Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik (https://forum.cdrinfo.pl/f13/przerabianie-divx-xvid-dvd-pal-polskie-napisy-poradnik-21085/)

pawlach 21.05.2003 20:02

Witam
jestem wlasnie na etapie wykonanie pierwszej plyty z poradnika zamiszczonego w tym dziale i mam male techniczne pytanie do Cobry
czy otwierajac plik z napisami (jako *txt) w programie Subtitle Workshop nie mozna by od razu zapisac plik telstowy z rozszerzeniem *son (bo jest taka mozliwosc ) czy wtedy DVD Maestro wczyta ten plik?
I jeszce pytanie czy w razie klopotow moge pisac do Ciebie na priva?
pozdrawiam
Paweł

CobraVerde 20.05.2003 18:54

Re: SUKCESSSSS !!!!!!

Cytat:

lukiluki napisa***322;(a)

Po wielkiej walce wyprodukowałem filmik + PL napisy !!!!

ja przy pierwszym filmie straciłem cały weekend a nad napisami siedzałem do bladego świtu, bo mi coś ciągle nie wychodziło ;)
a miałem tylko pod ręką bardzo skromny poradnik z Doom9, gdzie nie było szczegółów dla laików i ani słowa o napisach.
a kiedy wreszcie skończyłem i się tutaj pochwaliłem, że zrobiłem całkiem ładny film DVD z divxa to paru miejscowych mądrali orzekło, że to bez sensu bo jakość napewno jest zła :D

lukiluki 20.05.2003 18:18

SUKCESSSSS !!!!!!

Wielki sukces (jak dla mnie) !!!!!!
Po wielkiej walce wyprodukowałem filmik + PL napisy !!!!
Wielkie dzięki COBRAVERDE. Ale jak bedzie mnie cos męczyc to i tak się do Ciebie zwróce o pomoc.

Pozdrawiam

foton007 19.05.2003 23:52

Jakość jest OK.

CobraVerde 19.05.2003 23:33

Re: Re: Re: Do CobraVerde

Cytat:

A ja nic nie dostałem :(
właśnie to Ci poradziłem w mailu co napisał Kefir :) - zmianę formatu obrazków na *tif

lukiluki 19.05.2003 23:31

Re: Re: Do CobraVerde

Cytat:

CobraVerde napisa***322;(a)
odpisałem Ci na maila...
A ja nic nie dostałem :(

kefir 19.05.2003 23:27

Re: Do CobraVerde

Cytat:

Witam
Mam pytanko cy jest jeszcze jakas szansa na pomoc przy walce z podczepieniem napisów do DVDMaestro?
Pisałem do Ciebie Emila w tej sprawie ale może nie doszedł więc pytan na Forum.
Napisy które przygotowałeś są bomba ale sam Maestro wciaga z nich tylko część tzn około 25% z całości. Co gorsza wciągnął od bodajźe 720 do kończ czyli około 250 z 1020. Nie wiem co jest grane?
Proszę Help :)

a w jakim formacie robiłeś z napisów obrazki bo mi zrobiło tak samo przy zastosowaniu .bmp problem zniknął przy .tif

I tak samo wczytał od około 720 napisu do końca.

CobraVerde 19.05.2003 23:23

Cytat:

foton007 napisa***322;(a)
Ja już zrobiłem twiom sposobem 2 filmy i było OK.
To znaczy przerobic je na ssa.

w końcu jakieś dobre wieści :)
a jak z jakością obrazu - jak Ci wyszło ?

foton007 19.05.2003 23:16

Ja już zrobiłem twiom sposobem 2 filmy i było OK.
To znaczy przerobic je na ssa.

CobraVerde 19.05.2003 23:12

Re: Do CobraVerde

Cytat:

Witam
Mam pytanko cy jest jeszcze jakas szansa na pomoc przy walce z podczepieniem napisów do DVDMaestro?
Napisy które przygotowałeś są bomba ale sam Maestro wciaga z nich tylko część tzn około 25% z całości. Co gorsza wciągnął od bodajźe 720 do kończ czyli około 250 z 1020. Nie wiem co jest grane?

odpisałem Ci na maila...

