![]() |
Cytat:
Tak, wiem,że TK3... Mój dziadek musiał zadowolić się Walterem a czasem Mauzerem. No i komary go gryzły w lesie (oraz ganiało SS i NKWD). Sława Bohaterom ! Jabba |
A masz zaktualizowany BIOS płyty głównej? Wiem, że to zabrzmi może śmiesznie i gdybym sam przez to nie przeszedł to pewnie bym nie uwierzył. Miałem podobny problem (bardzo niestabilne CCE; żeby było zabawniej Procoder i TMPGEnc zachowywały się bez zarzutu). Wszelkie testy pamięci i reszty bebechów wychodziły poprawnie a CCE i tak się waliło na potęgę. Zupełnie przypadkiem wygrzebałem post na Doom9 z opisem podobnego problemu i tam rozwiązaniem był upgrade BIOSu płyty. Faktycznie pomogło. Ja co prawda miałem ten problem z dość starą płytą KT 133 ale może nie zaszkodzi sprawdzić.
Co do jakości pierwszych klatek generowanych przez QuEnc'a to on tak niestety ma (to jest wizualizacja lekko zepsutej kontroli przepływności). Z tego co pamiętam to Nic stwierdził, że poprawienie tego nie jest trywialne i zostawił to developerom ffmpeg'a (a Ci jeszcze tego nie poprawili). Tak przy okazji zerknij na coś co się nazywa FreeEnc (po zmianie nazwy na QuEnc można go swobodnie wykorzystać w tandemie z DVD ReBuilderem). Zaletą FreeEnc'a jest to, że możesz dowolnie zmieniać wszystkie parametry przekazywane do kodeka) |
Dzięki Jabba the Hutt !!!
Jakie Panzerwaffe na zdjęciu to Polskie TK-3 !!! (mój dziadek walczył na Schermanie w 1.Dyw. Gen.Maczka) Już próbowałem DVD2DVDR lecz wyświetlało mi że mój dysk nie obsługuje plików 4GB <dla tego w DVD Rebuld próbuję> Jak bym miał w h..j czasu to bym się bawił , Mam córkę 8 lat + córkę 2 tygodnie , nie mam czasu się bawić Lubię filmy i chciałbym jakiejś pomocy ! |
Cytat:
Swoją drogą moze powinieneś spróbować też DVD2DVDR i CCE...Poza tym odinstalować CCE, wyczyścić rejestr dobrze i dopiero zainstalowac na nowo ? Jabba |
Kość mam jedą 256MB
Pierniczę , w poniedziałek wymieniam na 512 MB i zobaczymy ! Dzięki VIZZARD , na razie ! |
Cytat:
Z płytami na KT600 mam niestety małe doświadczenie Sam mam Epoxa 8RDA+ na nForce2 - tu faktycznie były niezłe jaja z doborem pamięci, obsadzeniem banków ażeby Dual chodził, ect., ect. ... Jeżeli piszesz o Cachemanie - to może faktycznie coś z pamięciami Albo z ich obsadzeniem w bankach ??? bo nie wiem ile masz kości Jednak jeżeli to nie wysoka temp. to dalej raczej stawiałbym na hardware niż software Zobacz jeszcze te pamiątki i ich ustawienia w biosie - wiesz - timingi, FSB, itp. :taktak: |
Dzęki VIZZARD za zainteresowanie ,
śledzę już trochę Forum i mam spory szacunek do Ciebie. Widzę jak ludzom pomagasz. Ale w tym przypadku to nie to. Zaraz jak się te jaja zaczeły dzić rozkręciłem kompa przeczyściłem radiatory sprawdziłem połączenia bo wiem że "kabelek" może nieźle dać w dupę. (wszystkie kable mam "okrągłe" hi-end w panceżu. W obudowie jedna klapka (nad DVD) otwarta, 2 dodatkowe wentylatory, wszystko zgodnie ze sztuką. Zasilacz mam "nie z obudowy" dałem za niego jakieś 250 zł firmy nie pamiętam ale bardzo polecał go mój Qumpel serwiasnt (a raczej właściciel serwisu) Poza tym temp otoczenia nie przekracza u mnie 23-25 st. Więc to chyba nie to. Komp to Athlon 2,2 , płyta KT600, 256MB RAM DDR 400, Win 98SE A i jeszcze jedno : DVD Decrypter (na początku, czysty system) zczytywał mi płyty a "artafektami" po zainstalowaniu Cachemana 5.50 zjawisko ustąpiło. DVD Rebuld próbowałem z Cacheman lub bez niego i nic ! Gdzieś tkwi problem tylko nie wiem czy z RAM , Płytą czy z oprogramowaniem czy z czymś jeszcze ..... |
