![]() |
Cytat:
Porównajcie se to z Plextorem 20, 40 czy 55 tylko widzą tylne czerwone światła odjechanego Plexa :> A może to nie światła tylko przepite czerwone oczy w delirce? :idea: :D |
Plextor nie jest ideałem tak samo jak pozostałe napędy.
Jest jednak najlepszy do testów. :taktak: Ale nie każdy lubi czekać 1.5 h na całkowite testy. Wystarczy 8x, często poszarpany Jitter i dobra ocena. :spoko: :) |
Cytat:
|
Cytat:
Nie każdy przecież musi tam lecieć :nie: Gdzie pałują sie twórcy hardkoru dla dzieci... :> || WOW! |
Cytat:
przecież wszyscy tu obecni, drukują testy plytek na papierze foto i oprawiają w ramki :czytaj: powiem więcej, archiwuzują je do albumów rodzinnych :haha: :fiu: |
Cytat:
Dziadek i Plextor Tata i Plextor Ja i Plextor Dziadek, tata, Plextor i ja! :czytaj: A tu małe Plextorki... :aparat: ^_^ |
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
wgrałem starszy BIOS BCDB i wykonałem dodatkowe testy:
Verbatim DVD+R x16 WOPC: OFF Załącznik 33426 Verbatim DVD+R x16 WOPC: ON Załącznik 33427 extreme DVD-R x16 WOPC: ON Załącznik 33428 Widać problem ze słabą jakością nagrania który raczej nie powinien mieć miejsca na Verbatim***8217;ie nawet przy takiej prędkości. Jak widać nagrywarka ma problem z nagrywaniem z pełną prędkością x16 na Verbatim***8217;ie (paliła max. x12), przy wyłączonym WOPC prawie zawiesiła komputer (blokada szuflady, brak odpowiedzi Nero CD-DVD Speed***8217;a w Menadżerze Windows) ale płyte wypaliła do końca. Zasilacz mam sprawny i prawidłowo dobrany a napęd jest podłączony samotnie na kanale w trybie ***8222;master***8221;. DMA dla HDD jak i nagrywarki jest włączone, dysk twardy mam na SATA, sprawdzałem i transfer z niego nie spada poniżej 30 MB/s (w najwolniejszym obszarze). edycja: Dla porównania Verbatim DVD+R x16@x16 palone na Pioneer 111D@111L Załącznik 33433 brak problemów z prędkością i jakością nagrania w przeciwieństwie do BenQ. Zaraz ktoś powie że płyty różnią się nawet w obrębie jednego szpindla, tylko czemu paląc na Pioneerze nie trafiam na te "złe"... :) |
czyli WOPC jak juz kiedys pisałem to kicha, ale za to dostałem od kolegów forumowiczów straszne lagi..oni tym zyja ...:D
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/666348-post516.html Wniosek: Nagrywamy na Pioneerze a testujemy... :hmm: na BenQ. :) |
Cytat:
BenQ przyda mi się do testów, LightScribe'a i CD-R'y też wypala przyzwoicie. |
Ilość załączników: 2
@tomek.xp czy wedlog ciebie ta plytka jest zle wypalona :>
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1156607703 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1156607703 Verbatimy z TESCO szpindel 10szt. nie wiem jusz ile za nie dalem hm sory ale sie wam chyba kiepska partia BENQ 1655 dostala :( bo ja z mojego jestem zadowolony :spoko: ani razu nie byl na serwisie :) |
Cytat:
Pamiętam Cię z wątku o BenQ 1655 i wiem że z jakością nagrania także u Ciebie bywało różnie. Co widać np. tutaj. Porównaj swoje problemy na DVD-RW widoczne tutaj do moich, nie widzisz albo nie chcesz zobaczyć problemów***8230; |
Cytat:
2. Następnie czy mógłbys zajrzeć do >>tego<< wątku (ale najpierw punkt 1.) i ustosunkowac się? Zaczynam się trochę niepokoić... |
@GlatzOK
tak to opisywałem ostatnio: Opis Usterki Reklamowany napęd DW 1655 ma problemy z nagrywaniem płyt CD-R, usterka może mieć charakter ukryty ponieważ zdarzało się że napęd nagrywał prawidłowo płyty CD-R, najczęściej jednak już na początku nagrywania słychać dziwne dźwięki dochodzące z napędu (jakby pocieranie, tykanie), napęd nie może nagrać obszaru Lead-in a program służący do nagrywania (testowano różne) komunikuje że płyta nie może zostać nagrana lub aby sprawdzić stan nagrywarki. Zdarza się także że napęd zacznie nagrywać i ***8222;zepsuje***8221; płytę przerywając nagrywanie lub/i nagrywa płytę z prędkością różną od nastawionej, najczęściej najmniejszą obsługiwaną dla CD-R czyli 12x. Wadliwe działanie występowało przy testach na różnych nośnikach CD-R różnych producentów (Sony, Verbatim, Esperanza). Komputer na którym napęd został sprawdzany był skonfigurowany poprawnie sprzętowo jak i programowo czego najlepszym dowodem jest to że reklamowany napęd poprawnie nagrywał płyty DVD***177;R. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:14. |