CobraVerde 19.05.2003 23:09

Cytat:

foton007 napisa***322;(a)
Czemu napisy na gotowym DVD nie znikają gdy niema dialogu,tylko
czekają aż pojawi sie następny napis?

trzeba było ustawić w Subtitle Workshop minimalne i maxymalne czasy wyświetlania napisów. pisałem o tym w poradniku...

foton007 19.05.2003 23:01

Czemu napisy na gotowym DVD nie znikają gdy niema dialogu,tylko
czekają aż pojawi sie następny napis?

lukiluki 19.05.2003 22:37

Do CobraVerde

Witam

kefir 19.05.2003 08:01

Masz rację dopiero teraz to zauważyłem.
Delikatnie skubie ale trzeba się przyjrzeć.

Do CobraVerde framerate ma znaczenie tylko że ja go nie zmieniałem w Nandub'ie z 23.976 poprostu TMPGecoder przkompresował film na 25 fps z 23.976 fps co powoduje jak słusznie zauważył Lukiluki delikatne szarpanie ale pozostawienie dokładnie tej samej długości filmu.

Pozdrowienia

lukiluki 18.05.2003 21:47

w sprawie frame ratting..

Nie wiem czy moge wtrącić ale juz kiedys zrobiłem TmpG z divx na dvd i tam frame był 23,9 plus minus no i po przekonwertowaniu na DVD i wypaleniu odtwarzacz stacjonarny jedna pokzywał brak klatki.Dało się zauważyć leciutki szarpanko ..... ale jezeli komus to nie przeszkadza.

CobraVerde 18.05.2003 21:39

skoro uważasz, że FPS nie ma znaczenia to nie zmieniaj - powodzenia...

kefir 18.05.2003 21:35

Poza tym kupując film DVD w Stanach i w Europie to mają one taką samą długość mimo innego framerate'u

tak myślę

kefir 18.05.2003 21:32

W TMPGencoder daję kompilację DVD PAL i nie ważne jaki framerate ma divix i tak długość filmu pozostaje ta sama, taka jak AC3 bez konwersji.
Zrobiłem już czwarty film w ciągu dwóch dni i wszystkie były 23,976

Tak samo jest z napisami, po co zmieniać framerate skoro liczy się tylko długość filmu a plik .ssa ma tylko kody czasowe a nie klatki na sekundę. Tak samo jest z napisami TMplayera pasują i do filmu 23.976 fps i do 25 fps liczy się tylko długość filmu.
Może coś robię inaczej ale naprawdę tak mi wychodzi.

pzdrawiam

CobraVerde 18.05.2003 20:47

Cytat:

kefir napisa***322;(a)
Poza tym nie wiem CobraV. czemu trzeba zmieniać framerate AC3.
Mi wystarczyło zrobić FixAc3 i wszystko biega jak należy?

jeżeli konwertujesz video z 23.9 na 25 Fps to to samo trzeba zrobić z audio - inaczej obraz się nie będzie pokrywał z dźwiękiem, który będzie się "rozjeżdżał" coraz bardziej w miarę trwania filmu.
chyba że masz divxa 25 Fps to oczywiście nie trzeba tego robić...

kefir 18.05.2003 19:59

Ja miałem problemy z CCE 2.50 tzn. nie mogłem go uruchomić a z innymi versjami nie mogłem sobie poradzić (chodzi o logo CCE na filmie)
Użyłem więc TMPencodera z ustawieniami DVD i efekt był dla mnie wystaczający. Oferuje on również 3-pass encoding ale ja użyłem tylko VBR i jest ok. Nawet szybkość kodowania jest zadowalająca.
Uzyskałem plik .m2v który spokojnie przyjmuje DVDMaestro

Poza tym nie wiem CobraV. czemu trzeba zmieniać framerate AC3.
Mi wystarczyło zrobić FixAc3 i wszystko biega jak należy?

