![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
sound.vision.soul
Data rejestracji: 31.01.2005
![]() |
Awaryjny jak... BenQ?
Witam,
wczoraj dotarł mój napęd BenQ DW 1655 z serwisu (poprzedni uznali za uszkodzony, problemy z zapisem CD-R), rozpatrzenie reklamacji zajęło ok. 14cie dni. Tym razem wymieniono na odnowiony, co można wywnioskować z nalepki przyklejonej do napędu (przy tabliczce znamionowej) która głosi: ***8222;Refurbished Not For Sale As New***8221;. Dodam jeszcze że była to moja druga reklamacja tego napędu. Nie upłynęły 24 godziny od pierwszego "palenia" a w działaniu dostrzegam pierwsze wady: - zdarzyło się że wypalił Verbatim***8217;a x16 z prędkością x4 mimo ustawionej x8 Identyczną wadę reklamowałem w pierwszym napędzie jaki dostałem jest to wada ukryta tzn. raz występuje a raz nie. - Błędy w skanowaniu jakości nagranych przez siebie płyt DVD-RW Verbatim DVD-Rw x6@6 ![]() płyta ta odczytuje się bez większych problemów w innych napędach, także skan nie jest delikatnie mówiąc wiarygodny, ciekawe jest że na wcześniejszych DW 1655 jakie miałem w/w problem nie miał miejsca przynajmniej na płycie której skan zamieściłem. Dla porównania ta sama płyta skasowana i nagrana na Pioneer 111L ![]() Pocieczające jest że LightScribe i CD-R'y wypala tak jak powinna, cóż jak zwykle jeszcze przez jakiś czas napęd przetestuje a jak usterki się zaczną nasilać to pójdzie do serwisu, ale teraz się zastanowię nad żądaniem zwrotu pieniędzy (trzecia reklamacja) ciekawe czy mam do tego prawo***8230;
Logitech UltraXMedia Keyboard Flat OEM; dysortografia; składak WIGRY 3 ![]() Ostatnio zmieniany przez tomek.xp : 25.08.2006 o godz. 16:50 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|