![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.04.2005
![]() |
a np. jak mam w dwoch kawalkach film [po 700mb] to jak to zgrac na jedna plytke dvd w the film machine [4,6gb] ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Możesz ten film połączyć przed konwersją, tylko chyba potem się nie zmieśc i na jedną płytę DVD, chyba że krótko trwa. Ale zakładam że to dupłytowy film, pewnie ma ze 2 godziny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Bywalec
![]() |
no tak dwu-plytowy, czyli zaraz jak sie wlaczy filmmachine to obydwie czesci wkleic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() |
Nie, miałem na myśli połączenie dwóch plików AVI w jeden (jeszcze przed konwersją). Ale nie wiem czy będzie to miało sens bo skoro film jest długi (nawet jeśli jest w jednym pliku np. 1,5 GB) to i tak po przerobieniu przez The Film machine może zostać spowrotem podzielony na dwie części (wtedy już DVD), gdyż może nie zmieścić się na płytę DVD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Bywalec
![]() |
To co by Pan polecal zeby zrobic? jakim programem skleic te czesci. np zgralem sobie od kuzynki harrego pottera i super dziala na jednej plytce chociaz to dluzszy film... a tak do ilu minut filmu jest limit, ze trzeba nagrac na 2 DVD?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() |
Z tego co pamiętam (a nie jestem pewien) na płyte DVD w standardowej jego jakości mieści się 100 minut filmu (jeżeli się myle niech ktoś mnie poprawi), więc jeżeli film jest krótszy to mozna złączyć obydwa pliki np. w VirtualDub i dopiero potem poddać konwersji do DVD. A jeżeli film jest dłuzszy to szkoda go łączyć, by potem nie okazał się że program do przerabiania na DVD zrobił nam tak że pierwsza płyta DVD to 100 minut a druga to pozostałe np. 15 minut filmu. To by była porażka. Można zmieścić również dłuższy film niż 100 min na płytę DVD, zmniejszając bitrate, ale to już mija się z celem, w końcu gdy chcemu film na DVD to musi być on w dobrej jakości.
EDIT: Poradnik odnośnie łączenia plików avi tutaj Ostatnio zmieniany przez sc0rpi0 : 28.04.2005 o godz. 18:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Windy City
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Ja mam natomiast pytanie z troche innej beczki, mianowicie jelsi chodzi o jakosc i szybkosc zawsze uzywam WinAVI 6.3 jednak ten program nie posiada opcji podgladu przy ustawieniach aspect ratio ani podczas cropping'u czy jest jakas inna alternatywa jelsi chodzi o porgramy typu ALL IN ONE ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
Alternatywa jest polecany przeze mnie program the Film Machine
![]() Poczytac na forum http://www.dvdrbase.com/showthread.php?t=41492 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2005
![]() |
Witam ja mam troche inny problem a natomiast:
Wzialem uruchomilem the film machine wzialem jako plugin cce no i wybralem film do nagrania(INIEMAMOCNI WERSJA 2płytowa 1,5h cały film) no i sie zaczelo wszystko robic. no spoko ale gdy sie skonczylo powstaly mi takie pliki jak: TFM_Avisynth_Script_File, TFM_Enc_Video, ten drugi zajmuje az 1,54GB moze wiec co z tymi plikami zrobic ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
TFM potrzebuje do poprawnej pracy ponad 15 GB miejsca na HDD
chyba, że zaznaczysz opcję aby kasował tymczasowe pliki wtedy swobodnie wystarcza 8-10 GB jeśli masz mniej miejsca TFM zakończy pracę w trakcie nie dokańczając pracy zamiast filmu gotowego do wypalenia (zestaw VOB, IFO i BUP) będziesz miał kupę plików z których może się nie dać nic zrobić a skoro jeden z plików ma Twoim zdaniem 1,54 GB to musisz wiedzieć że powinien mieć jakieś 3,5 GB sprawdź ilość miejsca na HDD przed kompresją i katalog roboczy TFM ustaw na partycji NTFS (unikniesz kolejnych problemów) |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2004
![]() |
Ja mam takie pytanko...co zrobic zeby przy konwersji TFM napisy byly POD filmem? Ustawiam napisy na Permanent bo jak dam to drugie to wogole ich nie mam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2005
![]() |
Mirek-1977 - dokonczylo mi wszystko kompresowac i teraz zajmuje 3,98GB w formacie mpeg i jest jeszcze troche plikow i jeszcze jakis plik w formacie ac3 na dysku mam teraz wolnego miejsca okolo 16GB co zrobic teraz aby mi to przerobilo na VOB i itp ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
TFM powinien sam dokonać authoringu i utworzyć VOBy
sprawdź czy przypadkiem nie ma w katalogu roboczym TFM podkatalogów Output\VIDEO_TS wtym ostatnim powinny się znajdować wszystkie pliki VOB i inne - czyli całość gotowa do wypalenia jeśli nie ma ich tam trzeba dokonać authoringu ręcznie potrzebne będą pliki które uzyskałeś z kompresji czyli ten mpg, który zajmuje prawie 4 GB plik AC3 zawierający dźwięk filmu i napisy - w zależności od użytego programu do authoringu trzeba go będzie przekonwertować do odpowiedniego formatu możesz skożystać z porad zawartych w tym temacie: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=ifoedit jest tam opisane jak to połączyć jak zmienić kolor napisów a do konwersji napisów do formatu SUP możesz użyć tego programu: TXT2SUP była o nim mowa na łamach CDRInfo i stąd też go ściągałem ale teraz go jakimś cudem nie można znaleźć w dziale Pliki serwisu G O O G L E Ci pomoże |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|