Pozdrowienia

CobraVerde 18.05.2003 19:41

Ilość załączników: 1
to błąd w CCE 2.50 - jak nie zgadza mu się CRC pliku to się wywala...
wystarczy skopiować patch z załącznika do katalogu programu, odpalić i wszystko bedzie OK.
powodzenia :)

miles 18.05.2003 17:55

ja mam problem na początku

ja już się zatrzymałem na CCE
Gdy już wszystko jest ustawione tak jak wskazałeś. Po naciśnięciu Encode wyskakuje takie cudo:
cce encoding failed Error: Video check-sum is different from that of previous pass
Source video data tape or the information file
Please check video tape or the information file
--information--
Current check sum = 000fbc56
Previous check sum = 00()f48b

To przez jakiś błąd CCE czy cośżle zrobiłem???
NIe lubie nic nie wiedzieć ((

CobraVerde 18.05.2003 16:04

SVCD można połączyć w TMPGEnc - ale z doświadczenia wiem, że DVD z SVCD wychodzi gorzej jakościowo niż z divx. poza tym SVCD można bez problemu obejrzeć na większości odtwarzaczy więc nie wiem czy jest sens go przerabiać...

foton007 18.05.2003 15:01

Jaki trzeba filtr w nondubie aby połaczyc 2 SVCD w 1 a potem
zrobic z tego DVD

foton007 18.05.2003 12:53

Ja jednak też poproszę:

resoxym@interia.pl

kefir 18.05.2003 07:48

Cytat:

CobraVerde napisa***322;(a)
hmm... masz okrojoną wersję programu bez plików Cinemaster Decoder - podaj maila to Ci je wieczorem wyślę. trzeba je skopiwać do Windows/System32 i podgląd staje się aktywny

Bardzo by mi się ten podgląd przydał bo zrobiłem już dwa filmy "na pałę" i musiałem je kilka razy poprawiać bo albo w vobie audio nie pasuje albo się napisy rozjechały lub były bez polskich znaków.

Więc jakbyś mógł to podeślij mi te pliki lub podaj jakiegoś linka

Z góry dzięki

mój e-mail
bartip@o2.pl

lukiluki 16.05.2003 18:49

do CobraVerde !!

Witam
Dzieki za pliczki - podgląd juz działa :)
Mam prośbe pytanie - czy zamierzasz moze powalczyc i stworzyć jakiś tutorialik - jak wykonać za pomoca DVD Maestro (badź innego softu) jakiegos chocby statecznego menu gdzie mozan by było wybrać chocby napisy lub ścieżke dźwiękową?
A druga rzecz to moze pare słów jak powalczyć z SoftEncode 5.1
Pozdrawiam

softmar 14.05.2003 22:00

DVD Maestro

Wysli mi jesli mozesz DVD Maestro bo nigdzie nie moge znalezsc dobrego linka do tego programu
marcing@kleczew.pl

bede wdzieczny i dalej bede testowal twoja instrukcje

CobraVerde 14.05.2003 14:05

hmm... masz okrojoną wersję programu bez plików Cinemaster Decoder - podaj maila to Ci je wieczorem wyślę. trzeba je skopiwać do Windows/System32 i podgląd staje się aktywny

foton007 14.05.2003 13:55

Uruchamiam MAESTRO pokazuje sie to:

REAL TIME PREVIEW functionality will not be available because no decoders have been detected.

