Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Mały test programów AVI -> DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/maly-test-programow-avi-dvd-46359/)

dimson 15.02.2007 15:51

Cytat:

Napisany przez kirie (Post 740055)
witam ,mam pytanie czy ktoś z was wie gdzie moge sciagnac darmowy program do konwersjii avi do dvd z napisami, tylko nie avitoodvd bo mi nie dziala, jakiś inny?
HELP :(

Poniżej masz linka, ja przerabiałem parę filmów wg. tego opisu i było :spoko:
http://www.videoaudio.pl/Czytaj-artykul-131.html

kirie 15.02.2007 14:33

witam ,mam pytanie czy kto***347; z was wie gdzie moge sciagnac darmowy program do konwersjii avi do dvd z napisami, tylko nie avitoodvd bo mi nie dziala, jaki***347; inny?
HELP :(

Reetou 06.04.2006 20:50

Bo, jak sam napisa***322;e***347;, zdarzaj***261; si***281; cz***281;sto-g***281;sto problemy z materia***322;em przygotowanym przez ten program. Zreszt***261; zerknij TU.

Wi***281;c dlaczego nie stosowa***263; oprogramowania mniej problematycznego typu w/w ConvertXtoDVD? Wypr***243;buj...

zefel 06.04.2006 20:29

nie kapuj***281; czemu wszyscy tutaj narzekali na winavi. U***380;ywam tego softu od pewnego czasu bo stwierdzi***322;em ***380;e jako***347;***263; jest zadowalaj***261;ca.Przer***243;bka 1.5godzinnego filmu z avi do dvd przy moim celeronie 2GH i 1G RAM trwa oko***322;o godziny.Zauwa***380;alnej Utraty jako***347;ci nie zaobserwowa***322;em .Program jest jednak czu***322;y na grzebanie w systemie podczas konwersji i wtedy mog***261; by***263; b***322;***281;dy.oraz na podgl***261;d konwersji(wyd***322;u***380;a si***281; jej czas)

sacd 05.04.2006 17:05

ConvertXtoDVD firmy VSO. Jest szybki, jako***347;***263; por***243;wnywalna do NeroVisionExpress. Akceptuje napisy w formacie SRT.

Winiar 05.04.2006 16:19

2) Nero Vision Express
- zalety: bardzo szybki proces, obsługa programu, możliwość dodania polskich napisów z pomocą FFdshow
- wady: niestety jakość gorsza niż CCE

Tylko jak dodać polskie napisy do pliku i z jakim rozszerzeniem? Czy plik *txt czy jakiś inny.
Pozdr.
Winiar

pawlusz 24.01.2006 17:06

Cytat:

Napisany przez blejs
(i znowu o tym samym ;)) Doszlo jakies nowe oprogramowanie xvid 2 dvd? ktore by robilo by w miare szybko i sprawnie dvd z divx/xvid ? konieczniez napisami? przy zachowaniu jakiejs w miare dobrej jakosci? przegladam te posty i nie widze nic nowego? czy moze slepy jestem :)

Z gory wielkie dzieki i pozdrawiam.

właśnie dlatego ciągne tylko z lektorem i nie mam problemów z napisami
od kilku miesiecy używam Nero Vision bo nic lepszego nie znalazłem...
A Film Machine potzrebuje sporo miejsca a ja mam tylko 60 GB dysk. :(

blejs 28.12.2005 22:21

jakies nowosci?

(i znowu o tym samym ;)) Doszlo jakies nowe oprogramowanie xvid 2 dvd? ktore by robilo by w miare szybko i sprawnie dvd z divx/xvid ? konieczniez napisami? przy zachowaniu jakiejs w miare dobrej jakosci? przegladam te posty i nie widze nic nowego? czy moze slepy jestem :)

Z gory wielkie dzieki i pozdrawiam.

KODO3 27.08.2005 23:39

Dziwnie Cinema 2.67

Witam

Mam Maly Problem Z Predkoscia Cce 2.67 Jest Bardzo Mala Okolo 0.60\0.70 A Pamieytam Ze Jeszcze Niedawno Mialme Kolo 1.90
Moj Sprzet To
Athlon 3000+ 64
1024mb Dual
120 Segate 7200 8mb
Epox 9npaj
Gf6600 Gt

Czy Mozescie Mi Pomoc , Czy Ktos Mial Juz Takie Spadki Predkosci!

Dzikei I Pozdrawiam

I Sorka Za Duze Litery Juz Nie Bede!!

PIOTR34 27.08.2005 11:29

Cytat:

Napisany przez desperat
witam mam pytanie do tego tematu.
Od jakiegoś czasu robię z AVI VCD w programie TMPGEnc, na starej wersji i wszystko idzie super. Teraz zaczynam zabawę z DVD. Program mój robi na zakładce DVD plik ale jest to MPEG-2 i nie zabardzo wiem czy to jest właśnie DVD bo winavi robi inne pliki. Jeśli ktoś umie odpowiedzieć to proszę o pomoc.

