![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Jak już wcześniej pisałem Twój poradnik pomógł mi bardzo i zrobiłem juz 3 filmy z polskimi napisami ale były to DVD w systemie PAL.
Mam teraz DVD w systemie NTSC i opierając sie na Twoim poradniku mój plik vodeo nie ma niestety napisu DROP więc chciałem go przerobić w DoPulldown, problem jednak w tym, że DoPulldown przyjmuje tylko pliki "mpv" a moje video wyciągnięte przez DoltFast4U ma rozsz. "M2V" i DoPulldown go nie widzi .Można to jakoś obejść czy to koniec mojej zabawy w napisy i dvd ?-- Pozdrawiam Raulo Ostatnio zmieniany przez raulo : 27.08.2004 o godz. 13:21 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Ok już dobrze zmieniłem rozszerzenie mojego pliku video na "mpv" i poszło
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Natrafiłem na kolejny problem z filmem NTSC, mianowicie w programie MaestroSBT ustawiłem rozmiar napisów na 24 a po wygenerowaniu bitmap w DVD Maestro mam bardzo małe napisy
![]() Co mogłem źle zrobić ? proszę o pomoc.
-- ******Pozdrawiam raulo****** GG 1883533 Ostatnio zmieniany przez raulo : 27.08.2004 o godz. 19:58 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Obejrzyj same bitmapy. Czy tam jest poprawna wielkość? Podejrzewałbym jednak jakiś błąd w MaestroSBT (błędnie ustawiona rozdzielczość itp itd)
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Pojawił się niestety nowy problem, mianowicie w programie IFOUpdate zaimportowałem pliki IFO jak radzisz w poradniku, robiłem to kilka razy ale teraz wyskakuje mi błąd.
Dodam, że w orginale plik z filmem znajduje się w pliku VTS_03 więc plik VTS_01 wygenerowany przez DVDMaestro zamieniłem na VTS_03 (tzn.zmieniłem nazwę) . Jaka może być przyczyna mojego niepowodzenia ?
|
|
|
#6 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Nie pomyliłeś przypadkiem Authored IFO z Original IFO? Authored IFO to to co zostało wygenerowane przez program do authoringu (DVDMaestro? Scenarist?). Original IFO to które było oryginalnie na płytce.
Zauważ, że w okienku statusu widać "Source to Destination mismatch"
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Problem udało mi sie rozwiązać w ten sposób:
We wszystkich plikach VTS_01 IFO i VOB wygenerowanych przez DVDMaestro pozmieniałem nazwy na VTS_03*.* ponieważ w orginale plik z filmam jest w VTS_03 i zadziałało ![]() Mimo wszystko bardzo dziękuję Tobie "ideJ" za pomoc i zainteresowanie tym postem. Wszystkie Twoje wskazówki dokładnie analizuję i wiele sie z nich nauczyłem
|
![]() |
|
|