Cytat:
tylko rozważam taką możliwość Chodzi mianowicie o ciepło :taktak: Dni są bardzo gorące - temp. w cieniu ~30st. - to co dopiero w kompie dziać się musi :ognicho: Zwłaszcza przy obciążaniu proca do 100% Kiedyś takie objawy miałem przy kodowaniu DVD to Divx - ciągle coś się sypało, a do tego przy nagrywaniu w Nero występował błąd weryfikacji zapisu I właśnie będą c na skraju rozpaczy przez przypadek zauważyłem, że w moim trochę kręconym kompie puścił uchwyt mocowania radiatora mostka północnego płyty głównej Po doprowadzenie tego do porządku - jak ręką odjął :D Zauważ, że w twoim przypadku komp się zawieszał jakoś pod koniec - czyli gdy temp. była już spora Nie wiem jaki masz sprzęt, ale spróbuj normalnie raz jeszcze DVD ReBuilderem, ale popraw przepływ powietrza w obudowie albo np. otwórz obudowę przy kodowaniu Nie mówię na pewno, że to to, ale warto spróbować A nóż widelec ..... :idea: |
Problem z DVD ReBuilder
Kombinuję już 2 tyg. i nic, problem jest taki że podczas pracy DVD ReBuilder
zawiesza kop lub wywala błędy. Ale od początku: Zainstalowałem DVD ReBuilder'a i ustawiłem wszystko w/g art. Duet DVD Poczym bezproblemowo z pomocą CCE przerobiłem 2 filmy, dodąd kożystałem z transkoderów więc jakość mnie powaliła :jupi: , ale potem zaczęły się problemy. Następny film zapuściłem na wieczór by rano cieszyć świetną kopią, ale niestety po włączeniu rano monitora zobaczyłem znane okienko "błąd ochronny w module CCE" . Przeskanowałem komp antyvirem, wyciołem niepotrzene rezydenty i puściłem jeszcze raz, nast. ranka miałem zawieszony komp tak na jakieś 80% 1 etapu "analizy". Następnie m.in żąglowałem koderami MPEG2DEC.dll, MPEG2Dec3.dll, MPEGDecoder.dll, zainstalowałem inne CCE v.267.00.10 przedtem było v.266. EclCCE 1.81 przeinstalowałem na taki sam ale z innego źródła, to samo z AviSynth. No i za każdym razem wyskakiwało "błąd ochronny w module CCE" ale w różnych miejscach np. po 34% , 56%, 78% itd. Raz był wyjątek jak w CCE z 6pass zszedłem na 3pass to CCE przeszło OK, ale ReBuilder zawiesił sie na 3 kroku " Rebuild" , było jakieś 80% :bicz: W końcu miałem dość CCE i postanowiłem spróbować QuEncoder, no i sukces 2 filmy gotowe ! :jupi: Tak z innej beczki to czy to normalne w QuEnc że każda pierwsza klatka sekcji jest fatalna , druga lepsza a trzecia OK ? Przy oglądaniu tego nie widać , ale jak się szuka kwadratowych jaj ...... Na 3 filmie QuEnc się wysypał dając komunikat "Out of Memory". :bicz: Próbowałem jeszcze kilka razy ale wywalało w różnych miejscach. Pomyślałem że może to RAM więc zapodałem MemTest-86 v3.0 ale wyszedł OK. Nie pozostało mi nic innego jak napisać : P O M O C Y !!!!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:16. |