Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 26.01.2005, 20:02   #16
Koordynator
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika mallow
 
Data rejestracji: 03.03.2003
Lokalizacja: Elblążak w Toruniu ;)
Posty: 2,789
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
MysliCie ze na Athlonie 1800+ 256 DDR na CCE zmieszcze sie 3-3,5 h?
pozdro
__________________
mallow jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.01.2005, 20:21   #17
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.01.2005
Posty: 2
martek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez sc0rpi0
Zauważ, że ten plik, który ja przerabiałem miał zaledwie kilkanaście sekund i dlatego przerabianie zajęło kilka minut.

Nie przerabiałem całego filmu bo (podobnie jak u Ciebie) zajmuje mi to dużo czasu (mój sprzęt 900 hmz, 256 RAM) i w WinAvi na przykład film przerabia mi 2 godziny a w TMPGEnc to już ok 8-10 godzin .
dzięki serdeczne to juz jestem spokojny
Pozdrawiam
martek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2005, 21:23   #18
_____________________
 
Avatar użytkownika qfir
 
Data rejestracji: 03.01.2005
Posty: 714
qfir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mallow
MysliCie ze na Athlonie 1800+ 256 DDR na CCE zmieszcze sie 3-3,5 h?
pozdro
zalezy ile przebiegow chcesz miec (im wiecej przeebiegow tym lepsza jakosc), ale przy 2 przebiegach mysle ze sie zmiescisz
qfir jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2005, 09:16   #19
Koordynator
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika mallow
 
Data rejestracji: 03.03.2003
Lokalizacja: Elblążak w Toruniu ;)
Posty: 2,789
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ile najlpeiej?
__________________
mallow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2005, 13:28   #20
_____________________
 
Avatar użytkownika qfir
 
Data rejestracji: 03.01.2005
Posty: 714
qfir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wedlug mnie 3-4 to jest tak optymalnie
qfir jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2005, 15:59   #21
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez qfir
wedlug mnie 3-4 to jest tak optymalnie
4-pass dla filmu 120min powinno wystarczyć, do każdego 10-12min filmu więcej dodawaj kolejny przebieg.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 18:43   #22
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja powiem krótko, bawie sie juz tymi całymi modyfikacjami cały dzien, i za kazdym razm wywala jakieś błędy, jak nie cce, to znowu dvd2svcd, jak nie to to znowu film machine wywala jakieś dzikie błędy, narazie bez problemu działał(prawie bo w niektórych filmach sypie sie obraz-przycina) WInAvi 6.3. mówcie co chcecie, ale czy kazdy z Was ma ochote czekać kilka godzin?? CCE 1h filmu = 2.5h przy 1 przebiegu, wiec jeśli ma ktoś film powiedzmy 2h i chce zrobic 4 przebiegi to bedzie czekał 15 godzin? paranoja, trzeba miec nierówno pod sufitem zeby czekać 15h tylko dlatego zeby miec wł/wył napisy..... i 15% lepszy obraz, złoze sie ze na tv do 32" nie zauwazycie róznicy, chyba ze z lupą....owszem mozna sie bawic, 2godziny , 3 godziny......ale nie 15h to obraża ludzi rozum....
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 19:11   #23
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
15 godzin no nie przesadzajmy. Wszystko zależy od sprzętu Ja sam narazie nie przerabiam z CCE bo nie mam wystarczającego sprzętu ale jak tylko zakupie to się na niego przerzuce.
Pozdrawiam
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 20:11   #24
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
wiec jeśli ma ktoś film powiedzmy 2h i chce zrobic 4 przebiegi to bedzie czekał 15 godzin?
U mnie 2,5h i 7-pass to 8,5 godz.,
na 4-pass nie sprawdzałem ale podejżewam że gdzieś koło 4godz. dla 2h filmu.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 08:57   #25
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika DuroneK
 
Data rejestracji: 12.02.2005
Lokalizacja: Kraków
Posty: 22
DuroneK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez sc0rpi0



2. WinAvi Video Converter 6.0
Bitrate dźwieku 224 kbit/s
Konwersja z nastawieniem na jakość

- Czas konwersji - 1m
- Napisy - tak (tylko z wykorzystaniem ffdshow)
- Jakość kawałka filmu :
do moich potrzeb program jest wystarczający, film przerabia się ok 13 minut - może nawet nie :-)

co to jest to całe The Film Machine - sorki ale jestem nowy, często słysze nazwe tego programu, ale nie mam pojęcia co to jest ?
__________________
www.mtk-klub.com - Strona Małopolskiego Tuning Klubu.
www.moto.4us.pl - startująca strona o Tuningu i Motoryzacji!
DuroneK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 12:51   #26
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez DuroneK
co to jest to całe The Film Machine - sorki ale jestem nowy, często słysze nazwe tego programu, ale nie mam pojęcia co to jest ?
Jest to darmowy program (http://members.home.nl/thefilmmachine/), który wykorzystuje m in. CinemaCraftEncoder (jeden z lepszych encoderów) do konwersji z avi na DVD lub (S)VCD z napisami. Polecam go szczególnie tym, którzy nie chcą wgłębiać się w szczegóły konwersji a uzyskać film w dobrej jakości. Jego obsługa jest naprawde łatwa.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2005, 13:33   #27
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.02.2005
Posty: 10
bieniu2791 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Możecie mi podać opis do programu THE FILM MAHINE z góry dziękuję
bieniu2791 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2005, 16:40   #28
Bywalec
 
Avatar użytkownika tarnowitz
 
Data rejestracji: 12.11.2004
Posty: 49
tarnowitz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja uzywam winavi i nero vision dla dluzszych filmow ,poniewaz winavi przerabiajac dluzsze filmy np 2h daje plik wynikinowy okolo 3gb .probowalem tez programow opierajacych sie o cce ,ale byly z tym same problemy ,zawsze jakies bledy nic nie udalo mi sie przekonwertowac.
czy ktos zna jakies programy dajace rownie wysoka jakosc jak cce ,a nie sprawiajace tylu problemow ??
tarnowitz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2005, 17:19   #29
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bieniu2791
Możecie mi podać opis do programu THE FILM MAHINE z góry dziękuję
http://members.home.nl/thefilmmachin...chine_help.htm
Polskiego nie znalazłem bo program jest dośc łatwy w obsłudze, że raczej nie potrzeba poradnika.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2005, 20:22   #30
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 31.03.2005
Posty: 4
Allrogal w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Może mi ktos powiedzieć dlczego gdy przerabiam filmik avi na DVD w programie The Film Machine nie robi mi on plików gotowych do wypalenia w folderze Video_ts?
Robi za to koło 10 róznych pliczków oddzielnie dzwik oddzielnie film w mpeg i inne niewiadomo do czego.
Allrogal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO