Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BenQ 1620 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1620-a-43421/)

dziura 29.03.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Jesli mowimy otych samych ja w sklepie po 2.30 pln !!! byly po 2,6 ale zinetresowania nie bylo i kupilem wyszystko co mieli

tak tak mowimy o tych samych. tylko jest taki problem ze ja tych plyt u mnie w miescie nie widzialem nigdzie w przystepnej cenie. albo w sklepie w ogole ich nie ma albo cena 5 sztuk to ~20-25zl. a niby to takie duze miasto...
dla przykladu podaje LINK do sklepu - cena jaka tam widnieje wydaje sie dosyc dziwnie niska, ale wystarczy spojrzec na cene plyt cd i juz wiadomo ze dotyczy to 1 plyty(bo chyba nikt nie sprzedaje 50 pasteli cdr za 98 groszy? ;) ) 7.30zl za 1 plyte pastel dvd-r 4x to juz jest dla mnie jakis kosmos. ciekawe jest to ze -r 8x kosztuje polowe tej ceny. prawdopodobnie jest to jakis blad na stronie albo ktos wyjatkowo sobie ceni te plytki ;)

starfire 29.03.2005 18:05

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez starfire
Witam!

Czy ktos nagrywal na benqu plytke DVD-RW?

Kupilem sobie TDK scratchproof x2 i dupa... nagrywa niby ok... ale bledy takie ze glowa boli - generalnie to ocena jakosci 0

NIkt nie wie? nagrywal ktos jakies DVD-rw na benqu? podobno te scratch proff sa rewelacyjne patrzcie zalacznik
- ten wyrownany niski poziom bledow dalej to juz czysta plytka - nagrane jest tylko na samym poczatku 100mb

juron 29.03.2005 18:29

Ilość załączników: 3
Witam.
Pierwsze palenie na wymienionym , nowym Benq'u.
Płytka DVD+R Platinum x8 palona x4.
Chyba nie najgorzej wyszło. :)

dziura 29.03.2005 19:10

Ilość załączników: 1
Sony -R 8X@8X box. moja 1 wypalona -R :jupi:

VIZZARD 29.03.2005 22:25

Cytat:

Napisany przez bibok11
Vizzard i Dziura a gdzie wy te pastele kupujecie mozecie mi powiedziec ? a macie moze verbatima pastela 8x+ bardzo bym prosil o test ?

U mnie w MM leżą i gniją pięcioslimy za 14.99zł

A jak dostanę tego Pastela x8 - to dam test na pewno :taktak:

:mruga:

zene_k 29.03.2005 23:30

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
U mnie w MM leżą i gniją pięcioslimy za 14.99zł

A jak dostanę tego Pastela x8 - to dam test na pewno :taktak:

:mruga:

Już nie gnije ich tak dużo, staram się je wykupować, jak tylko mam jakiś wolny grosz || :)

beenu 30.03.2005 18:14

W MM w Wa-wie (obok promenady) duzo rzeczy gnije ale pasteli nie ma!! za to 'zwykle' advanced azo dvd+r 8x sa po 4 zolki z groszem!! zlodziejstwo prosze dziadostwa
kupilem za to dzisiaj tdk scratchproof, dvd-r 8x ( opakowanie z przewaga koloru pomaranczowego...albo czerwonego...)
czy ktos robil jakis test na takiej plytce?

VIZZARD 31.03.2005 19:10

Z taką lekką nieśmiałością ...

... przekonałem się do Platinumek :mruga:

Platinum DVD+R x8 burn x16 1620B7U9

Eladamari 31.03.2005 20:28

Ilość załączników: 3
Witam wszystkich
Forum czytalem od dluzszego czasu ale dopiero teraz przelamalem sie i zalozylem konto. Wczoraj dokonalem zakupu Benqi wypalilem lacznie 3 plytki 2x TDK i 1x Supratec (czy jakos tak). Wszystko z predkoscia x4. Przetestowalem plytki ale wkresy mi za duzo nie mowia:/ Chyba nie jest zle.
Co do samej nagrywarki mam 2 pyt:
1. Czy to normalne ze kiedy plytka jest w napedzie dioda na nagrywarce caly czas sie swieci?
2. Podczas testu plytki nero pokazuje mi ze plytka kreci sie bardzo wolno (~0.6x) czy to normalne? Test trwa dluugooooo i jest to wkurzajace

Bios jak na sreenach widac jest jeszcze orginalny ale ze wszystko ladnie smiga to chyba zostanie na razie jak jest:)

Ps Dobra 3cie pyt: czy da sie gdzies dostac czarne panele do tych nagrywarek??

slawekj 31.03.2005 21:33

Świecąca dioda przy włożonej płytce to zaleta i jest to poprawne. :spoko:
Pomocne np. przy zmianie biosu. Przykład dla innych napędów.

Prośba o zmianę wersji na nowszą CD-DVD Speed. Brak pomiaru błędów PIF.

:)

MikeOM 31.03.2005 22:02

Cytat:

Napisany przez Sławekj
Świecąca dioda przy włożonej płytce to zaleta i jest to poprawne.

Dla mnie tez jest to zaleta, nie wiem czemu sie to wam nie podoba.
Po diodzie poznaję czy płyta jest w środku napędu czy nie, wcześniej miałem napędy które nie "świeciły" gdy w środku była płyta i to nie bardzo mi się podobało.

mensir67pl 31.03.2005 22:30

Cytat:

Napisany przez MikeOM
Dla mnie tez jest to zaleta, nie wiem czemu sie to wam nie podoba.
Po diodzie poznaję czy płyta jest w środku napędu czy nie, wcześniej miałem napędy które nie "świeciły" gdy w środku była płyta i to nie bardzo mi się podobało.

DLA mnie BOMBA (jest to zaleta) ale nie przetrzymywac za dlugo plyt w napedzie szkoda DIODY ;)

GRZDYLEK 31.03.2005 23:08

Może wyobraźmy sobie , że w poniższych napędach siedzą płytki i nie wracajmy n-ty raz do tematu DIODA. :poddaje:

dziura 01.04.2005 01:08

Kolejny pastel 4x@8x.

Eladamari 01.04.2005 07:52

Przelecialem czesc stron tematu (z 50..) jakis czas temu i nie wiedziale/pamietalem czy to normalne czy nie, inne moje napedy nie swieca :) Moze i bedzie to zaleta pozniej nad tym pomysle.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:55.