Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 14.01.2004, 02:06   #1
mesztica
User nad userami :)

Data rejestracji: 09.01.2004
mesztica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DiF4U, ReAuthorist, Scenarist NT - ktos tego uzywa?

Do niedawna do backupu DVD uzywalem Shrinka, przy krotszych filmach (ok. 2h) i kompresji >70% moge powiedziec, ze program nie jest zly...
ALe dluzsze filmy (Wladca Piercieni, Braveheart, Star Wars...) mialy po rekompresji widoczna pixeloze Znajomy mi pokazal swietny program DVD2DVD-R... z encoderem CCE ) jakosc nawet 3,5h filmu jest nadal znakomita... tylko ,ze...
No i tu jest problem... "filmu" a co z dodatkami? W jaki sposob nagrac na DVD-R prawie 4h dodatkow do Star Wars?? No i co zrobic, zeby nasz plyta zachowala wszystkie menu?
Znalazlem na www.doom9.org tutorial do zrobienia dokladnie tego co mym chcial...
DoItFastForYou + ReAuthorist + Scenarist...
Sprobowalem Braveheart (ok 3h)...
Krok po kroku postepowalem zgodnie ze wskazowkami na stronce...
Pierwsza operacja (DiF4U) zajela 20 minut i 9 GB na dysku
Ale juz przy ReAuthorist zdziwilo mnie, ze po kliknieciu na "Author It!" w ulamku sekundy sie wszystko zrobilo... w opisie bylo napisane, ze to potrwa "chwilke". Dla mnie chwilka to jest co najmniej kilka sekund...
Posiadam Athlona 1700+@3000+ ale nie sadze, zeby autor tutoriala robil to na duzo gorszym sprzecie...To samo bylo ze Scenarist, sekunda i widzialem okienko "Finished!"... a opis mowil, ze to potrwa dluzsza chwile i program nawet przestanie reagowac...
Dalej niestety nie moglem nic zrobic, bo Scenarist informowal mnie o bledzie (Layout Failed):

Info Creating DVD Files
Error This scenario contains both NTSC and PAL. This is DVD specificaton violation. Resolution "PAL" VTS "VTS_02". Reference resolution "NTSC".
Error The track<VTS_01_PGC_01> has place holder.
Error The track<VTS_02_PGC_01> has place holder.
Error The track<VTS_02_PGC_02> has place holder.
Error PreCheck From DB failed
Error DVD files could not be created

No i teraz mam pytanie... czy ktos kiedys uzywal tych programow i wie o co chodzi?
A moze istnieje inny sposob rekompresji filmu z uzyciem CCE i z mozliwoscia zachowania menu i dodatkow?
Bede wdzieczny za wszelka pomoc...

PS. Plakalem jak wycinalem menu z Gladiatora ;(

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: