![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
User nad userami :)
Data rejestracji: 09.01.2004
![]() |
DiF4U, ReAuthorist, Scenarist NT - ktos tego uzywa?
Do niedawna do backupu DVD uzywalem Shrinka, przy krotszych filmach (ok. 2h) i kompresji >70% moge powiedziec, ze program nie jest zly...
![]() ALe dluzsze filmy (Wladca Piercieni, Braveheart, Star Wars...) mialy po rekompresji widoczna pixeloze ![]() ![]() No i tu jest problem... "filmu" a co z dodatkami? W jaki sposob nagrac na DVD-R prawie 4h dodatkow do Star Wars?? No i co zrobic, zeby nasz plyta zachowala wszystkie menu? Znalazlem na www.doom9.org tutorial do zrobienia dokladnie tego co mym chcial... DoItFastForYou + ReAuthorist + Scenarist... Sprobowalem Braveheart (ok 3h)... Krok po kroku postepowalem zgodnie ze wskazowkami na stronce... Pierwsza operacja (DiF4U) zajela 20 minut i 9 GB na dysku ![]() Ale juz przy ReAuthorist zdziwilo mnie, ze po kliknieciu na "Author It!" w ulamku sekundy sie wszystko zrobilo... w opisie bylo napisane, ze to potrwa "chwilke". Dla mnie chwilka to jest co najmniej kilka sekund... ![]() Posiadam Athlona 1700+@3000+ ale nie sadze, zeby autor tutoriala robil to na duzo gorszym sprzecie...To samo bylo ze Scenarist, sekunda i widzialem okienko "Finished!"... a opis mowil, ze to potrwa dluzsza chwile i program nawet przestanie reagowac... ![]() Dalej niestety nie moglem nic zrobic, bo Scenarist informowal mnie o bledzie (Layout Failed): Info Creating DVD Files Error This scenario contains both NTSC and PAL. This is DVD specificaton violation. Resolution "PAL" VTS "VTS_02". Reference resolution "NTSC". Error The track<VTS_01_PGC_01> has place holder. Error The track<VTS_02_PGC_01> has place holder. Error The track<VTS_02_PGC_02> has place holder. Error PreCheck From DB failed Error DVD files could not be created No i teraz mam pytanie... czy ktos kiedys uzywal tych programow i wie o co chodzi? A moze istnieje inny sposob rekompresji filmu z uzyciem CCE i z mozliwoscia zachowania menu i dodatkow? Bede wdzieczny za wszelka pomoc... PS. Plakalem jak wycinalem menu z Gladiatora ;( ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|