![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2041 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
3 test 2 x to samo na plytkach verbatim 8x- palone 12x. Czas palenia benq 6,34 minuty nec 7,51 minuty (bardzo dziwne palenie na poczatku nie mogl sie rozpedzic a potem bylo ok ). Obie plyty w szybkim tescie benq dostaly zezwolenie na palenie 12x. I znow dolaczam test verbatima palonego na necu i testowanego na liteonie tym razem duze roznice w ocenie jakosci
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2042 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
4 test 2x to samo palone z predkoscia 8x na omega 4x+. Czas palenia benq 8,57 nec 14,28. W szybkim tescie benq plyta palona na benq dostala zezwolenie na palenie max 4 razy nie dostala na 8 plyta palona na necu pozwolenie na max 2,4 nie dostala 4 i 8 x. I teraz ten kamien obiecany na poczatku plyta nagrana na benqu mimo ze w nero wyskoczyl napis ze wszystko ok nie nagrala sie nieda sie jej odczytac ani na benq ani na nec. Plyta nagrana na nec ok.
Teraz moje wnioski na benq strategie zapisu ustawione za optymistycznie dla niektorych nosnikow np ta omega mogla byc palona 12x bo na tyle bios pozwalal (nec mial max 8x). Wyglada na to ze na necu niema mozliwosci zepsucia plyty daje mu 8x a on sobie zwalnia jak mu sie plyta ktora pali zaczyna nie podobac (zobaczcie na wykres odczytu po tym dolku juz do konca jest odczyt ok nawet koncowka przy duzej szybkosci lepsza niz odczyt tych tdk co wczesniej wstawilem, mimo ze omega na koncu ma wiecej pi i pif niz te tdk a odczyt gladki a tam w tdk pod koniec lekkie zafalowania ) ( to samo w tescie jakosci po skoku pi potem jest juz spokoj). Benq niewiem ale wydaje mi sie ze nie potrafi wyktyc tych subtelnych roznic w jakosci nosnika i nie zwalnia nic zwalnia jak juz jest bardzo zle. Ostatni wniosek testy jakosci z benq w przypadku niektorych nosnikow kompletnie niemaja pokrycia z rzeczywistoscia ( patrzcie wczesniej w tym watku ktos testowal plytke wyszla mu jakosc 50 % a jak chcial potem zrobic test transferu to mu wywalilo blad ) i ta moja omega gorsza od tdkow a lepiej sie czyta Ostatni po spaleniu tych plyt widze narazie ze benq lepszy do palenia na max 12x, 16x dobrych plyt verbatim,tdk,eproformance itd nec lepszy i bezpieczniejszy w paleniu plyt slabych |
![]() |
![]() |
![]() |
#2043 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() co do różnicy pewnie nie będzie ![]() ![]() może niedługo będą jakieś wykresiki pozdr |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2044 |
Nowy na forum
![]() |
witam jestem tutaj nowy wiec prosze z gory o wybaczenie, wlansie kupilem nagrywarkę BenQ DW1620 wersja OEM bios g7L9, zastanawiam sie czy ja flashowac. Czy jezeli sciagne ze strony producenta bios nie strace gwarancji? Czy warto robić wersje pro? I mam pytanie jeszcze jedno mam kompa XP 2000+ T-Bred, MSI KT3ULTRA2-R, 512 Ramu, dysk Samsung 40 GB, podczas wypalania plyty mruga mi czerwony LED, czasem jednak podczas nagrywania co 1-3 minut mignie mi na sekunde Zielony, mam wrazenie ze wtedy dysk stopuje na chwilke prosze o pare slow wyjaśnień. Z góry dziękuję
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2045 |
Stały bywalec ;)
![]() |
![]()
witam wszystkich
czytam to forum od listopada od wczoraj posiadam ten napęd jest to poprostu oem z fabrycznie wgranym biosem od pro tylko u mnie akurat B7p9 już zmieniony na T wkrótce coś prześlę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2046 |
Stały bywalec ;)
![]() |
![]()
oczywiście bios B7S9 jak widać na zdjęciu
i bardzo proszę o radę jak załączać zdjęcia żeby były widziane od razu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2047 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
ja też miałem ten dylemat zanim kupiłem i postanowiłem czekać /prawie trzy miesiące/ aż będzie w sprzedaży wersja BOX lub PRO ( z biosem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2048 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2049 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Przy rekalibracji i zmianie prędkości nagrywania świeci na zielono. Ilość takich zmian zależy od jakości nośnika. Koniecznie zmiana na bios B7T9. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2050 |
Nowy na forum
![]() |
mozesz mi jakis link podwrzucic i jakies HOWTO step by step
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2052 |
Stały bywalec ;)
![]() |
dziwna płyta kupiona w carrefour za 0.99 jako hawk+4
pod niebieskim lakierem widać TDK+4 Ostatnio zmieniany przez GRZDYLEK : 20.02.2005 o godz. 00:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2053 |
Nowy na forum
![]() |
@dziura
Ja rozumiem tylko ja musze wiedziec doklanie co mam robic bo nigdy wczesniej biosa nie flashowalem i potrzebuje manuala zeby sie rozkręcic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2054 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2055 | |