![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy w filmie były wcześniej jakieś napisy? Jeśli tak, to czy dodawałeś napisy, czy zamieniałeś istniejące?
Generalnie - po authoringu w ifoEdit otrzymałeś film z napisami i plikami ifo, w których zawarta jest informacja o tych napisach. Z kolei w oryginalnym filmie tej informacji nie ma. Metoda postępowania jest taka - przenosimy pliki VOB (z nowymi napisami) w miejsce oryginalnych (zastępując je oczywiście, choć może warto zrobić ich kopie), a następnie musimy zaktualizować pliki ifo (by uwlędnić w oryginalnych info o nowych napisach) programem ifoUpdate. Podajesz w nim ścieżki do oryginalnych plików ifo (Original), tych z nowymi napisami (Authored) oraz do backupu plików ifo i wciskasz klawisz Update Ifo. Zalecane ustawienia programu na rys. Mode standard. Po tej operacji zalecam jeszcze wczytać film do DVDRemake i go wyeksportować - poprawi strukturę plików. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2006
![]() |
1. dzieki piotr, ale niestety znam ten artykul i nie do konca mi pomogl
2. reetou: mam wlasnie film w ktorych orginalnie nie bylo napisów ( choc mozliwe ze na jeszcze bardziej orginalnej wersji ![]() ![]() Motam sie z tym juz od 2 tygodni i nie moge..... pomozcie ![]() Jaka jest prawidlowa metoda na dodanie oryginalnego menu z filmu ktory wczesniej obrabialem i wszystko co bylo trzeba, aby dodac do niego nowe (nie podmienialem tylko dodalem) napisy?? Ostatnio zmieniany przez ,rik : 28.03.2006 o godz. 23:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
dodałem do filmu polskie audio i chcę spowrotem przywrócić menu. pliki vob z dodanym polskim audio zamieniłem z tymi bez audio w katalogu z oryginalnym filmem tak jak na załączonym obrazku i teraz próbuje użyć program ifoupdate i tu nie rozumiem trochę tego opisu. "Podajesz w nim ścieżki do oryginalnych plików ifo (Original) jak rozumiem tych w których jest oryginalne menu. tych z nowymi napisami (Authored) czyli tych co dodałem nowe dodatkowe audio. oraz do backupu plików ifo i wciskasz klawisz Update Ifo. Zalecane ustawienia programu na rys. Mode standard. Po tej operacji zalecam jeszcze wczytać film do DVDRemake i go wyeksportować - poprawi strukturę plików." wywala mi jakiś błąd i po tym zabiegu mam chaptery w innych miejscach i w momencie przełączania na następny chapter film się przycina a napisy są innego koloru Ostatnio zmieniany przez KC42 : 16.09.2008 o godz. 19:12 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|