![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Tak, dokladnie,
pobralem najnowsza wersje 1.4.9 oraz CCE 2.66.xx.xx.x wraz z Vitaminka ![]() Nie wiem czym sie rozni 1.4.9 od 1.4.4, ale przynajmniej powinna bys lepsza i pozbawiona jakiejs tam ilosci bugow..... Za wszelka udzielona pomoc jak i to w przyszlosci - dziekuje kolegom CobraVerde oraz Gelo_5 Pozdrawiam. Rafal.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
Tak wygląda interface programu w najnowszej wersji 1.4.9.Nie używałem wersji późniejszych niż 1.4.4.Pierwsze próby z najnowszą wersją pokazują,że trzeba wpisywać ręcznie dane /tak jak opisał CobraVerde/ do IfoEdita.W wersji 1.4.4 odbywało się to automatycznie.Później przedstawię zrzuty z pracy programu.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
w zakładce settings pojawił się "Delete unnecessary Files".Jego zaznaczenie spowoduje wykasowanie z dysku niepotrzebnych plików.settings
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
OK' Zrobilem wedle waszych rad... Zaraz po tym jak DVD2DVD-R przerwal wywalajac prosbe o plin M2V, podalem mu jeden z dwoch jakie byly w katalogu roboczym - domyslilem sie ze chodzi mu o ten plik z wyrazem "NEW" w nazwie
potem podalem dwie sciezki dzwiekowe ( AC3 i DTS ) AC3 byla lekko opuzniona o 80ms wiec wpisalem jej w okienko DELAY zadana wartosc 80 ( zjadlem zeby na VirtualDUBie robiac Divxy, wiec co nie co kapuje ). Podalem mu polskie napisy i kliknolem Multiplex... Wszystko zrobil cacy b. ladnie...Otworzylem sobie PowerDVD i wybralem opcje "odtworz pliki DVD z dysku twardego" - podalem mu Video_ts.ifo ktory przed momentem stworzylem. Wszystko pieknie, wrecz fantastycznie ! obydwie sciezki dzwiekowe sa, dzwiek pasuje idealnie do obrazu, napisy miodzik !! No i wlasnie nasowa mi sie teraz pytanie do kolegi CobraVerde, skoro wszystko jest oki, to po co jeszcze jest potrzeba wykonania DWOCH operacji z IFOEDITem jakie radzisz ?? 1. 'Get VTS Sectors' - co mi to da ?? 2. kopiowanie kolorow napisow - skoro sa dobre ?? Nie mowie, ze jest to nie potrzebne, wrecz uwazam ze napewno jest to konieczne, tylko jestem po prostu ciekawy co mi to daje ?? !! Na razie robie krok po kroku jak radzicie, i jest wszystko SUPER ! Sciagnolem sobie Bitrate Viever, i faktycznie sa zupelnie inne wartosci niz podaje DVD2DVD-R. Jako dekoderka - uzylem MPEGDecoder.dll, przy CCE 2.66 i AVS 2.08 i nie zauwazylem nic strasznego. Zreszta moze wiecie czy po za szybkoscia, te dwa dekoderki roznia sie czyms jeszcze ?? np. jakoscia plikow wynikowych ?
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Proces ripowania odbywa się w identyczny sposób jak w 1.4.4
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Ładniej wygląda interfejs tworzenia DV
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
CCE działa w sposób jak poprzednio
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Po skończonej pracy Cinema Craft Encodera otwiera się okno IfoEdita i prosi /to jest nowość/ o podanie danych, które zostały zapisane na dysku.
1,2,3,4 naciskamy i wskazujemy pliki 5.miejdce gdzie chcemy zapisać film 6.OK po wpisaniu wszystkich danych |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Jeszcze tylko Multiplexing *A i zmiana informacji w Vob-ach *B i film jest gotowy!
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() dla pewności wypal to na DVDRW i zobacz jak wygląda na stacjonarnym DVD - to że chodzi ładnie na PowerDVD to jeszcze nie znaczy, że wszystko gra. komputerowe playery są o wiele bardziej tolerancyjne jeżeli chodzi o odtwarzanie DVD a DVD2DVD-R czasami popełnia głupie błędy - kiedyś boleśnie się o tym przekonałem ![]() najnowszej wersji jeszcze nie sprawdzałem i cholera wie co tam namieszali. Dzwiwne, że Ifoedit przestał działać w pełni automatycznie - to wyraźny regres w stosunku do poprzednich wersji z linii 1.4x albo jakiś błąd...
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
CoraVerde, jak pisalem zrobilem drugi film i faktycznie, napisy zielone !! po zabiegu jaki radziles, zrobily sie "normalne", wychodzi wiec na to ze jednak lepiej kopiowac te kolorki z oryginalnego IFO. A co do GET VTS SECTORS, ta ja po prostu chcialbym wiedziec co to znaczy, co to sa te VTS sectors i co daje to co robie...
Na razie dziekuje za rady, bo uchroniles mnie od tego, co Ciebie spotkalo..... Pozdrawiam.
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
glupie pytanie .... ta metoda nie zrobie kopi wsyztkiego z DVD ?? tzn chodzim io menu i inne sprawy .... tak zeby zachowywala sie plyta w DVD jak orginał ( wybor menu, napisow, jezyka ) tylko ze na plycie 4.7 ??
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
DVD2DVD-R robi tylko sam film.
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Mam ver 1.8.4 i cce 2.7. W pewnym momencie tak jak powinno wlacza mi sie cce i czeka na wcisniecie "encode". Czy w temple powinienem cos zmienic/ustawic? Jest: standard, ntsc, pal
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
podczas kopiowania DVD2DVD-R zostawiamy sam film co upraszcza strukturę płyty i nawigację (nie ma Menu i dodatków) - to właśnie trzeba skorygować i zapisać w plikach konfiguracyjnych "nowego" DVD poprzez operację GET VTS SECTORS
|
|
![]() |
|
|