![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#46 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rzeczywiście kombinujesz
Dlaczego nie użyłeś Rebuildera jeśli chciałeś mieć z menu?Teraz możesz tylko próbować połączyć film z resztą za pomocą ifoUpdate. Skopiuj same VOBy z filmem (te po DVD2DVD-R) do katalogu z oryginalnym DVD (jeśli trzeba zmień ich nazwy) i uruchom ifoUpdate. Wskaż ścieżki do oryginalnych i zauthorowanych plików ifo. Będzie problem jeśli w oryginale było multiPGC. Na wszelki wypadek wczytaj to jeszcze do Remake'a - jeśli pojawi się 'Recovering cells' to wyeksportuj. Oczywiście testuj na wszelki wypadek na RW. A na przyszłość rób w Rebuilderze
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2005
![]() |
ok juz skompletowałem wszystko co potrzebne w Rebuldierze, ale mam jeszcze kilka pytań:
1) Czy ktos juz przerobił film Karol niech napisze przy ilu passach wyjdzie ciekawa kopia bo ja sie rzuciłem na to ale przypadkowo miałem ustawione tylko na 4 passed i mam okropny obraz (tło jest zamazane dokładnie, nie można rozpoznac twarzy ludzi), film jest długi, przy 4 passedach robiłem go od 5:30 do 18 (Semp 2,2 512 DDR),2) zgrałem Clone DVD film "królestwo niebieskie) na HDD w całości, po wrzuceniu do DVD2DVD-R, w okienku napisy wyskoczyło mi pod 'extension' caption with normal size character, a w dzwieku: eng bitrate 448 fremesize 1792 normal captions pol 384 1536 normal captions no i daje GO !! wszystko dobrze gra ale wyskakuje później błąd coś z dzwiekiem, czegos nie potrafi zrobić ... jaki w tym problem ![]() Dzis sprubuję ten film obrobić rebuldierem 3) czy warto jest uzywać Instant Copy ?? bo nie każdy film robie przy uzyciu CCE, te mniejsze robiłem zawsze Shrinkiem ale sie z niego wycofuję, jakiego mam progsa użyc w zamian ... pzdr wszystkich EKSPERTÓW ![]() a jak pisze głupoty to prosze mnie
|
|
|
|
#48 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Wycofywanie sie ze Shrinka to dobry pomysl. Niekotrzy chwala InstantCopy, ja jakos nei moge sie do niego przekonac - robi pliki wynikowe mniejsze niz 4GB - Ile przestrzeni sie marnuje! Ja uzywam CloneDVD od ElBy, ale naprawde tylko w przyp[adkach powyzej 90% jakosci. Jego transkoder dziala troche inaczej niz ten od Clone - obraz jest bardziej ziarnisty, ale tez bardziej ostry!
Co do Karola - sprobuj 10ke, ale nie daje gwarancji - to 3 godzinny moloch. Tyle dobrego, ze tylko jedna sciezka. Ew. odchudz menu - nowy DVDRemake ma opcje ktora zwie sie "Convert menus to still" dzieki ktorej odchudzilem menu w Aviatorze z 700 MB do 5 MB :-). Jednak rzeczony przeze mnie aviator zajmowal 8,5 GB wiec powiedzialem "******e." i uzylem DVDFab by przekonwertowac go na 2 plyty DVD - czego i Tobie, w przypadku "Karola", zycze ;-). |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
z tym Karolem chyba zrobię tak jak ty z Aviatorem ... DVD Fab ... nie usmiecha mi sie siedziec 20 godzin i czekac na efekt ...
no i teraz to juz na serio Shrinka odstawiłem ...
|
|
|
|
#50 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
wczoraj wziąłem sie za "Królestwo Niebieskie" w Rebuldierze.
