Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.04.2016, 16:02   #31
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,041
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez AleX69 Podgląd Wiadomości
no powiedzmy
bardziej mi chodziło o cos takiego: SCART męski z końcówkami BNC



ale jak będzie dobry kabel to można samemu zarobić końcówki BNC

tylko pamietaj o kierunku sygnalu
No i sprowadzilismy sie do tego samego co napisalem

Cytat:
Napisany przez adamus84 Podgląd Wiadomości
no właśnie ciężko kupić takie kable, na allegro nie widzę

ten co proponowałem to chyba zły kierunek więc najlepiej dobrać osobno same kable component a następnie przejściówkę.
Na aledrogo swiat sie nie konczy jest miedzynarodowy ebay i wiele innych serwisow
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.04.2016, 16:09   #32
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Albo znaleźć magnetowid s-vhs z dvd-rw.

JVC HR-XVS44U, ponoć ma to.
__________________
Porady oraz pytania wyłącznie na forum!!!

Ostatnio zmieniany przez revolver0 : 15.04.2016 o godz. 16:13
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 16:20   #33
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kupiłem w sklepie kabel component rca dokupiłem z jednej strony trzt przejściówki BNC do magnetowidu. Pytałem się o adapter na euro scart ale taki nie mieli. Generalnie ten component-scart to jakieś dziwne ustrojstwo mało spotykane. Mam też kabel component żeński do VGA. Tak więc może coś w kierunku VGA-SCART ? Też nie widzę na necie tylko adapter który ma s-video a więc gorszą jakość i generalnie za dużo tych kabli i przejsciówek . Może jednak karta która zgrywa composite albo taka która zgrywa VGA ?
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 16:23   #34
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,041
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
W zasadzie component na scart to jest kabel i do tego 3x kondensator i 3x rezystor ot cala filozofia, podejrzewam ze nawet mozna by olac to i puscic sygnal bezposrednio tylko moze byc przeswietlony obraz

Tu masz jak to wyglada w rzczywistosci wyjscie component na rgb zasada taka sama we wszystkim co ma isc component->RGB



Tu masz przyklad z xboxa w nim nie potrzeba kondensatorow , wszystko zalezy od mocy sygnalu wyjsciowego

__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 15.04.2016 o godz. 16:40
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 16:35   #35
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
nie ma czegoś takiego vga scart
adamus84@ a sprawdzałeś czy działa Ci po svideo nagrywanie?
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 16:37   #36
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
S-video - s-video działa jak pisałem, daje jak na razie najlepszy obraz.
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 16:38   #37
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,041
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez AleX69 Podgląd Wiadomości
nie ma czegoś takiego vga scart
adamus84@ a sprawdzałeś czy działa Ci po svideo nagrywanie?
Oczywiscie ze jest cos takiego jak VGA->scart tylko synchronizacje trzeba skonwerterowac z H/V na sygnal composite robi to jeden scalak za grosze
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 16:43   #38
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Misiozol wszystko fajnie objaśniłeś ale ja się nie znam na lutowaniu dla mnie to czarna magia. Czy jest jakieś inne rozwiązanie z urządzeń / kabli dostępnych na rynku ?
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 17:00   #39
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,041
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jak najbardziej polaczyc to ( tu brakuje wejscia audio )



plus to



albo



I masz gotowca ot cala filozofia nie ma sie co spuszczac bo to i tak analog , jedyne co uzyskasz przy pomocy component to tyle ze obraz bedzie ostrzejszy i zniknie z niego rozmycie i bardziej nasycony ot tyle do tego , jak zakopiesz w dziale konsole to znajdziesz zdjecia z porownaniem .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 17:39   #40
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Takie kable zatem kupiłem już dzisiaj brakuje mi tylko tej przejściówki
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 18:19   #41
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez adamus84 Podgląd Wiadomości
Takie kable zatem kupiłem już dzisiaj brakuje mi tylko tej przejściówki
przejściówka kupiona stąd
http://adko.pl/sklep/7288-kabel-scar...527818572.html