I co dalej?

lukiluki 14.05.2003 13:54

w sprawie podgldu w dvd maestro

Witam ponownie.
Sorka za marudzenie - zrobiłem tak jak pisałeś i nadal nic sie nie dzieje tzn. nie mam podglądu. Znalazłem ten suwaczek na belce z czsem. Jest tam Set Play Cursor ale dalej nie dzialają te przyciski na samej górze. Moze trzeba coś jednak wcześniej wykonać aby to zadziałało. Tak czy inaczej chciałem poprosić abyś jakoś łopatologicznie wyjaśnił te ruchy zwiazane z Connection. Moze tam coś musze najpierw zrobić. Sam juz nie wiem i wstyd truć Tobie Głowę (CVerde)???

miles 14.05.2003 10:33

You will be a Jedi. I promise ;)

Cześć CobraV.. jak obiecałeś tak jest. Dzisiaj pobawie się tym opisem. I jeśli coś mi sie uda, to napisze. Teraz Jeszcze DVDmaestro mi został. To wszystko. POZDRAWIAM

CobraVerde 13.05.2003 15:19

Re: wszystko razem

Cytat:

softmar napisa***322;(a)
Daloby rade abys gdzies udostepnil te wszystkie programiki spakowane razem ktore sa potrzebne do przerobienia dixva na DVD. ??
Czesc sciagnolem tych programow. Innych nie moge bo wyskakuja jakies bledy a jeszcze innych nie moge poszukac.

Bylbym wdzieczny abys mi je gdzies udostepnil tak jak instrukcje lub moze przeslal na maila martines@konin.lm.pl
z gory dziekuje!

te programy ważą trochę ale jak ktoś udostępni miejsce na FTP albo WWW to nie ma problemu...
chociaż wystarczy poszukać tu:
http://www.filemirrors.com
http://www.doom9.org/software.htm
i może czasem użyć Googla albo eMule ;) i wszystko można znaleźć...

CobraVerde 13.05.2003 15:14

Ilość załączników: 1
no to odrobinę dokładniej na temat podglądu w DVDMaestro bo to ważna sprawa:

CobraVerde 13.05.2003 14:53

Re: ... walki cd

Cytat:

jej długość w stosunku do materiału video jest o około 3 sekundy krotsza???
to nie ma znaczenia - często się tak zdaża i nie stanowi to problemu

Cytat:

Znalazłem odpowiednie (przynajmniej tak mi się wydaje) dwa pliki txt - połączyłem je i przekonwertowałem na 25fps - póżniej kolejny magiczny sofcik zronił z nich obrazki - zaimportowałem je do maestro dvd i ....... kończa sie wszystkie na około 40 minucie filmu

pewnie źle je połaczyłeś - wczytaj połączony plik napisów do SW, popatrz na czasy wyświetlania i porównaj z czasem filmu divx. na tej podstawie będziesz wiedział co jest i gdzie spieprzone. a czy zmianę FPS zrobiłeś w MaestroSBT ? bo SW jakoś to dziwnie robi...

Cytat:

Podobnie ak u kolegi nie jestem wstanie zmienić niczego w wielkosci i kolorze czcionek. Ale nic to
rozwiązanie jest w moim poprzednim poście...

Cytat:

W tutorialu jest podane i mogę sobie pozaznaczać audio+video+txt i zrobic podgląd filmu w celu sprawdzeniu synchronizacji. U mnie to nie działa albo nie wiem jak to zrobić.
Mam taki suwaczek i owszem mogę sobie go gdzieś przesunąć i wtdy 2klik daje mi duży obraz na ktorym widzę klatkę z filmem + napis ale za Boga nie wiem czy ten napis odpowiada temu co się dzieje w filmie oraz co gorsza nie wiem czy dźwięk jest synchroniczny wzgledem video.
Help

na górze masz przyciski podglądu - nad wszystkimi ścieżkami. ich musisz użyć, żeby film ruszył i można było go sprawdzić. a to co ci się pokazuje to chyba okno podglądu napisów... opisałem to chyba w poradniku w miarę jasno - zaraz sprawdzę ;)

softmar 13.05.2003 14:45

wszystko razem

Daloby rade abys gdzies udostepnil te wszystkie programiki spakowane razem ktore sa potrzebne do przerobienia dixva na DVD. ??
Czesc sciagnolem tych programow. Innych nie moge bo wyskakuja jakies bledy a jeszcze innych nie moge poszukac.

Bylbym wdzieczny abys mi je gdzies udostepnil tak jak instrukcje lub moze przeslal na maila martines@konin.lm.pl

z gory dziekuje!

lukiluki 13.05.2003 13:48

... walki cd

Następny kroczek w tajemnej dziedzinie divx 2 dvd :)
Udało się przefixowac przekonwertować zamienić i podmienić .... i mam ta cieżkę dźwiekową ac3. Nawet DVD Maestro ją przyjął choć nie wiem cemy jej długość w stosunku do materiału video jest o około 3 sekundy krotsza??? :blee:

Ale nic to
Znalazłem odpowiednie (przynajmniej tak mi się wydaje) dwa pliki txt - połączyłem je i przekonwertowałem na 25fps - póżniej kolejny magiczny sofcik zronił z nich obrazki - zaimportowałem je do maestro dvd i .......
....... kończa sie wszystkie na około 40 minucie filmu :blee: :blee:
Podobnie ak u kolegi nie jestem wstanie zmienić niczego w wielkosci i kolorze czcionek. Ale nic to

W tutorialu jest podane i mogę sobie pozaznaczać audio+video+txt i zrobic podgląd filmu w celu sprawdzeniu synchronizacji. U mnie to nie działa albo nie wiem jak to zrobić.
Mam taki suwaczek i owszem mogę sobie go gdzieś przesunąć i wtdy 2klik daje mi duży obraz na ktorym widzę klatkę z filmem + napis ale za Boga nie wiem czy ten napis odpowiada temu co się dzieje w filmie oraz co gorsza nie wiem czy dźwięk jest synchroniczny wzgledem video.
Help

CobraVerde 13.05.2003 12:04

fuck - wiem, to jest błąd ostatniej edycji Subtitle Workshopa, którym robisz plik *SSA. trzeba podmienić pierwsze dwie sekcje tego pliku na takie z pliku wygenerowanego przez starszą wersję - u mnie to działa:
--------------------------------------------------------------------------------------

[Script Info]
Title: <untitled>
Original Script: <unknown>
ScriptType: v4.00

[V4 Styles]
Format: Name, Fontname, Fontsize, PrimaryColour, SecondaryColour, TertiaryColour, BackColour, Bold, Italic, BorderStyle, Outline, Shadow, Alignment, MarginL, MarginR, MarginV, AlphaLevel, Encoding
Style: Default,Tahoma,24,16777215,16777215,-1,0,-1,0,1,2,2,2,15,15,15,0,0

--------------------------------------------------------------------------------------
podnień to w pliku wygenerowanym przez Subtitle Workshop (otwórz go Notatnikiem) i powinno wszystko grać :)
i polecam czcionkę Century Gothic, wielkość 22 albo 24 pkt, outline 1 pkt.

foton007 13.05.2003 11:06

W zakładce STYLES (maestro sbt) mam puste białe okienko i
przesto niemoge ustawic wilkosci liter..itd.

CobraVerde 13.05.2003 10:36

Re: kłopocików ciąg dalszy....

Cytat:

Witam ponownie.
Udało sie przebrnąć z uruchomieniem avisyntha i CCE teraz działem na CCE 2.66.0.10 beta i avisynth 2.08. Jakoś to zadziałało choć układ i opcje w tej wersji cce sa sporo inne i nie wszystkiem mogłem poustawiać tak jak w tutorialu.

główne opcje są takie same - patrząc na ich nazwy, użyj tych samych parametrów i wartości w swojej wersji CCE.

Cytat:

