![]() |
Cytat:
jak kupiłem DVD litka na Kprobe i stwierdziłem ze to bez sensu, dla mnie płyta ma się czytać bez problemów i nic więcej nie wymagam. Co do pionka to chętnie tylko on nie ma chyba LS? A nie ukrywam, że zależy mi na tym, dlatego ostatecznie odrzuciłem Nec-a jak tylko się zorientowałem, że LF nie jest kompatybilne z LS a właściwie cena nośników z LF jest straszna :nie:. |
@Bajbus_35
no je***347;li LS jest dla Ciebie priorytetem to rzeczywi***347;cie DW 1655 jest dobrym rozwi***261;zaniem, nie jest przecie***380; powiedziane ***380;e trafisz na wadliwy egzemplarz... Ja swojego ju***380; trzeci raz b***281;d***281; wysy***322;a***322;, dzi***347; rozmawia***322;em z jednym z pracownik***243;w serwisu, je***347;li chodzi o zwrot pieni***281;dzy to raczej nie mog***281; na to liczy***263; ale obiecano, ***380;e teraz moja reklamacja zostanie rozpatrzona mo***380;liwie najszybciej, tak***380;e nie trac***281; nadziei :) mo***380;e wreszcie pode***347;l***261; DW 1655 sprawne w 100%tach. |
Cytat:
która wszytko wymienia w tydzień bez zarzutów, że to z winy użytkownika. Jak padły mi pamięci w radku 9700 to wymienili 9800 w cztery dni od wysłania :) |
Cytat:
|
Cytat:
założyłem ten wątek nie dla tego żeby kogoś odstraszyć od BenQ, ale żeby zwrócić uwagę na problemy pojawiające się przy reklamacji (wymiana na "odnowione", długi czas rozpatrzenia), można się próbować przed tym zabezpieczyć np.: umawiając się ze znajomym sprzedawcą że w razie usterki od ręki wymieni na nowe. Ja nie zabezpieczyłem się w taki sposób ponieważ o problemach z BenQ jak kupowałem napęd nie słyszałem... @meritum Nie czuje się na siłach aby jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie, nie wiem nic o komputerze do którego jest napęd podłączony***8230; Jednak jeśli nagrywarka raz nagrywa ok***8217;a a raz psuje nośniki i to w dodatku Verbatim***8217;a to moim skromnym zdaniem awaria jest wysoce prawdopodobna. |
tomek.xp to nie jest kwestia komputera bo naped jest w kieszeni USB wiec jakie kolwiek problemy z niestabilnym napieciem sa poza mnia. On de facto nie psuje plyty tylko ma problem z "wykalibrowawaniem" wiazki lasera. Sa tacy co twierdza ze jest to wina nosnika, a sa inni co twierdza ze jest to "brudna" soczewka. Sam nie wiem co na ten temat myslec, bo w zamian za 6 miesieczny naped dostac jakiegos "starucha" i tak jak piszesz bez gwarancji czy bedzie sprawny - to raczej mi sie nie usmiecha ....
Nie wiem co zrobic .... :help: |
@meritum
jedyne co mog***281; doradzi***263; to dok***322;adniejsze testy, sprawdzenie czy problem wyst***281;puje bez kieszeni USB, czy jest tylko na tej konkretnej partii Verbatim'a Generalnie zalecam rozwag***281; :) tak ***380;eby***347; by***322; pewien ***380;e reklamowany nap***281;d jest faktycznie wadliwy. |
Ilość załączników: 3
@tomek.xp
twoj przypadek jest extremalny oby ten nastepny lub odswiezony palnik byl tak dobry jak i moj :spoko: HAWK zakupiony w TESCO za 0,89PLN :D palony 4x http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1157131969 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1157131933 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1157131933 |
@seku
Nie trac***281; nadziei ***380;e w***322;a***347;nie taki b***281;dzie :) |
Witajcie!
Mam pytanko, czy ktoś z Was używał i z jakimi efektami płyt Platinum DVD9 nośnik Ritek na 1655? |
Witam,
DL nie używałem ale te zwykłe tzn. pojedyncza warstwa Platinum od Ritek'a palą się na 1655 fatalnie. Ale jest tak bo to nie najlepsze płyty są pale je Pioneer'em i jest znośnie ale bez rewelacji. Zapytaj w wątku o BenQ DW 1655 |
Witajcie!
Wreszcie kupiłem tego BenQ i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to - inaczej wygląda niż na zdjęciach (podobno różnica występuje pomiędzy bulk i retail?). 1.) Druga rzecz nie chciał się odpalić program do aktualizacji firmwaru wywalając błędy, okazało się, że winny jest Alcohol 120% czy u Was dzieje się podobnie? 2.) To samo tyczy się Qsuite, ale tu ciekawostka nie wywala błędu tylko się nie odpala do czasu odmontowania dysków wirtualnych w Alcoholu, lub ustawienia trybu zgodności dla Windows 98/ME :] Trochę mnie to załamało. Mam prośbę podzielcie się czy u Was jest podobnie? soft i hard Windows Xp Prof. SP2 Alcohol 120% ver. 1.9.2 (Build 1705) BenQ DVD LS DW1655 DCHB |
Zaktualizuj Alcohola do nanjnowszej wersji i napisz czy pomog***322;o.
|
Cytat:
"na chwilę" ver. 1.9.5 Build (4327) i dalej jest tak samo. W sumie nie wiem jak sprawdzić czy Qsuite działa dobrze w trybie zgodności. Jak najprosciej i najszybciej to sprawdzić? Booktype włączam i tak w Nero, innych patentów BenQ-a nie znam. Poradźcie jak najszybciej sprawdzić dziłanie Qsuite. |
Ja aktualizację napędów przeprowadzam zawsze w trybie awaryjnym systemu i nigdy nie miałem problemu z jego instalacją.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:00. |