![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2551 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
Chcesz banana ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2552 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
Kolejny test 2 platinety 1-16x+ palone 2xto samo z szybkoscia 16x. Obie plyty przeszly szybkie testy jakosci na 16x 1 z nich zrobilem test normalny.
czas palenia benq 6,28 nec 6,34. Odczyt na necu w obu przypadkach idealny to go nie wrzucilem zrobilem zato test jakosci 16x w obu testach jakosci nec lepszy (mimo ze wiecej bledow pi to lepiej rozlozone jitter sredni i te drugie bledy lepiej niz benq) Ogolnie remis Ok Realok masz racje niech bedzie remis ![]() Ostatnio zmieniany przez bibok11 : 10.03.2005 o godz. 20:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Ale skaleczyles ten zrzut qscan'a
![]() ![]() Jak dla mnie to wcale nie jestem pewien ktora plyta jest lepiej nagrana ![]() Spojrzmy na jakosc prz 8x: Benq - malo bledow PIE, troche wyzszy niz w nec'u ale rowniutki jitter, 2x mniej bledow PIF niz na nec'u (ta 1 szpilka na koncu psuje ocene - gdyby nie ona to byloby 95-97pkt) Nec - malo bledow PIE, mniej ale bardzo nierowny jitter (zwlaszcza na koncu plyty), 2x wiecej bledow PIF niz na benq Wykres 16x - podobnie. Jak dla mnie - remis (glownie ze wzgledu na jitter) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2554 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Nastepny test bedzie o tym jak to dobra kiedys firma schodzi na psy
2x to samo palone na tdk1-16x- z szybkoscia 16x.Obie plyty nie zaliczyly szybkiego testu na 16x zaliczyly na 12x puscilem 2 normalne nie do konca i fatalne poczatki plytek tak do 0,75 gb potem lepiej Lipne tdk mimo ze wersja pudelkowa i tak samo mam z tdk 1-16x+ box. Czasy palenia benq wysmienicie 6,04 (drugie moje palenie pod wzgledem szybkosci ) nec slabo 6,58. Jakosc nec lepszy zarowno w 8 x i w 16x .Testy odczytu oba idealnie to niewrzucam Ogolnie remis |
![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Test w ktorym obalam lub potwierdzam mity:
trafila mi sie plytka dysan 8x+ popsuta (juz przed nagraniem bylo widac na nosniku jakies skazy ciemniejsze plamki jedna poszarpana ok 1 cm dlugosci od srodka na zewnatrz druga tez tylko ulozona bardziej po okregu 3 ciemna kreska dlugosci ok 1 cm szerokosc z 1mm tez od srodka do zewnatrz ale nic nagralem ja nekiem 12x ale palilo 10,05 minuty 1 mit pierwszy qscan sluzy do tastowania dyskow przed nagraniem .Wg mnie qscan nie sluzy do niczego zrobilem test normalny koncowki tej uszkodzonej plyty przed nagraniem wyszedl lux jak sie spalil widac w zalacznikach. Bardziej wiarygodny byl test szybki w ktorym plyta nie zaliczyla zadnej szybkosci nawet oblala 2,4x 2 mit benq testuje plyty wiarygodnie. Obalony plyta ktora dostaje ocene 37% nie daje sie odczytac nekiem to test powinien pokazac zero. A nie wlaczyc korekcje w benq i przechodzic. Mam inne plyty ktore maja nizsza ocene w benq a sie odczytuja. Zaloze sie ze stardze odtwarzacze dvd tez by sie na niej wywalily Ogolnie test jakosci benq zawyza wyniki przez to ze naped ten ma genialna korekcje bledow w tescie powinna ona byc wylaczona. 3 mit nec ma slaba korekcje bledow. Swieta prawda 4 mit benq ma swietna korekcje bledow. Prawda Niech ktos madry odpowie mi na 2 pierwsze pkt zalaczniki z jakoscia plyty + 2 proby odczytu na nec + odczyt na benq + qscan test koncowka plyty Jak tylko sie pojawi nowa wersja z nero cd speed z mozliwoscia testow jakosci na necu to przetestuje te plyty jeszcze raz nekiem i to bedzie bardziej realne niz testowanie na benq Ostatnio zmieniany przez bibok11 : 10.03.2005 o godz. 22:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 21:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
