyznawcy firmy Apple szybko przystąpili do obrony swojej ulubionej marki. Z jednej strony twierdzą, że to wszystko wina kleju łączącego elementy wewnątrz. Klej ma się ponoć "wyrobić" i ułożyć tak, że podświetlenie matrycy stanie się równomierne. Dają też ciekawą poradę - wystarczy zmniejszyć moc podświetlenia matrycy, a problem zniknie.
http://pclab.pl/news45164.html

Banana Coctail 14.03.2011 18:44

Jak ktoś nie 'umi' sam porządku zrobić, to gosposie woła, a ona dyskretna być nie musi. Do komputerów też się to odnosi.

M@X 14.03.2011 18:19

Po to, by miec porzadek w swoich danych. Mac Usera nie obchodzi jak ustruktyryzowane sa pliki na dysku, bo ich porzadkowaniem zajmuja sie programy jak iTunes czy iPhoto. Uzytkownika interesuje to co widzi. Przeszukiwanie po plikach nie wyszuka mi najchetniej sluchanych utworow czy nie przeszuka zdjec po twarzach. Biblioteki sa wygodne i estetyczne. Organizowanie danych przez pliki to nawyk z czasow DOSa...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Berion 14.03.2011 17:33

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1150678)
Windows pracuje na plikach, Mac na bibliotekach. Albo sie to rozumie albo zostaje na Windows. A synchronizuje sie raz a nie milion ;-)...

Na Macach czy na OSX?... Po za tym Windows 7 (może i Vista, nie przyglądałem się) też używa bibliotek... Tylko na co to komu? :P Wszystkie szanujące się programy do odtwarzania muzyki/filmów też, nawet ten znienawidzony przez Ciebie Foobar.

Gadzina18 14.03.2011 16:47

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1150676)
o lol

ale ja nie chce synchronizowac milion razy, chce usunac piosenki, ktorych juz tam nie chce

a mialo byc tak simple...

;-)

To mnie najbardziej wk.......urza w w iPodzie iPhonie itp.. ta synchronizacja. Dla osób, które widzą to pierwszy raz, a tępi z obsługi komputera nie są - to czarna magia. Wg mnie Apple dało ciała z tym.

M@X 14.03.2011 13:37

Windows pracuje na plikach, Mac na bibliotekach. Albo sie to rozumie albo zostaje na Windows. A synchronizuje sie raz a nie milion ;-)...

demek 14.03.2011 13:19

o lol

ale ja nie chce synchronizowac milion razy, chce usunac piosenki, ktorych juz tam nie chce

a mialo byc tak simple...

;-)

M@X 14.03.2011 00:14

Listy mozna tworzyc na iPhone, ale wygodniej robic mi to z iTunes. Utworow sie nie usuwa, bo to nie pliki tylko elementy biblioteki. Jak ktos chce operowac na plikowym smietniku kupuje PC i telefon z Androidem. Mac i iUrzadzenia operuja na bibliotekach. I cenie te wygode.

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

demek 13.03.2011 22:44

@max

jak sie zarzadza muzyka w iphone z itunes?

mozna przegladnac, wywalic czego sie nie chce i wrzucic co sie chce?

czy trzeba synchronizowac listy ?

andy 13.03.2011 18:22

Cytat:

Napisany przez M@X
Wygodne (przypinam do marynarki klipsem), za uczciwe pieniadze, grajace dobrej jakosci dzwiek. I Apple. W pelni swiadomie eskalujac dobre samopoczucie ;-).

Czekam na jakieś profesjonalne testy z innymi podobnymi(ta sama cena) urządzeniami.

Cytat:

Jedni kupuja Porsche dla znaczka i dlatego ze ich stac. Inni na nie oszczedzaja, bo raz nim jechali i wiedza, ze to jest TEN samochod.
Ten kto kupuje Porshe dla szpanu jest dla mnie takim samym płaskim człowiekiem jak np. fanboje Apple.

Cytat:

Bedzie tylko smutna koniecznoscia. Bo poznalo sie doskonalosc.
Nie ma produktów doskonałych i nigdy nie będzie bo ludzie nie są doskonali, bo wszechświat nie jest doskonały - zrozum to w końcu.

Zresztą nie rozumiem twojego porównania. Dla mnie Proshe jest bardzo dobrym samochodem i wartym swojej ceny. Te samochody w dużej większości są wykańczane ręcznie z bardzo wysokiej jakości części.
W przypadku Apple co masz? Produkcja masowa w chinach rotfl. Urządzenia Apple są tak samo a nawet i bardziej awaryjne od innych (były podane statystyki).

andrzejj9 13.03.2011 16:56

No cóż.. gdybyś jeszcze to porównanie dał w przypadku powiedzmy iphone'a, to uznałbym je tylko za nietrafione. Ale w przypadku tego urządzenia.. To naprawdę nie jest udana konstrukcja i niewiele sobą reprezentuje. Dźwięk jest słaby, wygoda obsługi kiepska, możliwości małe. Tylko cena bardzo wygórowana. Jest wiele znacznie lepszych urządzeń, również niewielkich i z możliwością przypięcia, za ułamek ceny, który trzeba zapłacić za to, że to Apple.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:37.