Przerabiany film jest w formacie MPEG-2 i jest standardem DVD lecz bez authoringu, aby to zrobić musisz użyć np: Tmpgenc DVD Author TU jest opis.

Cytat:

Napisany przez blejs
Ponad 2 miesiace od ostatniego posta :) A programy, tak zeby robilo w max 5 godzin? na sempronie 2300+,256MB ramu kingston400(dodam 256 do duala) GF2 MX 32MB, dysk samsung 7200rpm ata133 8MB cache. A przy tym jakosc byla bardzo dobra:) Nie taka jak w nero vision express, aa i Jeszcze napisy koniecznie, ale zeby byly osobno nie na obrazie. Pytam bo moze cos sie zmienilo, moze doszly od tego czasu jakies nowe programy, cos w stylu AutoGK tylko w druga strone :)

Pozdrawiam.

Jeśli chodzi o czas 2 miesiące, to nie jest przepaść i ja nie zauważyłem żadnych zmian, ale w 5h to film przerobisz w DVD2SVCD lub TheFilmMachine, powiedzmy że mam sprzęt o połowę słabszy i robię to w 8h na 5 pass. Oba programy są darmowe, natomiast CCE niestety nie jest darmowy. Wiele na ten temat znajdziesz na forum, wystarczy deczko wysiłku z twojej strony. ;)

desperat 27.08.2005 08:30

z AVI do DVD

witam mam pytanie do tego tematu.
Od jakiegoś czasu robię z AVI VCD w programie TMPGEnc, na starej wersji i wszystko idzie super. Teraz zaczynam zabawę z DVD. Program mój robi na zakładce DVD plik ale jest to MPEG-2 i nie zabardzo wiem czy to jest właśnie DVD bo winavi robi inne pliki. Jeśli ktoś umie odpowiedzieć to proszę o pomoc.

blejs 26.08.2005 00:04

Ponad 2 miesiace od ostatniego posta :) A programy, tak zeby robilo w max 5 godzin? na sempronie 2300+,256MB ramu kingston400(dodam 256 do duala) GF2 MX 32MB, dysk samsung 7200rpm ata133 8MB cache. A przy tym jakosc byla bardzo dobra:) Nie taka jak w nero vision express, aa i Jeszcze napisy koniecznie, ale zeby byly osobno nie na obrazie. Pytam bo moze cos sie zmienilo, moze doszly od tego czasu jakies nowe programy, cos w stylu AutoGK tylko w druga strone :)

Pozdrawiam.

PIOTR34 25.08.2005 20:49

Cytat:

Napisany przez blejs
Troche czasu minelo, czytalem te posty, czy cos sie zmienilo? czym teraz najlepiej robic avi->dvd biorac pod uwage zeby byla bardzo dobra jakosc i czas w miare nie za dlugi ;)

Pozdrawiam.

Trochę czasu wg Ciebie to ile? jeśli przeglądałeś to sam powinieneś wyciągnąć wnioski ;)

blejs 25.08.2005 10:36

Troche czasu minelo, czytalem te posty, czy cos sie zmienilo? czym teraz najlepiej robic avi->dvd biorac pod uwage zeby byla bardzo dobra jakosc i czas w miare nie za dlugi ;)

Pozdrawiam.

Mirek-1977 05.06.2005 02:23

Cytat:

Napisany przez max453
mirek nie ma zadnych vobow ani nic sa za to tylko te pliki wszedlem w ten temat ale nic nie znalazlem o tym co mi potrzeba.
Mirek moglbys mi powiedziec jakim programem co i jak mam zrobic abym teraz mial voby i itp ??

w ostatnim poście trochę skrewiłem
ten podkatalog powinien się zwać DVD\VIDEO_TS
a druga sprawa: do ręcznego authoringu nie MPG jak wcześniej pisałem ale MPV potrzzebny będzie

a teraz:
uruchamiasz IfoEdit i z górnego menu wybierasz Author DVD/Author new DVD
następnie wrzucasz kolejno do:
Video: plik TFM_Enc_Video.mpv
Audio: plik TFM_Encoded_Audio.ac3
i Subpicture: napisy w formacie SUP, które uzyskasz po konwersji programem Txt2sup
później PGC poprawiasz kolor napisów bo pewnie zielone będą a nie białe (tak jak w tamtym opisie)

jeśli sobie z tym nie poradzisz to proponuję jeszcze raz konwersję TFM powtórzyć
ale najpierw na partycji NTFS utwórz katalog przeznaczony dlań
i na tej partycji wygospodaruj co najmniej 15 GB
konwertuj pik ustawiając jako katalog roboczy ten, który utworzyłeś
w katalogu tym po konwersji muszą ukazać się między innymi katalog DVD\VIDEO_TS
a w nim konkretne pliki VOB, IFO i BUP
gotowe do wypalenia w np. Nero

jaśniej już nie mogę
jeśli nie dasz rady widocznie nie z aplikacją tylko z Tobą jest problem
i powinieneś z takich rzeczy jak kompresja AVI->DVD zrezygnować
może znasz kogoś kto zrobi to dla Ciebie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:14.