bibok11 - swoje przemyślenia pisz bardziej składnie, bo chyba nie tylko ja mam problem z rozumieniem o co ci chodzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2558 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
Lepiej późno niż wcale , ale miałem tę płytkę w aucie i zapominałem zabierać do domu. Ciekawe , że ta płytka chodzi idealnie w starym / bez odczytu cdrw / panasonicu , w benq bez zająknięcia , a toshiba sdm1802 staje w czasie testu i kropka , ale to chyba wina napędu . Co do cdrw to nagrywałem soft dla stacjonarnego dvd i łyknął bez problemu , to samo " sławna " ![]() Ostatnio zmieniany przez GRZDYLEK : 10.03.2005 o godz. 23:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2559 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2560 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
![]() 2) Czy ty wogole sprawdzasz co wrzucasz ![]() ![]() 3) Jak dla mnie test jakosci jest wiarygodny - Benq poradzil sobie doskonale z odczytem tej plyty wiec nie widze powodu dla ktorego powinna ona dostac 0 pkt ![]() Na scanie widac znaczne przekroczenie bledow PIF w dwoch miejscach (prawie na poczatku - tam gdzie wywalil sie nec a benq przeszlo gladko i pod koniec, gdzie benq lekko zwolnilo), wiec jest on wiarygodny ![]() Gdyby korekcja byla wylaczona to plytka wogole nie przeszlaby testu ![]() Druga kwestia - jestem pewien ze kazda dobra stacjonarka lyknie ta plytke bez problemu ![]() 4) QScan nie testuje powierzchni plyty tylko jej wlasciwosci fizyczne (czyli np. wywazenie), a to moglo byc ok. Odbarwiony byl nosnik, ale co do tego ma QScan ![]() Co do korekcji (tzn ze w Benq jest genialna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2561 |
Stały bywalec ;)
![]() |
OK to bede tu wrzucal wyniki tylko bez moich komentarzy bo jak zly jestem to ciezko mi idzie cos sensownego napisac a ten ostatni test i jakosc korekcji neca mnie wyprowadzily z rownowagi.
![]() Testy w qscanie wychodza mi takie bo je do formatu 640x480 konwertuje i z pionowych robia sie poziome ale sa przeciez linie widoczne na wykresie i sie mozna doczytac |
![]() |
![]() |
![]() |
#2562 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2004
![]() |
Wlasnie kupilem Benka i mam pytanie podczas nagrywania wskazniki (w Nero) uzycia bufora odczytu oraz poziom bufora bardzo skacza ten pierwszy spada nawet do zera. Wczesniej mialem starsza nagrywarke DVD Sony i tak nie bylo wiec zastanawiam sie czy cos jest nie tak choc plyty sie nagrywaja czy to normalny objaw ?.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2563 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() To znaczy operując jednym wymiarem, np. 480 Drugi się dostosuje Nie musi przecież być 640 x 480 To są tylko wartości maksymalne A nie wymagane ![]()
![]() |
![]() |
#2564 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
![]() Po pierwsze to nie rob skanu "quick" tylko "normal" ![]() A jak konwertujesz zrzuty, to rob to z zachowaniem proporcji - wykresy beda wtedy czytelniejsze ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Realok : 11.03.2005 o godz. 09:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2565 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Porównanie:
QScan bios B7U9 Emtek +Rx4 QSuite bios B7U9 (działa tylko z biosem B7U9 lub wyższym) QSuite zbliżony wartościami do Plextools. ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 21:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|