Najpierw obrobiłem troszke menu w ReMakerze a potem ... RB. Daje PREPARE ...jest ok, daje ENCODE i ...komunikat "Frame size 2356x56 is not supported. Supported frame size is up to 720x576" klikam OK i ... czekam ale nic sie nie dzieje, nic sie nie rusza daje STOP/PAUSE to mnie pyta czy zakończyć, mam rozumieć że pomimo tego błędu cos sie tam tworzyło ?Chciałem te Królestwo obrobić w samym DVD2DVD-R ale jakies problemy z scieżkami dzwiekowymi, a przeciez wszystko gra POzatym robiłem wczoraj SAHARE w tym programie i tak minęło ok 4 godz i te k....y z elektrowni @#@#%$#^%$^&% ... jest na to jakis sposób ?? gdzies przeczytałem że jakis progam tak robi że można przerwać a potem kontunuowac z tego mniejsca ? albo źle wyczytałem
|
|
|
|
#51 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
Na forum doom9.org problem ten jest szerzej opisywany... w razie czego tam zajrzyj.Pozdrawiam!
|
|
|
|
#52 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Frame size bleble x bleble is not supported. Supported frame size is up to 720x576
Kolejny film i kolejny komunikat, zainstalowałem AviSynth 2.5.5 a może w rebuldierze trzeba w Options => AVS Options ... cos pozmieniac lub cos konkretnego zaznaczyć ![]() jakieś porady??
|
|
|
|
#53 |
|
Forumator
![]() |
Powinno byc zaznaczone w "AVS Options" ConvertToYuY2(), a w Advanced... nic nie zmieniamy. Aczkolwiek sadze ze nie po tej stronie lezy problem. Trudno mi cos wiecej w tym momencie powiedziec, bo ten problem mnie nie dotyka juz od dluzszego czasu wiec... sam rozumiesz. kiepska pomoc z mojej strony. Jedyne co, to jeszcze moge polecic dyskuje (jedna z wielu na forum doom9.org na ten temat). Znajdziesz ja TUTAJ. Anglojezyczna, ale warto sie nieco wysilic. Szczegolna uwage zwracam na wypowiedz jdobbs'a (tworce DVD-RB) i 2COOL'a
Pozdrawiam!
|
|
|
#54 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Witam wszystkich! Jestem można powiedzieć początkujący w zgrywaniu filmów za pomocą CCE. Na razie wszystko idzie nieźle z wyjątkiem jednego: enkodowaniu filmu, cce dodaje mi miły żółty napis, chyba domyślacie się o co chodzi?? Wszystko zaczęło się od wersji 2.70, a potem próbowałem 2.67 i 2.50 w każdej to samo
Kiedyś działałem na wersji 2.50 i nie było tych dodatków. Co zrobić aby się tego żółtego gadżetu pozbyć??
|
|
|
|
#55 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Jesli chodzi Ci o napis, ze skomrpesowano za pomoca CCE, to musisz po prostu zaopatrzyc sie w pelna wersje. Troche kosztuje, ale moze znajdziesz jakas promocje ;-D.
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Guru
![]() |
tak, tak a świstak siedzi i zawija w sreberka... Napis jest trochę inny. Jak ktoś zna rozwiązanie proszę o podpowiedź.
|
|
|
|
#57 | |
|
Forumator
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#59 |
|
Guru
![]() |
Regulamin przeczytałem. Mam jednak pytanie: dlaczego do mnie się czepiasz skoro wątpię czy ktoś używa legalnego cce?? Ja chciałem użyć cce w celach szkoleniowych i nic więcej. Czytałem dużo wątków o cce i rzadko kto tam pisze inaczej niż ja. Tylko szkolenie i nic więcej. Dziękuję za pomoc mistrzu.
|
|
|
|
#60 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.07.2003
![]() |
Witam. Rozpocząłem zabawę z programem dvdRebuilder, cce... , odpaliłem film , pierwsza faza ok. a przy drugiej pokazuje błąd i nie mogę posunąć się dalej.
Błąd o następującej treści: Failed to find and run encoder. The path may be incorrect. Aborted. Co zrobić aby kontynuować pracę z programem.
|
|
|
|
![]() |
|
|