ciekawe czy zadziała, w wielu sklepach nie ma czegoś takiego jak i na allegro, ani nawet na amazonie czy ebayu ciężko, mam nadzieję, że nie ściemniają i mają ani że wyślą mi wszechdostępną chinch rca/s-video-scart adapter to się wkurzę Pozostaje poczekać do następnego tygodnia. Dam znać.
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 19:33   #42
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,041
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
generalnie samemu mozna zrobic takie cos majac jakis kabel scart i kable RCA po prostu wszystko polaczyc do kupy i gotowe , proste jak konstrukcja cepa ;0
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2016, 20:09   #43
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
generalnie samemu mozna zrobic takie cos majac jakis kabel scart i kable RCA po prostu wszystko polaczyc do kupy i gotowe , proste jak konstrukcja cepa ;0
Tak jak pisałem nie znam się na lutowaniach tak jak i zapewne większość zainteresowanych jak przyślą mi zły kabel to zapłacę Ci i mi przerobisz jak to takie proste
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2016, 14:22   #44
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.04.2016
Posty: 28
adamus84 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witajcie, wczoraj przyszedł mi adapter RGB, oraz zakupiony również Reflecta USB Video Grabber AV 2.0 - postawiłem na takiego grabbera z tego względu, że jest to jedyne analogowe urządzenie do którego można bezpośrednio podpiąć componenta, reszta grabberów posiada jedynie wejścia composite i S-Video, tutaj mamy w miarę solidną niemiecką firmę chociaż wiadomo "dupy nie urywa" jednak zawsze lepsze to niż płacić 400-800 zł za cyfrowe z HDMI które obecnie przeznaczane są głównie do streamingu gier. Co do różnic w jakości między kartami wideo PCI a USB grabberami jeszcze nie wiem, ale pewnie się niedługo przekonam własnymi doświadczeniami.

najpierw jednak wykorzystałem wskazanego przez was DVD Recordera przejściówką RGB - Scart , niestety nie przekazało mi obrazu, to samo po podpięciu odtwarzacza do usb grabbera przy kompie, czarny ekran.

Okazało się że te kable które używam (zakupione osobiście ze sklepu) to prolink rca component (czerwony, zielony, niebieski) napisane jest na nich " coaxial digital ", z neta w opisie widnieją jako do podłączenia audio
subwoofera. Więc już sam zdurniałem. Czyżby SVHS nie ogarniał tak dobrych kabli ? Połączenie BNC jest ok i raczej nikt wcześniej nie użytkował tych wyjść więc domniemam, że są sprawne.

Podłączyłem te kable od DVD Recordera do Smart TV i działało. Podłączyłem też DVD Recordera do USB grabbera do kompa i też zadziałało. Z tego wnioskuje, że kabel nie jest wadliwy.

Jaki kabel zatem dobrać aby SVHS mógł przekazywać obraz YPbPr analogowy component ? Na rynku widnieją tzw. kable YUV RCA czy to coś takiego ?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-20160420_191624.jpg   -20160420_191652.jpg   -20160420_193924.jpg  
adamus84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2016, 15:25   #45
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,041
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
juz widze na zdjeciu blad tam gdzie masz adapter scart musisz miec podpiete tez composite bo nim idzie synchronizacja i musisz przelaczyc w nagrywarce na wejscie RGB
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
karty, magnetowid, s-video, vhs

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak skompresować aby jakość była najlepsza? Sebastian_M26 DVD-Video 1 08.01.2007 15:22
Jak Polepszyć Jakość Zgrywanego Materiału z Kasety VHS ? papasmef Off topic 2 29.01.2006 13:34
filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? Zbih Napędy optyczne DVD 9 27.04.2005 17:23
Jakość nośnika a jakość moozy mp3.... Ghost_mode Napędy optyczne CD 5 25.03.2004 07:40
VHS na DVD Romario DVD-Video 2 13.09.2003 14:49


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO