Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.02.2011, 04:37   #1
Skinned
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?

Witam.
Na początek podzielę się uwagą iż uważam za zupełnie niezrozumiałe, że nie mogę umieścić linków lub zdjęć w moim poście dopóki nie napiszę 10 postów. Przecież linki czy zdjęcia umieszczam nie po to żeby chwalić sie swoimi zdolnościami malarskimi czy fotograficznymi - umieszczam by treść mojego postu była zrozumiała, żeby tysiącem słów nie opisywać czegoś co można zrozumieć jednym rzutem oka na zdjęcie - czyli robię to z szacunku dla osób i szacunku dla czasu, który poświęcą osoby korzystające z tego forum. Przez absurdalne zarządzenie jestem zmuszona do obchodzenia regulaminu i spróbuję zapisać linki konieczne do zrozumienia poruszanego przeze mnie problemu w sposób, który zaakceptuje mechanizm forum. Chyba lepsze to niż nabicie licznika 10 postów bez sensu i potrzeby. Przechodzę do meritum...


Od razu zaznacze że jestem raczej zielona w temacie więc dołożę wszelkich starań by tak przedstawić swój problem aby mimo wszystko dało się zrozumieć o co mi chodzi .
Chcę stworzyć własne DVD Video przy użyciu DVD Lab PRO. Płyta ma zawierać 5 niezależnych filmów z czego 2 mają mieć możliwość wyboru ścieżki audio - pozostałe 3 mają tylko 1 ścieżkę. Kolejność nawigacji ma być następująca: Menu głowne ma 5 przycisków - każdy odpowiada 1 z filmów na płycie. Klikamy w przycisk odpowiadający filmowi dajmy na to czwartemu - pojawia sie nowe menu z dwoma przyciskami i pytaniem czy wybieramy ścieżkę audio 1 czy 2. Po kliknięciu w jeden z przycisków odpowiednia ścieżka audio jest aktywowana i następuje natychmiastowe wystartowanie filmu czwartego.
Znalazłam w sieci tutorial opisujący zdaje się dokładnie to czego potrzebuję - tutorial jednak jest po angielsku a w dodatku bardzo krótki. Niestety nie potrafię wykonać w oparciu o niego mojego projektu - pewnie popełniam jakiś banalny błąd w kwestii tak oczywistej dla autora tutorialu, że nie uważał za konieczne by ją w swoim poradniku opisać. Poniżej wklejam zrzut ze wspomnianego tutoriala:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut1.jpg

Na niebiesko pozwoliłam sobie zaznaczyć tą część opisu, która jest dla mnie niezrozumiała, ale może napiszę po kolei co zrobiłam i dojdę do momentu, w którym sobie nie radzę.

Wczytałam do projektu wszystkie filmy i towarzyszące im ścieżki dźwiękowe. Korzystając z okna Connections kliknęłam prawym i z menu kontekstowego wybrałam Add -> Empty Menu. Po otwarciu okienka z pustym menu wypełniłam je grafiką importowaną z Photoshopa zawierającą tło oraz 5 przycisków na layerach. 4 z przycisków podlinkowałam bezpośrednio do 4 filmów - piąty przycisk pozostawiłam na później. Następnie w podobny sposób jak pierwsze menu stworzyłam drugie menu - tym razem z 2 przyciskami. Pozostały wolny 5 przycisk z pierwszego menu podlinkowałam do menu drugiego. W wyniku otrzymałam następujące połączenia:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut2.jpg

Otworzyłam okno drugiego menu i obu przyciskom przypisałam linkowanie odpowiednio ustawiania ścieżki audio 1 + goto next menu oraz ustawianie ścieżki audio 2 + goto next menu. Operację tą pokazuje następujący zrzut:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut3.jpg

Następnie wróciłam do okna Connections i posługując sie wskazówkami z tutoriala utworzyłam obiekt VM klikając prawym i wybierając z menu kontekstowego Add -> Add Command Object -> In VTS Domain tak jak to pokazuje poniższy zrzut:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut4.jpg

Następnie korzystając z narzędzia Draw End Connection Links połączyłam ikonkę [VM] z ikonką filmu 4. Otrzymałam w efekcie schemat lokalnie dokładnie odpowiadający schematowi z tutoriala:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut5.jpg

No i tu zaczyna się problem. Po pierwsze nie wiem czym tak na prawde jest ten obiekt VM. Jako akcję dla przycisku w menu2 wybrałam "aktywuj ścieżkę dźwiękową 1 i skocz do NASTĘPNEGO MENU" - gdzie jest to "następne menu"? rozumiem że skok powinien być do filmu 4 lub też do filmu 4 ale za pośrednictwem tego obiektu VM. Ale jak to zdefiniować? Jak połączyć ze sobą Menu2 z obiektem VM? W tym obiekcie VM można pisać jakieś skrypty - czy ja mam tam coś pisać? Ale co i dlaczego nie wspomina o tym przedstawiony tutorial? Dlaczego na ilustracji połączeń w tutorialu widać połączenie pomiędzy VM a filmem ale nie widać żadnego połączenia pomiędzy menu a obiektem VM?