Mam kłopot ze ścieżką audio. Pierwotnie w divx była ac3 5ch. Zgodnie z wytycznymi w nandubie przerobiłem do psełdo wave a potem zaczęły sie schody. Mam te wszystkie programiki do fixowanie konwertowania i cholera wie do czego jeszcze ale fixowanie nie bardzo się powiodło. Besweet-em przerobiłem do ac3 a teraz robię sam nie wiem co Ac3Machine - z ac3 do ac3. Po besweet-cie DVD maestro nie przyjął mi tej scieżki ac3. Może kolega pomógłby zwalczyć te audio.
skoro divx miał audio ac3 to bardzo dobrze :) - napisałem w poradniku co trzeba zrobić w takim przypadku... ale warto powtórzyć:
1. zapisujesz jako *wav Nandubem
2. zmieniasz rozszerzenie na *ac3
3. najpierw odpalasz TYLKO BeeSliced, przenosisz swój plik *ac3 na jego ikonkę i robisz "Fix file". programik zapisuje ci nowy, poprawiony plik jako nazwa_fixed.ac3
4. ten plik ładujesz do AC3Machine (Input), wybierasz miejsce docelowe i nazwę finalnego pliku *ac3 (Output). oczywiście, że z AC3 robisz AC3, ale z poprawionym framerate (ustawiasz np. zmianę 23,976 na 25 Fps). ilość kanałów i bitrate powinna być taka sama w pliku źródłowym jak i finalnym - nie zmieniaj tych ustawień (reszta tak jak na screenie). już chyba jaśniej być nie może ;)
5. samego BeeSweet nie ma nawet potrzeby odpalać - działa on przez te dwie nakładki: BeeSliced i AC3Machine i służy raczej do korekcji istniejących plików niż tworzenia nowych.

Cytat:

Poza tym widzę iż kolega dysponuje programem ... DD 5.1 Czy jest szansa na jakąś wersję demo lub trial. Szukałem tego i nie znalazłem nigdzie.
napisz do mnie maila to coś się wymyśli...

Cytat:

I pytanko na koniec - po przerobieniu txt na jakies bitmapy czy cos takiego otrzymałem kilkaset pliczków. Czy mam je równierz dorzucic do DVD Maestro? Czy ten sofcik poradzi sobie bo one oprócz nazwe to nie wiele się różnią.
Importujesz sam plik *son, zawierający wszelkie informacje o twoich napisach i odnoszący się do tych "obrazków" - poprzez niego potem odbywa się "wlanie" ich do DVD.

lukiluki 13.05.2003 10:00

kłopocików ciąg dalszy....

Witam ponownie.
Udało sie przebrnąć z uruchomieniem avisyntha i CCE teraz działem na CCE 2.66.0.10 beta i avisynth 2.08. Jakoś to zadziałało choć układ i opcje w tej wersji cce sa sporo inne i nie wszystkiem mogłem poustawiać tak jak w tutorialu. Ale już po około 6 godzinach otrzymałem pliczek XXXX.mpv. Mam DVD Maestro w wersji 2.5 no i oczywiście nie przyjął mi tego mpv podał komunikat iż ratio mu nie pasuje. Dałem spokój i odpaliłem wersję 2.9 i ten o dziwo nie protestował :jupi: . Mam kłopot ze ścieżką audio. Pierwotnie w divx była ac3 5ch. Zgodnie z wytycznymi w nandubie przerobiłem do psełdo wave a potem zaczęły sie schody. Mam te wszystkie programiki do fixowanie konwertowania i cholera wie do czego jeszcze ale fixowanie nie bardzo się powiodło. Besweet-em przerobiłem do ac3 a teraz robię sam nie wiem co Ac3Machine - z ac3 do ac3. Po besweet-cie DVD maestro nie przyjął mi tej scieżki ac3. Może kolega pomógłby zwalczyć te audio.
Poza tym widzę iż kolega dysponuje programem ... DD 5.1 Czy jest szansa na jakąś wersję demo lub trial. Szukałem tego i nie znalazłem nigdzie.
I pytanko na koniec - po przerobieniu txt na jakies bitmapy czy cos takiego otrzymałem kilkaset pliczków. Czy mam je równierz dorzucic do DVD Maestro? Czy ten sofcik poradzi sobie bo one oprócz nazwe to nie wiele się różnią.

CobraVerde 12.05.2003 21:58

a czym masz problem bo te spakowane opisy można bez problemu ściągnąć i rozpakować - przed chwilą sprawdzałem.

