![]() |
NET Runtime << Podane. Problem komunikacji.
Dla poprawnego działania IMGBurn na XP nie trzeba wiele. Czysta instalka Windows XP SP3, przy czym najlepiej jeśli SP3 jest już zintegrowany, nie doinstalowywany. (żadnych MXów, BlackEdition i innych spustów pseudolabów). Sterowniki Chipsetu od płyty głównej (najlepiej jednak wszystkie mieć zainstalowane), jeśli płyta obsługuje, to również Intel Rapid Storage Technology i Intel Management Engine. Do tego pakiet NetFramework możliwie najnowszy dla XP plus sprawne (zainstalowane) biblioteki NET Framework. Dodatkowo zależnie od ustawionej wielkości bufora potrafi się wysypać jeśli jest wyłączony lub za mały plik stronicowania (lub jeśli RAMU jest fizycznie za mało). IMGBurna używam z powodzeniem na XP od lat (z racji mnogości napędów na ATA) i nie przypominam sobie bym miał jakiekolwiek problemy z nim. ;) |
Raczej wygląda to na problem z XP ...:ysz:
|
Taki mam błąd:
Nie można znaleźć opisu dla identyfikatora zdarzenia ( 0 ) w źródle ( .NET Runtime ). Być może komputer lokalny nie ma wymaganych informacji rejestru lub plików DLL potrzebnych do wyświetlania komunikatów z komputera zdalnego. Możesz użyć flagi /AUXSOURCE= do pobrania tego opisu; więcej informacji można znaleźć w Pomocy i obsłudze technicznej. Następujące informacje są częścią zdarzenia: CorperfmonExt!CollectCtrs caught exception c0000090. żródło: .NET Runtime identyfikator: 0 Twoje ustawienia przestuje wieczorem :fiu: |
Ilość załączników: 3
|
Juz to robiłem Kilka razy i zero poprawy. Innymi słowy bida hehe
|
Przeinstaluj ImgBurn \ usuń kompletnie instalkę i zainstaluj jeszcze raz ... Potrafi się na XP wysypywać ImgBurn.
|
System robiłem 11.01.2011 wiec kupę czasu temu. Niemniej mam od jakiegoś czasu problem. Program niby wypali płytkę ale w momencie jak pojawia się napis w logu creating grafh data imgburn się wysypuje.
Do tego po czymś takim tackę mam zablokowaną na amen i jedynie mogę reboot lub reset zrobić. W dzienniku zdarzeń mam błąd wystąpienie wyjątku w net frameworku kodu teraz nie pamiętam. Co ciekawe nie miałem takich problemów bo jechałem cały czas na xp. Dziwne... |
Nic ImgBurn nie potrzebuje ale spotkałem się z opiniami że nie zawsze nowsze wersje lubią się z XP.... Ale sam już dawno XP nie używam więc trudno mi to zweryfikować ...
|
Czy imgburn wymaga jakichś. net framework'ów do prawidłowego działania.?
|
działa :-)
Cytat:
|
Powinien działać ten sposób \przecież w czasie tworzenia obrazu z danymi nie ustawia się przejścia warstwy \ tylko podczas operacji zapisu...
|
Ilość załączników: 1
ustawiłem max czyli 2 086 912 a L0 ImgBurn ustawił koniec na 2 086 911 sektor przed końcem
Załącznik 80019 |
Ilość załączników: 2
czary2mary :spoko:
zobacz chyba działa :-) zaraz będę wypalał ale zastanawiam się czy ustawić L0 Data Zone Capacity: 2*086*912 nagranie do ostatniego sektora z drugiej strony to nie jest overburnning co sądzisz ? Załącznik 80017Załącznik 80018 |
Cytat:
|
czytałem wczoraj ale poszłem spać
robiłem tak tworzyłem obraz ISO ale on domyślnie dzieli go tak samo 50/50 nagrywam dla znajomego seriale i żeby cały sezon był na jednej płycie więc całość zajmuje około 5-6GB z danymi to bez znaczenie "chyba" gdzie będzie Layer Break wpisywałem wartość w ImgBurn na L0 ale on chyba nie reaguje na to zrobie tak jak piszesz ale to co ładuje plik ISO a ten drugi plik to co ? samoistnie zaciągnie informacje ImgBurn ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:42. |