![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3301 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Mój weteran AIWA XD-DV370 czyta i te bez bitsettingu również. Bez zacinania. ![]() A przy okazji dowiedziałem się od znajomego w Beverly Hills Video, że stosują u siebie właśnie DVD odtwarzacze tej firmy. Podobno najgorsze płytki są odczytywane. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3302 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
Dawno nie wrzucalem testow a zebralo mi sie pare to nadrobie zaleglosci teraz
Bo kupilem ciekawe plytki verbatimy 16x- i verbatimy 4x+ yudeny. 1 test to te verbatimy 4x+ yuden palone na necu 12x i na benq 16x (zmiana strategi z yuden t01 na t02 ) w szybkim tescie zaliczyly 8x nie dostaly pozwolenia na 12x ani 16. Czas palenia nec 7,02 benq 6,50. Jakosc lepsza nec Ogolnie 1 : 0 nec 2 test to platinety 16x+ palone na obu nagrywarkach 16x (z moich testow widze ze to najlepsze teraz plyty 16x sa hindusi wykosili wszystkich a testowalem tdk 16x+- i verbatim 16x+-) plyty w szybkim tescie zaliczyly wszystkie predkosci. Czas palenia benq 6,18 nec 7,23 (dziwnie wolne palenie) Jakosc lepsza na necu ale czas palenia duzo dluzszy dlatego remis Ogolnie remis |
![]() |
![]() |
![]() |
#3303 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Verbatim 8x- palone 12x na nec i benq rozne palenia ale wielkosci identyczne prawie. Testow jakosci przed paleniem nie robilem. Jakosc lepszy jitter na benq inne podobne
Ogolnie 1 : 0 benq ale mala przewaga Ostatnio zmieniany przez bibok11 : 15.05.2005 o godz. 15:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3304 |
Stały bywalec ;)
![]() |
2 x to samo palone na verbatim 16x+ z szybkoscia 16x. Testow jakosci nie robilem. Czas palenia benq 6,07 nec 6,22. Jakosc nec lepszy benq fatalny koniec plytki jakis skok bledow ( plyty kupione w caku 10 sztuk wiec chyba jakosc ta sama )
Ogolnie 1 : 0 nec |
![]() |
![]() |
![]() |
#3305 |
Stały bywalec ;)
![]() |
A teraz najlepszy test 2x palenie 2x tego samego na verbatimach 16x- .Plyty kupilem nie w caku tylko z kija i tym sobie tlumacze olbrzymie roznice w jakosci palenia.
1 palenie Czas palenia benq 6,18 nec uwaga !!!!!!! 5,50 (szkoda ze po czasie zauwazylem ze plyta niepelna ) Jakosc benq w miare nec katastrofa ale tlumacze to tym ze plytka fatalna sie trafila (co dziwne odczyt prawie idealny ) na benq bo inne verbatimy 16x- jak zobaczycie pala sie dobrze pala sie dobrze Ogolnie 1 : 0 benq ale tylko dla tego ze nec mial zla plyte |
![]() |
![]() |
![]() |
#3306 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
Kupilem wczoraj w Realu w Gdańsku eproformance DVD-R x8 i jak do tej pory to chyba mój najlepszy wynik. Jakoś uprzedzony byłem do "-" a tu wypadło całkiem nieźle.. Wysokie błedy PI to chyba norma dla "-" ? Wypalę jeszcze cos wiekszego i sprawdzę jeszcze raz. W kategorii tanich płytek to chyba najlepszy produkt. Cake 10szt za niecałe 13PLN.