Rodzyn 12.05.2003 21:25

prosze o umieszczenie opisy jak przerobic dvx na dvd , prosto i bez klopotow. Plik niby zip jest php i czym to otworzyc? world 2000 nie ma klopoty , mam pinacle impression 2.1 jak tam umiescic napisy niby robie wszystko ale jakos nie chca sie wyswietlac.a z konwersja do dvd tez mam problem

CobraVerde 12.05.2003 16:16

no to dziwne bo u mnie działa bez problemu od ponad roku - odinstaluj wszysko (CCE i AVS) do czysta (pliki, rejestr) a potem zainstaluj od nowa...
jak masz wersję scrackowaną to tym bardziej to zrób ;)

lukiluki 12.05.2003 16:10

CCE

Mam 2.50 a nazwa pliku cspte250

CobraVerde 12.05.2003 16:02

a masz wogóle CCE 2.50 ?

lukiluki 12.05.2003 15:55

help

Z innymi wersjami tez mi wywala. Przyjął ten skrypt z programem CCE Basic Traial ale tam są całkiem inne opcje i nie za bardzo mi poszło.

CobraVerde 12.05.2003 14:59

ja używałem tej metody i programów na prockach od 1700XP do 2600XP, na Windows XP Pro, SP1 - wszystko zawsze gra, a jak są problemy z skryptami AVS + CCE 2.50 to wystarczy przywrócić wersję Avisynth 2.07 i jest OK. nowszych wersji Avisynth używam do CCE 2.67...

lukiluki 12.05.2003 14:52

&$^%#&@*@!

Program blablabla.exe wygenerował błędy i zostanie zamknięty.......
Kocham za to XP-ki. Dzięki za linki do innych wersji. Czy sam procek może mieć z tym coś wspólnego - mam XP 1800??

CobraVerde 12.05.2003 13:21

jakby co to wersja 2.07 jest tutaj: http://www.mpegit.net/AviSynth_207.exe

a 2.08 tutaj: http://www.canaldivx.com/progs/AviSynth.zip

poźniejsze wersje to bety (np. 2.51) i bywają z nimi kłopoty...

CobraVerde 12.05.2003 12:59

musisz poprawnie zaistalować AviSynth, bo CCE nie widzi tego plugina i nie rozpoznaje zawartych w skrypcie poleceń.
tu www.avisynth.org masz instalki poszczególnych wersji - proponuję zacząć od 2.07, która jest najmniej problemowa we współpracy z CCE 2.50

lukiluki 12.05.2003 12:54

mały kłopocik

Dzieki za tutorial.
Niestety utknąłem na wczytywaniu pliku XXXXXX.avs do CCE
Pokazuje mi komunikat i tu cytuję:
AVIFileOpen("C:/XXXXXX.avs"):Acording to the registry, the type of file specified in AVIFileOpen does not have a handler to process it.

I to by było na tyle
Proszę o pomoc.???

CobraVerde 11.05.2003 18:53

Przerabianie divx/xvid na DVD (+ polskie napisy) - Poradnik

W załączniku znajduje się dosyć obszerny poradnik o który mnie prosiło ostatnio parę osób. mam nadzieję, że będzie pomocny dla stale rosnącej liczby użytkowników nagrywarek DVD, którzy mają filmy divx i chcieliby je oglądać na stacjonarnych odtwarzaczach DVD, ciesząc się przyzwoitą jakością obrazu i dźwięku i oczywiście polskimi napisami do filmów, które oficjalnie takich jeszcze nie mają (bo wyjdą na DVD za jakiś czas) albo mieć nie będą (bo się u nas na DVD nie pojawią)...
proszę o wszelkie uwagi jego temat, bo nie wykluczone, że o czymś zapmniałem albo coś pokręciłem ;)
proszę też wszystkich zainteresowanych o dzielenie się swoimi doświadczeniami na temat konwersji Divx -> DVD.
sam jeszcze się muszę wiele nauczyć ;p
pozdrawiam

poradnik: http://www.cobraverde.net/Porady/divx2dvd.htm

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:10.