Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BenQ 1620 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1620-a-43421/)

Boger 24.03.2005 00:42

Cytat:

Napisany przez bibok11
[...] Jesli eksperci tego forum (Slawek i Realok )[...]

Kurcze - :zawstydz: :piwo:

Bede chyba dzisiaj (czwartek) w MM Poznan - w CH King Cross.
Jesli gdzies zobacze te plytki, to kupie i przetestuje.

Co do "zloty hawk4x- nosnik tyg02" to tez go mialem :taktak:
Rezultat - tutaj.

Twoje doswiadczenia z nimi potwierdzaja moja opinie - :bicz:

:piwo:

VIZZARD 24.03.2005 10:57

Cytat:

Napisany przez bibok11

Jesli eksperci tego forum (Slawek i Realok ) lub ktos kto ma benq 1620maja dostep do tych plytek to blagam o test w takich samych warunkach bo sam nie moge w to uwierzyc

O niebieskich Mantach alias Hawkach było i w temacie o Benku i w przyklejonym temacie o nośnikach :czytaj: :bicz:

Cytat:

Napisany przez bibok11
Jesli eksperci tego forum (Slawek i Realok )

Eeeeh ....

Kiedy i ja do nich dołączę .... :smutny:

^_^

:czar:

juron 24.03.2005 17:42

Ilość załączników: 1
Witam.
Od jakiegoś czasu wziąłem się za testowanie swojego Benq'a i rezultaty tego nie są zadowalające.
Przede wszystkim zastanawia mnie dlaczego w trakcie testu, napęd co chwila zwalnia , nie czyni tego przy kopiowaniu zawartości płytki na HDD.
NIe ma znaczenia to, na jakim kanale IDE podłączę napęd, ani "jakość" systemu, tak samo zachowuje się na dwóch WinXP, i na Win98 (komputer ten sam).
Pozdrawiam.

dziura 24.03.2005 19:37

@juron przy testowaniu 4x nie bedzie tych spowolnien. kazdy benq zwalnia co chwile przy 8x 12x i 16x (nie wiem jak przy 6x). za to ten wykres riteka raczej nie nalezy do udanych.

piotrek123 24.03.2005 20:00

Cytat:

Napisany przez dziura
@juron przy testowaniu 4x nie bedzie tych spowolnien. kazdy benq zwalnia co chwile przy 8x 12x i 16x (nie wiem jak przy 6x). za to ten wykres riteka raczej nie nalezy do udanych.

U mnie nic nie zwalnia przy odczycie...

juron 24.03.2005 20:15

Ten screen jest akurat z predkością 8x, ale to nie ma znaczenia, zwalnia przy każdej prędkości, teraz kopiuję właśnie za pomocą CloneDVD na HDD DVD-video i też co chwila zatrzymuje się napęd i rozpędza na nowo, do tego nieciekawe wyniki wypalania ,chyba trzeba będzie do wymianki Benq'a dać.

slawekj 24.03.2005 20:56

Cytat:

Napisany przez juron
Ten screen jest akurat z predkością 8x, ale to nie ma znaczenia, zwalnia przy każdej prędkości, teraz kopiuję właśnie za pomocą CloneDVD na HDD DVD-video i też co chwila zatrzymuje się napęd i rozpędza na nowo, do tego nieciekawe wyniki wypalania ,chyba trzeba będzie do wymianki Benq'a dać.

Widzę Kolega zachęcony do wymiany.....
W zależności od płytki i jakości BenQ czyta płynnie lub następuje rekalibracja i stąd te zwolnienia. To normalne. U mnie też tak działa. :spoko:

:)

juron 24.03.2005 21:00

Cytat:

Napisany przez slawekj
Widzę Kolega zachęcony do wymiany.....
W zależności od płytki i jakości BenQ czyta płynnie lub następuje rekalibracja i stąd te zwolnienia. To normalne. U mnie też tak działa. :spoko:

NIe za bardzo palę się na wymianę , nie przepadam za taka wątpliwą przyjemnością ;) ale sam już nie wiem, czyta mi tak wszystkie płyty, zarówno tłoczone audio, jak i DVD, do tego te same płytki audio które na Benqu zwalnia odczyt na napędzie CD-R/RW czytane są płynnie. co o tym myślęć , jest jakiś ratunek? :)
edycja:
i jeszcze ta jakość palenia. duże błędy PIF i często przez to ocena 0/100

slawekj 24.03.2005 21:04

Prośba o inne testy wypalonych przez Kolegę płytek. Zobaczymy.

juron 24.03.2005 21:16

Ilość załączników: 4
Parę wynikow testów:

slawekj 24.03.2005 21:23

Wyjątkowa jakość i dlatego taki odczyt. Czy to płytki wypalone na BenQ ?

juron 24.03.2005 21:26

NO tak, nie da się ukryć ;)
Z tym że tak jak pisałem to zwalnianie dotyczy wszytkich płytek nawet tłoczonych.
A jakość , licha, licha, ale co ja za to mogę? ;)

slawekj 24.03.2005 21:34

Prośba o test płytki DVD tłoczonej. :taktak:

Boger 24.03.2005 21:42

Czy tu powinny byc jakies screeny? Bo ja nic nie mam:nie:
Widze ze sa linki, ale nie ma tych screenow na servie... ???

juron 24.03.2005 21:52

Sorki, ale nei mam w tej chwili żadnej DVD tłoczonej, chciałem zrobić test tłoczonej CD, ale tu też niepsodzianka, po załadowaniu z powrotem biosu oemowego G7T9, nie mogę rozbujać napędu, wlecze się z prędkością 0,5x
edycja:
Realok, faktycznie gdzies zniknęły, ale już je ponownie załadowałem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:14.