Ostatnio zmieniany przez robi66 : 15.05.2005 o godz. 16:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3307 |
Stały bywalec ;)
![]() |
verbatim 16x- dalej 2x to samo tym razem nagrywane do pelna.Tym razem postaralem sie wyszukac 2 o podobnej jakosci. Czas palenia benq 6,23 nec 5,54 !!!!!!!!!!!!!!!!! ( to moje najszybsze teraz palenie 100% zapelnionej plyty nastepny wynik mam benq 5,59 na verbatim 16x+ ) Jakosc zdecydowanie lepszy nec nizszy jitter sredni o ponad 2 % i 5x mniej bledow pi1 i niewiele wiecej bledow pi2 no i oczywiscie ten czas palenia
Ogolnie 1 : 0 nec olbrzymia przewaga Na dowod jak zroznicowane mam te verbatimy 16x- z kija dolaczam jeszcze jednego verbatima 16x- palonego na necu plik necb I na koniec zachecam was do agresywniejszego palenia bo ktos tu pisal ze benq im szybciej sie na nim pali tym pali lepiej. A wy jak stare dziadki palicie plytki 8x z szybkoscia 4x ![]() Ostatnio zmieniany przez bibok11 : 15.05.2005 o godz. 15:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3308 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
A co powiecie o tych plytkach ?
Verbatim DVD-R Advanced AZO - ocena płytki 98%, ale stusunkowo dużo błędów PI. Za to TDK DVD-R - ocena płytki "tylko" 95%, ale o wiele mniej błędów PI. Za to na Verb'ie mniej błędów PIF. Które płytki lepsze (z tych dwóch !), na których byście nagrywali ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3309 | |
BenQ
Data rejestracji: 24.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() Dla dobrze nagranych DVD PIE nie powinno przekraczać 280 ![]() A jakie są granice jitter ??
![]() |
![]() |
#3310 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Potwierdzam, ze benQ plytki DVD-R sa nagrywane ZDECYDOWANIE gorzej niz DVD+R. Zanim jeszcze sam nabylem nagrywarke, to kilkakrotnie pytalem na forum o plytki "minus" nagrywane na BenQ, ale dziwnie sie zdarzalo, ze moje pytania byly ignorowane (teraz juz wiem dlaczego). Wszyscy tylko pokazywali wykresy "plusow" ekscytujac sie nimi ![]() Ja rowniez nabylem plytki TDK oraz Verbatim. TDK nagrywaja sie jeszcze jako tako, ale Verby to juz raczej tragicznie (o wiele gorzej niz najgorsze "no name" DVD+R ktore ja nagrywalem). Troche to "komiczna" sytuacja, bo Verbatimy uchodza powszechnie za najlepsze nosniki i w dodatku kosztuja najwiecej ![]() Dodam jeszcze, ze przed wypaleniem plytki byly testowane QSnanem, ktory rekomendowal je na WSZYSTKIE predkosci. Ja je nagrywalem x4 i x8 (x12 juz sobie darowalem). Wyglada na to, ze ten caly QScan, jest g... wart. Wynika z tego, ze jak ktos chce uzywac plytek "minus" to powinien zapomniec o nagrywance Benq. Ja na szczescie nie mam takich wymagan, a nosniki minusowe kupilem w celach ciekawsko-testowych ![]() Ostatnio zmieniany przez DanielP : 15.05.2005 o godz. 20:16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3311 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.05.2003
![]() |
Płytka Benq - R (wypalona z miesiąc temu)
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3312 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Jeszcze jeden wykres Verbatima DVD-R.
Tak jak poprzednio - bardzo malo bledow PIF, bardzo duzo PI. Jak na razie to każdy Verbatim zaczyna sie takim "stromym wzniesieniem" - gdyby nie ono, to wykres bylby calkiem spoko. Ale ocena płytki bardzo wysoka - 98% (choc plytka nagrana nie do konca). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3313 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() To taka ironia była I bynajmniej nie w twoją stronę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3314 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
Małe porównanie DVD-r na benqu i plexie. Płytki, to Sony, ogólnie stosunek ceny do jakości, to szajs i badziew, ale jaka nazwa SONY.
Na początek Benq
![]() |
#3315 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
Teraz plextor
![]() |
|
|