Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   AVI -> VCD [poradnik] (https://forum.cdrinfo.pl/f13/avi-vcd-poradnik-47560/)

wojster6 20.04.2005 19:57

aha a moze pan powiedziec tak ile minut konwersuje sie dvd, jak vcd skompresowalo sie gora 30min? aha a nie zna pan moze kogos kto zajmuje sie "mIRCEM"??

PIOTR34 19.04.2005 23:46

Cytat:

Napisany przez krzemien
jak mam znalezc link "Cinema Craft Encoder" z crackiem ???

Za takie kwestie to należy się :bicz: a jak nie pomoże to chłosta. Przeczytaj REGULAMIN Potem zadawaj pytania.

sc0rpi0 19.04.2005 22:48

W TMPEGEnc dajesz File -> MPEG Tools -> Merge & Cut. Tam możesz podzielić plik mpg na dwie częsci.

krzemien 19.04.2005 20:54

jak podzielic film na dwie plyty... konwertuje w "tmpgenc2".... program wszystko robi w jeden plik....
konwertuje bardzo dobrze ale ponad 900mb w pliku...
prosze o jakis pomysl....
pozdrawiam

sc0rpi0 19.04.2005 18:32

Subtitle Workshop - Save As... -> "SubRip"

wojster6 19.04.2005 18:24

a moglby pan jeszcze napisac jak sie przerabia napisy (jakim programem) zeby pozniej uzyc w the filmmachine?

sc0rpi0 18.04.2005 20:41

Cytat:

Napisany przez wojster6
juz wszytsko dziala pieknie ladnie, mam jeszcze jedno pytanie: czy jak chce nagrac cos na dvd to robie to samo tylko na poczatku daje na make dvd? aha i jeszcze jedno: mam nagrac ten plik tfm_muxed_00.mpg moge go nagrac na svcd czy jak go skompresowalem w vcd to moge nagrac tylko na vcd

W przypadku robienia do DVD - tak , wystarczy wcisnąć "make DVD". Jeżeli jest skompresowany do VCD to mażna go nagrać jedynie do VCD. Aby nagrać do SVCD trzeba go osobno przerabiac, gdyż oba te standardy różnią się od siebie rozdzielczością i bitrate'em także nie są takie same.

Cytat:

Napisany przez krzemien
jak mam znalezc link "Cinema Craft Encoder" z crackiem
prosze o podanie jakiejs strony w necie...
pozdro.

Nikt Ci nie poda adresu do żadnego "cracka", gdyz jest to piractwo i niezgodne z prawem. Takich rzeczy szukaj na własną odpowiedzialnośc.

wojster6 18.04.2005 19:44

juz wszytsko dziala pieknie ladnie, mam jeszcze jedno pytanie: czy jak chce nagrac cos na dvd to robie to samo tylko na poczatku daje na make dvd? aha i jeszcze jedno: mam nagrac ten plik tfm_muxed_00.mpg moge go nagrac na svcd czy jak go skompresowalem w vcd to moge nagrac tylko na vcd?

krzemien 18.04.2005 11:50

jak mam znalezc link "Cinema Craft Encoder" z crackiem ???
prosze o podanie jakiejs strony w necie...
pozdro.

wojster6 17.04.2005 19:40

a moze pan mi podac linka do tego avisyntha, bo nie wiem ktorego sciagnac to znaczy sciagnalem jakiegos zainstalowalem i dalej byl ten sam problem. chyba sciaganalem niewlasciwego..

sc0rpi0 17.04.2005 17:59

Pisałem już kilka razy na tym forum, nawet chyba w tym topicu:
Aby usunąć logo CCE musisz zarejestrować ten program (wykupic licencję).

krzemien 17.04.2005 15:59

dzieki za odpowiedz,
juz rozwiazalem problem. zainstalowalem wers. 2,5 i jest git....
ale pojawil sie nastepny......
film przekompresowalem na VCD jest obraz, napisy dobry dzwiek ale tam gdzie wyswietlane sa napisy jest logo CCE....
jak to usunac z obrazu....???????????????????????
poradzcie jaszcze raz...
pozdrawiam.........

sc0rpi0 17.04.2005 15:16

Moze w programie nie podałeś lokalizacji do CCE. W the film machine daj options -> Paths i tam podaj lokalizację do pliku exe Cinemy Craft Encoder.
A może wcześniej instalowałeś jakieś starsze wersje CCE, poszukaj i ewentualnie pousuwaj dopiero potem zainstaluj nową.

krzemien 17.04.2005 13:57

witam...
jak zainstalowac CINEMA CRAFT ENCODER.. za kazdym razem kiedy probuje pokazuje mi sie okno o wczesniejsza wersje...
mam dwie wersje THE FILMMACHINE (1,2 i 1,4). udalo mi sie zainstalowac CINEMA CRAFT ENCODER lite ale zaden program go nie widzi...
poradzcie jak to rozwiazac !!!!!!!!!

sc0rpi0 16.04.2005 09:46

Prosze http://www.avisynth.org/. U mnie z wersją 2.5 działa dobrze. Wiem, że czasami z innymi może nie współgrać bo sam miałem problemy dlatego trzeba dobrać jakąś odpowiednią :D U mnie z AviSynth 2.5 jest wszystko OK

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:14.