Sprawdzałam funkcjonowanie projektu i sterowanie zatrzymuje się na menu2 - mogę klikać w jeden z dwóch przycisków ale nie widzę żadnego efektu a w szczególności nie następuje skok do filmu 4.

Bardzo proszę o precyzyjne wytłumaczenie mi tego zagadnienia bo już nie wiem gdzie szukać pomocy skoro tutorial z pozoru dokładnie opisujący mój projekt okazał się niewystarczający. Może jeszcze na koniec dla jasności (bo nie wiem co może być istotne dla właściwej analizy) pokażę drzewko zawartości:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut6.jpg



Pozdrawiam i błagam o pomoc
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut1.jpg   menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut2.jpg   menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut3.jpg   menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut4.jpg   menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut5.jpg  

Dołączone obrazki
menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut6.jpg 
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2011, 09:39   #2
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,725
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mozesz gdzies wystawic (do sciagniecia) caly projekt?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 12:33   #3
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Skinned Podgląd Wiadomości
Na początek podzielę się uwagą iż uważam za zupełnie niezrozumiałe, że nie mogę umieścić linków lub zdjęć w moim poście dopóki nie napiszę 10 postów.
Linków nie można, ale można wstawić zdjęcia bezpośrednio na forum, co zresztą zrobiłaś. Niezrozumiałe? Już wyjaśniam: reklama w serwisie jest zabroniona, jeśli ktoś chce się zareklamować powinien uzgodnić warunki finansowe reklamy z administracją. Niestety duża liczba osób uważa, że po prostu zarejestruje się i wklei link do swojej strony. Ustawiony limit 10 postów ma im to utrudnić, a poza tym łatwiej jest wyłapać takich 10-postowców. Co do reszty...

Witamy,

Projekt na pierwszy rzut oka wygląda OK, a z przedstawionych screenów nie można wyłapać dlaczego nie działa. Najprawdopodobniej gdybyś zaczęła projekt od filmu 4 i tego dodatkowego menu wszystko by zadziałało OK.

Zobaczmy co się dzieje przy tworzeniu takiej struktury:

menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-pic1.png

Podobnie jak u Ciebie jest główne menu (Menu 1) z którego po naciśnięciu przycisku przechodzimy do menu wyboru ścieżki dźwiękowej (Menu 2). Dobrze ustawiłaś przycisku wyboru audio ze skokiem do następnego menu. Co jest tym następnym menu? Jest nim tworzony w Labie Command object w domenie VTS.

menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-pic2.png

Jeśli podejrzymy strukturę DVD-Video to dla powyższej struktury menu wyboru audio znajduje się w VTSM1 PGC 3. Pod przycisk wybierający audio nie można (obok tej komendy) podpiąć bezpośredniej komendy skoku do filmu (ograniczenia formatu), dlatego umieszczona jest dozwolona komenda LinkPGCN PGC 4 (Got to the next menu in VTS domain)

menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-pic3.png

Ten PGC 4 tworzony jest w Labie poprzez dodanie właśnie command object, który następnie linkujemy do filmu. I to działa...

Dlaczego nie działa u Ciebie? Niewykluczone, że w trakcie pracy z innymi filmami w projekcie Lab dostawił pomocnicze PGC w VTSM i teraz komendy spod przycisków audio kierują nawigację w pole.

Co można zrobić? Albo zacząć projekt od początku opracowując najpierw film 4 z wyborem audio, ale trochę szkoda roboty. Można też korzystając z PGCEdit zmodyfikować instrukcję skoku pod przyciskami audio kierując nawigację do właściwego PGC. I to rozwiązanie polecam. Jeśli natomiast nie będziesz mogła sobie z tym poradzić, to wystaw np na rapidshare.com spakowane wszystkie pliki ifo i bup kompilacji DVD, oraz voby z indexem 0 (zero), czyli całą strukturę DVD bez dużych vobów z filmem - popatrzy się...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 12:38   #4
Skinned
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Widzę, że zainteresowanie moim pytaniem wykazał sam Administrator forum. Witam Cię i wszystkie osoby wkładające pracę w prowadzenie tego forum, bardzo się cieszę i odbieram to jako zwiastun szybkiego rozwiązania problemu. Mam tylko nadzieję, że to nie wyłącznie moja uwaga na początku przyciągnęła instytucjonalne oko.

