Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BenQ 1620 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1620-a-43421/)

dziura 28.03.2005 20:05

Ilość załączników: 1
Pastel 4x@8x.

rcobex 28.03.2005 21:29

Cytat:

Napisany przez dziura
przeciez 'odpala' ???
raczej chodzi ci o qsuite...

Gdyby mi odpalił to bym nie pisał. Otrzymuję informację że mam sobie kupić nagrywarkę Benq. :|

A tak dokładniej, informuje mnie że ten soft działa tylko z nagrywarkami Benq. QScan v1.0.

dziura 28.03.2005 22:58

Cytat:

Napisany przez rcobex
Gdyby mi odpalił to bym nie pisał. Otrzymuję informację że mam sobie kupić nagrywarkę Benq. :|

A tak dokładniej, informuje mnie że ten soft działa tylko z nagrywarkami Benq. QScan v1.0.

a jaki masz bios? B7T9 ??? czy raczej G7 ? w przypadku tego drugiego to bym sie nie zdziwil, ale jesli masz B7 to to jakas niespodzianka. sugerowalbym wgranie nowego biosu. jak jest rozpoznawana w systemie nagrywarka? jako benq dw1620 czy jako 2x4x6x.... dvd writer (bez nazwy benq) - czy cos w podobie (nie pamietam dokladnie nazwy przy biosie G7). zakladam oczywiscie ze wybierasz z listy napedow benq a nie jakis inny ;)

Ricki 28.03.2005 23:41

Cytat:

Napisany przez rcobex

Nie jestem pewien, ale takie info jest jeśli Benq jest jako slave a inny napęd jako master, wtedy podczas startu coś takiego wyskoczy. Trzeba ręcznie wybrać napęd.

VIZZARD 28.03.2005 23:58

Cytat:

Napisany przez Ricki
Nie jestem pewien, ale takie info jest jeśli Benq jest jako slave a inny napęd jako master, wtedy podczas startu coś takiego wyskoczy. Trzeba ręcznie wybrać napęd.

Dokładnie tak jest!

:taktak:

dziura 29.03.2005 00:49

Cytat:

Napisany przez Ricki

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Dokładnie tak jest!

:taktak:

a u mnie tak nie jest :P
benq na slave na masterze siedzi lg i w qscanie mam od razu ustawiony naped benq (bez wybierania).

VIZZARD 29.03.2005 01:11

Cytat:

Napisany przez dziura
a u mnie tak nie jest :P
benq na slave na masterze siedzi lg i w qscanie mam od razu ustawiony naped benq (bez wybierania).

Może masz tak ustawione, że pomimo iż Benek jest na Slave

Ma przyporządkowaną wcześniejszą literę oznaczenia napędu w kompie

A QScan tak to identyfikuje

Przykładowo:

Master LG G:

Slave BenQ F:

:mruga:

VIZZARD 29.03.2005 01:32

A tutaj mój Pastel

VerbatimPastel DVD+R x4 burn x8 1620B7U9

Boger 29.03.2005 02:34

Coz... pastel jak to pastel:

Cud miod i orzeszki :taktak:

:piwo:

rcobex 29.03.2005 07:26

Cytat:

Napisany przez Ricki

Dokładnie, przestawiłem na "master" i jest już OK. Dziękuję wszystkim za pomoc.

P.S. Tak na marginesie, nigdy bym nie przypuszczał że "Benq" wypuści taki udany napęd DVD-RW.

dziura 29.03.2005 08:21

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Może masz tak ustawione, że pomimo iż Benek jest na Slave

Ma przyporządkowaną wcześniejszą literę oznaczenia napędu w kompie

A QScan tak to identyfikuje

Przykładowo:

Master LG G:

Slave BenQ F:

:mruga:

dokladnie :piwo:
benq h:
lg i:
:)

dziura 29.03.2005 08:22

Cytat:

Napisany przez rcobex
...
P.S. Tak na marginesie, nigdy bym nie przypuszczał że "Benq" wypuści taki udany napęd DVD-RW.

tego nie przypuszczalo chyba wiele osob i gdyby nie to forum to kupilbym zapewne neca lub lg. pewnie tez bylbym zadowolony, ale tego sie juz nie dowiemy ;)

bibok11 29.03.2005 11:54

Ilość załączników: 2
Vizzard i Dziura a gdzie wy te pastele kupujecie mozecie mi powiedziec ? a macie moze verbatima pastela 8x+ bardzo bym prosil o test ?

Spalilem jeszcze 1 philipsa 8x- na necu 8x (tyle sie dało maxymalnie) zeby z benq porownac.Płyta podobnie jak tamte w szybkim tescie dostala pozwolenie na 8x a nie dostala na 12x.I jest lepiej niz benq zarowno w ocenie jakosci jak i tescie odczytu ktory jest idealny

Benq chyba gorzej od neca pali minusowe plytki

Ogolnie 1:0 nec

dziura 29.03.2005 12:26

Cytat:

Napisany przez bibok11
Vizzard i Dziura a gdzie wy te pastele kupujecie mozecie mi powiedziec ? a macie moze verbatima pastela 8x+ bardzo bym prosil o test ?
...

ja pastele kupilem na allegro od uzytkownika "Czysta_Plyta" za ~2zl sztuka. w sklepie u mnie w miescie kosztowaly okolo 4zl sztuka (w pudelku). kosztowaly bo obecnie sa niedostepne. 2zl za plyte moge dac ale 4zl to juz dla mnie troche przegiecie ;)
nie mialem niestety przyjemnosci palic na pastelu o indeksie 8x. ten z indeksem 4x pali sie bardzo dobrze przy predkosciach 8x i 12x (nawet lepiej niz przy 4x).

mensir67pl 29.03.2005 13:03

Cytat:

Napisany przez dziura
ja pastele kupilem na allegro od uzytkownika "Czysta_Plyta" za ~2zl sztuka. w sklepie u mnie w miescie kosztowaly okolo 4zl sztuka (w pudelku). kosztowaly bo obecnie sa niedostepne. 2zl za plyte moge dac ale 4zl to juz dla mnie troche przegiecie ;)
nie mialem niestety przyjemnosci palic na pastelu o indeksie 8x. ten z indeksem 4x pali sie bardzo dobrze przy predkosciach 8x i 12x (nawet lepiej niz przy 4x).

Jesli mowimy otych samych ja w sklepie po 2.30 pln !!! byly po 2,6 ale zinetresowania nie bylo i kupilem wyszystko co mieli

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36.