![]() |
Jak skończę to udostępnienię profil w postaci pliku XML, który sobie zaimportujesz do taskera.
|
To ja nie rozumiem. To jak to sprawdzać w takim razie?
|
Nikt mu nie karze zaglądać do taskera.
Jak stworze te profile to wrzucę tutaj. Potem wystarczy je zaimportować i już - magia dzieje się sama. |
Ale to nie dla mnie, dla ojca głównie. On się tego przestraszy i ucieknie na blaszaną nokie z przed dekady. ;p
|
@Berion jeżeli nie odpowiada Ci instalowanie innych dialerów, twój nie obsługuje tego lub informacje są*za ubogie to można wykorzystać taskera.
Poniżej niepełny profil do obsługi tego. W założeniu będzie zapisywał wynik do CSV i kalendarza (każda rozmowa jako wydarzenie). W raporcie obecnie jest: - numer ofiary - nazwa z książki ofiary - data i godzina rozpoczęcia rozmowy - data i godzina zakończenia rozmowy - typ połączenia (przychodzące, wychodzące) Dodatkowo zadanie secToHouMinSec konwertuje timestampa długości połączenia na format bardziej ludzki: HH:MM:SS. Kod:
Profile: Count Incoming (131)Kod:
secToHouMinSec (136) |
W przypadku sense są - jak byś się zagłębił w ten temat to byś wiedział...
Nie traktuję cie jak *****a - jeśli moja wypowiedź jest niezgodna z prawdą to wynika w takim przypadku z mojej nie wiedzy... i w żadnym wypadku nie ma na celu obrażenia twojej osoby. Mi po prostu odpowiada przeładowany TautchWIZ lub SENSE - z resztą, tam jest raptem 2 apki nie przydatne, które zostały wyłączone... Nie trawie czystego androida - i nie są mi potrzebne funkcje, których nie mam w standardzie. W sumie ja za bardzo wymagający nie jestem: - Ma internet - Nie muli - Najnowsze wersje aplikacji (które sobie wybrałem) działają To czego chcieć więcej ;) Wiec po kiego grzyba - mam przeszukiwać i testować milion apek by działało to tak jak mam w standardzie - a które mojej osobie odpowiada. |
Nie jest zintegrowany... To, że poszczególne aplikacje producenta telefonu używają jakichś jego funkcji nie oznacza, że są jego częścią.
Po za tym TouchWiz i HTC Sense są ciężkie i mało funkcjonalne jak dla mnie. Dziwię się Tobie, że wolisz przeładowanego syfem Androida od czystego. W GP jest mnóstwo aplikacji, które jakością są daleko przed tymi systemowymi i co najważniejsze nie pochodzą od jednego dewelopera i masz nad nimi kontrolę. I znowu traktujesz mnie jak debila... Wiem jak się używa sklepu i dobiera z niego oprogramowanie, co nie zmienia faktu że taka aplikacja jak dialer wymaga monitoringu z racji uprawnień jakie musi mieć. Może być tak nawet, że nazbiera miliony pobrań i pozytywnych komentarzy, aż pewnego dnia autor przejdzie na ciemną stronę mocy... W dialerze od Sony, nie ma... Potrafię się posługiwać opcjami, ba, nie boję się ich nawet przeglądać... I kolejny raz nie, nie musi być w dialerze... |
To, że launcher jest zintegrowany z dialerem tak jest w przypadku samsunga, i htc, w HTC to nawet bardziej, bo z ich nakładką zintegrowanych jest wiele funkcji które bez sense działać nie chce...
Co dialera nie polecę nic, zawsze używałem tego co było w standardzie... miałem HTC to w sense miałem wszystko co mi potrzebne, mam samsunga mam wsio co potrzebne w ToutchWIZ, tylko na pentagramie nie miałem nic w standardzie... i stwierdzam, nigdy więcej czystego androida... Jak masz HTC, Samsunga to wgraj oficjalny soft i po problemie - będziesz mieć czas połączeń w standardzie... jak masz z czystym androidem - na wzór andiego to zainstaluj kilka dialerów - tych co mają najlepszą opinie i wybierz najlepszy - bo ten licznik właśnie w dialerze jest ... Skoro w produktach od HTC i Samsunga jest to w alternatywnych też powinien być... |
Co ma launcher producenta wspólnego z jego dialerem? Nic.
Nie ma, jakby było to bym się nie pytał... Mgit, nie rób ze mnie barana. :P A jakiś polecasz? Trochę strach, bo trzeba monitorować później cały czas bilingi. |
No to jest w standardzie -> nakładka ToutchWIZ oraz Sense dla telefonów HTC, w Xpreriach też coś takiego jest :)
Może zainteresuj się dialerem alternatywnym :) |
Trochę ubogie, ale tak.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Tylko czy to nalicza rzeczywisty czas rozmowy czy czas od wykonania polaczenia do jego zakonczenia?
|
Jakby był to bym się nie pytał. :P
Nie chcę na stronie, chcę w telefonie. |
No ale taki licznik jest w standardzie - po co ci kolejny?
- Raz jest w samy dialerze - Dwa jest na stronie play24 z wykresami |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:14. |