Oczywiście już dołączam linka do zapisanego pliku "dal"
ht#tp://kasiawrona(dot)com/DVD/pierwszeDVD.dal

Chyba tylko o ten plik Ci chodziło - bo przecież cały projekt z zawartością filmów zajmuje kilka GB danych.

Edit: juz w międzyczasie zobaczyłam klejną odpowiedź tym razem moderatora. Również bardzo dziękuję za zainteresowanie. Muszę dodać dla jasności, bo może ten fakt mieć znaczenie w kontekście tego co napisałeś, że film 4 nie jest jedynym, który posiada 2 ścieżki dźwiękowe. Podobną operację z menu wyboru ścieżki będę musiała zastosować także dla filmu 2. Na razie jest on podpięty bezpośrednio do menu wyboru filmu.
Przy okazji rozmów o skryptach - nie boję się skryptów ale nie znam języka, którym są tworzone - czy mogli byście zaproponować mi jakąś specyfikację tego języka + tłumaczenie podstawowych skrótów którymi posługuje się zarówno skrypt jak i w bardzo wielu miejscach sam program DVD Lab. Jestem na tyle nieobeznana, że wszechobecne skróty VTS, PGC, VMG i tym podobne są dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Oczywiście bardzo bym prosiła o wersję polską, tylko w ostateczności angielską.

Ostatnio zmieniany przez Skinned : 25.02.2011 o godz. 12:51
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 12:53   #5
Misiek4
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,725
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Administrator, to nie swieta krowa Pytanie, czy podpowiedz Reetou byla wystarczajaca (lepszego fachowca od video na tym forum chyba nie ma )?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 13:01   #6
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co do opisu - nie spotkałem jakiegoś polskiego opisu całości standardu, po angielsku natomiast najwięcej informacji można wyciągnąć na stronach Replici http://www.dvd-replica.com/

Tak się zastanawiam, próbowałaś stworzyć bezpośrednie connection między menu z audio, a obiektem VM?

menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-pic4.png

W moim projekcie taki zabieg literalnie nic nie zmienia, ale może w Twoim rozwiązałby problem?

Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
(lepszego fachowca od video na tym forum chyba nie ma )?

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 25.02.2011 o godz. 13:04
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 13:19   #7
Skinned
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
w Oknie Connections mam mozliwość wykonania 3 rodzajów połączeń - rozumiem, że chodzi o pierwszy rodzaj czyli "Draw End Connection Links". Połączyłam w ten sposób menu2 z VM ale przy sprawdzaniu funkcjonowania zestawu menu klikanie w przycisk 1 w menu 2 nie powoduje przeskoku - non stop widoczne jest menu 2 i mogę klikać w nieskończoność. Tak intuicyjnie zaznacze, że przy tym, menu czas trwania jest ustawiony na nieskończoność (inf) - może tu jest jakiś błąd logiczny - niestety nie mam pojęcia.

Na marginesie - wiem, że zwracam się z prośbą o coś co wykracza poza ramy normalnej współpracy za pośrednictwem forum, ale fakt iż nawiązałam kontakt z osobą, która posiada niezbędną wiedzę do rozwiązania tego i być może przyszłych problemów jest dla mnie nie do przecenienia. Czy mogę w drodze wyjątku zaproponować bilateralne połączenie z Tobą Reetou - do wyboru komórka, GG, Skype a docelowo także TeamViewer - mam pewność, że gdybym wpuściła Cię przy pomocy TeamViewera na mój komputer to znalazł byś przyczynę problemu i sposób jego rozwiązania w czasie 2-3 minut. Wtedy swoją "boską" ręką mógłbyś usunąć tą część naszej prywatnej rozmowy z mojego postu, w zamian po rozwiązaniu problemu czy to ja sama czy z Twoją pomocą podalibyśmy gotowe rozwiązanie w tym temacie tak aby i inni którzy go przeczytają znaleźli poradę. - Czy jest tu jakis mechanizm wysyłania PM? bo nie chcę zaśmiecać tego wątku takimi prywatnymi tekstami (no i nie chcę publicznie dzielić się osobistymi kontaktami).
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 13:30   #8
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jest PM - kliknij na nazwę użytkownika, rozwinie się menu z wyborem. Teamviewer jest też opcją, korzystam z tego programu. Ale lepiej dochodzić do rozwiązania bezpośrednio w wątku, może się komuś przyda.

Jeśli to nie zadziałało muszę obejrzeć pliki ifo gotowej kompilacji. DVDLab wstawia większość komend w sposób automatyczny, a jak widać w tym projekcie automatyka poszła w maliny. Trzeba sprawdzić w gotowej kompilacji dlaczego i gdzie są te maliny. Spakuj pliki ifo, bup i zerowe voby, to wszystko nie powinno być duże, i wystaw - obejrzę.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 13:38   #9
Skinned
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
w zamian po rozwiązaniu problemu czy to ja sama czy z Twoją pomocą podalibyśmy gotowe rozwiązanie w tym temacie tak aby i inni którzy go przeczytają znaleźli poradę.
Napisałam to w poprzedniej wypowiedzi aby podkreślić, że myślę także o przyszłych czytelnikach tego tematu.

Próbowałam wysłać do Ciebie Reetou PM ale albo nie udało mi się albo on zniknął bo nie ma go w wysłanych - więc nie wiem czy dotarł.

No i teraz wszyscy możecie mnie litościwie pogłaskać po głowce i powiedzieć "oj! kobito - aleś burze w szklance wody zrobiła" - bo problem "sam" się rozwiązał! Stwierdziłam to dopiero gdy skompilowałam gotowe DVD celem przesłania Wam plików wynikowych - to działa! Czyli to ten mechanizm podglądu działania menu w Labie jest zawodny - bo pokazywał, że nie działa, a na gotowej kompilacji wszystko jest jak należy. No nie wiem jeszcze czy będzie nadal OK gdy powtórzę to samo rozwiązanie drugi raz dla drugiego z tych 5 filmów - ale jak to zrobię to napiszę o tym. Najprawdopodobniej pomogło zlinkowanie wyjścia z menu 2 do VM - bo przecież ja już kompilowałam na tym etapie projekt i nie działało - więc to chyba jedyna zmiana dokonana od poprzedniej kompilacji.

To jeszcze przy okazji dołożę kolejne pytanie. Jakiego programu do odtwarzania DVD na komputerze używać? Bo z tego co zauważyłam to każdy z nich wykonuje to trochę inaczej - zależy mi na takim który jednocześnie najwierniej symuluje zachowanie stacjonarnych odtwarzaczy DVD a z drugiej nie robi problemów gdy chcę jako źródło odtwarzania wskazać folder na dysku z plikami VIDEO_TS.
W tej chwili mam 2 programy: Nero Show Time z pakietu Nero 7 - tu borykam się z takim problemem, że po rozpoczęciu odtwarzania DVD z folderu z dysku menu główne tylko pojawia się na ułamek sekundy i natychmiast samowolnie startuje odtwarzanie pierwszego filmu. Ten błąd nie pozwala mi na jednoznaczne zweryfikowanie czy dobrze wykonałam projekt więc poszukałam czegoś innego na programosach i ściągnęłam FSPlayer. Ten z kolei dobrze odtwarza menu (zatrzymuje się na nim i czeka na kliknięcia) ale za to mam problemy z wskazaniem mu źródła jako folderu VIDEO_TS z dysku - musze wpierw robić image dysku i uruchamiać go z wirtualnego napędu. Więc jaki program będzie najlepiej się sprawdzać jako program do testowania moich kompilacji?

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 25.02.2011 o godz. 14:21
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 14:19   #10
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>


Ja używam PowerDVD - chyba najlepiej symuluje zachowanie stacjonarki. Choć przy własnych projektach robię symulacje w PGCEdit - jest to najwierniejsza symulacja odtwarzacza, polecam ten program i do symulacji i modyfikacji.

BTW Właśnie oglądałem stronę pod domeną w której umieszczałaś pliki. To Twoje prace?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 14:40   #11
Skinned
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
BTW Właśnie oglądałem stronę pod domeną w której umieszczałaś pliki. To Twoje prace?
Niestety nie - to prace mojej przyjaciółki, która w odróżnieniu ode mnie jest osobą uzdolniona. Ja jedynie zaprojektowałam i wraz z mężem wykonałam jej stronę.
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 14:59   #12
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>


Szkoda. Przyznam, że nie rozumiem tego rodzaju sztuki, choć nie powiem, sam proces malowania nogami mi się podobał (tylko trochę z innego powodu... ). Natomiast fascynujące jest tło muzyczne na filmach i chętnie bym poznał jakieś namiary na tych wykonawców.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
authoring, dvd lab, menu, tworzenie dvd

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Edycja oryginalnego menu DVD by macnow macnow DVD-Video 57 14.02.2008 00:55
pomocy w DvD Lab Pro slawek1 DVD-Video 2 22.02.2006 14:53
DVD Lab Pro, pare problemów stabilob DVD-Video 8 02.08.2005 10:19
Teksty nauczycieli Tribunal Off topic 47 11.04.2004 22:39
Jak zrobić proste menu do filmu DVD ? lukas69 DVD-Video 5 23.09.2003 10:17


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.