![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
następny TDK
|
Jakie DMA, wszystko włączone, właśnie wypaliłem na plexie takiego samego verba, czas palenia ok. 8 minut. Jestem tak wqu.....y, że masakra. Normalnie robią z ludzi idiotów. NO chyba, że ktoś się pomylił, ale to będę wiedział za kilka dni.
|
Właśnie zadzwoniłem do serwisu i dowiedziałem się ciekawej rzeczy. Otóż odpowiedziano mi, że oni w zasadzie nie wymieniają uszkodzonych palników na nowe, tylko na jakieś naprawiane gdzieś w Holandii i żebym im ten odesłał, to wymienią na następny, pewnie też naprawiany. (( :O
A było już w tym temacie, że forumowicze dostali z serwisu nówki nawet w wersji box. Teraz to ja już w ogóle nie wiem o co chodzi. Zaraz pakuję ten złom i wysyłam im z powrotem. Napiszę co ciekawego dostanę w zamian Pozdrawiam |
Cytat:
|
@piotrek123
To nie sklep, ja dzwoniłem do autoryzowanego serwisu napędów marki Benq, do Zabrza i stamtąd otrzymałem taką odpowiedź. |
Moze sporo ludzi im odsyla i juz nie maja nowych. Moja byla zapakowana w folijke i raczej wygladala jak nówka, chyba że to jakos zamaskowali ;)
|
Ilość załączników: 5
Kupilem kilka ciekawych plytek do testow (wreszcie udalo mi sie kupic te pastele )
> DVD+R Omega Exclusive x8 z kija - 4 szt > DVD+R TDK 4.7GB x4 BOX - 2 szt > DVD-R Verbatim Colour 4.7GB x8 SLIM - 5szt. - 1 szt > DVD+R Verbatim Pastel 4.7GB x8 SLIM - 5szt. - 1 szt > DVD+R Verbatim 4.7GB x16 C-10 - 1 szt > DVD+RW Dysan 4.7GB x4 BOX - 1 szt > DVD+RW ESPERANZA 4.7GB x4 SLIM - 1 szt > DVD+RW Platinum 4.7GB x4 SLIM - 1 szt > DVD-R Esperanza 9,4GB x4 SLIM - 4 szt > DVD-R Omega Exclusive x8 z kija - 4 szt > DVD-RW Esperanza 4.7GB x4 SLIM - 1 szt > DVD+RW Xidex 4.7GB x4 BOX - 1 szt > DVD-RW Platinum 4.7GB x4 SLIM - 1 szt > DVD+R Verbatim Colour x8 Slim - 5szt. - 1 szt Kupilem kilka rw+i- i esperanzy 2 stronne bo moze wreszcie nec wygra testy bo slyszalem ze benq slabo pali rw ;) (choc narazie mi na tym verbatimie rw2,4x+wygral) Narazie 2 testy jeszcze starych plytek 1 2x tosamo na samsung 8x+ ustawilem palenie na 12x ale na obu nagrywarkach nagralo z szybkoscia 8x. (w benq zmienilem strategie na optodisc r16 zeby dalo sie palic 12x ale to nic nie dalo no moze z wyjatkiem tego ze jitter sredni nizszy niz jak palilem na strategi optodisc or8 ) Plyty w szybkim tescie dostaly zezwolenie tylko na 4x. Dla porownania wrzuce starego samsunga palonego na strategi or8. ogolnie 1:0 benq 2 2x to samo na platinum 8x+. Po tych waszych rewelacyjnych paleniach platinium postanowilem spalic z szybkoscia 8x i wrzucic tu jakis swietny wykres ale wyszla lipa. Obie plytki dostaly zezwolenie w szybkim tescie na 4x nie dostaly na 8x (znow pewnie jakis szmelc). A ta palona w benq nagrana nie w strategi ricoh r02 tylko w yuden t02 (slawek pisze ze jitter najwazniejszy to szukam strategi zeby go obnizyc) ogolnie 1:0 benq |
Ilość załączników: 2
Nastepny test jeszcze starych plytek oba palenia benq
Philips 8x+ palony 16x (chcialem go z tymi titanum 8x+ porownac wyszedl gorzej od nich ) Dostal zezwolenie na 12x na 16 nie dostal (oczywiscie zmiana strategi do palenia 16x taka sama jak na tych titanum ) Czas palenia 6,28 Platinet 16x+ tu z ciekawosci postanowilem spalic plyte 8x i zobaczyc czy bedzie jakas rewelacyjna jakosc ale sie zawiodlem. Plyta przeszla szybki test dla wszystkich predkosci. Zrobliem testy w qsuite tych pasteli i chyba bedzie lipa bo zaden nie przeszedl testu na 16x w koncowce przekraczaja normy ( jak bede palil to je razem wrzuce ) Jak by ktos mial plyte z pod tego linku najlepiej te maxell 8x+ albo 8x- (4x+- tez moga byc ) http://www.merlin.com.pl/frontend/dzial/208,3337 to prosze o test bo slyszalem ze to extra liga plytek jest. I jakbyscie znali jakies swietne plytki i gdzie je mozna kupic to napiszcie bo potrzebuje wazne rzeczy spalic a nie chce zeby po roku mi sie plyta nie dala odczytac |
Cytat:
|
Cytat:
Nie kazda strategia pasuje do kazdej plytki i wtedy wychodza smieci :taktak: Jesli je jeszcze masz to nagraj ja na standardowej strategii, albo poszukaj odpowiedniej tutaj. Moze cos znajdziesz. Mozesz tez sprawdzic czy Herrie w swoich fw nie zmienil przypadkiem strategii dla tego podkladu. Jesli nie to uzyl MCC003. Sprobuj jej. Powodzenia;) :piwo: EDIT: Przy Herriem chodzi mi oczywiscie o fw do Nec'a :taktak: |
Ilość załączników: 1
a to DVD tłoczone z wpozyczalni płytka 0 rys!!! nowa!! tylko kolor zamiast standardowej tłoczonej pomarańczowy z góry i dołu i taki shi..
niemozna zgrac na dys kwywala błąd przy 6% ta szpilka PI i jakość 0 |
Miałem to samo(Czarna książeczka) ,pomogło najnowsze AnyDVD w tle i zrzut całości nowym decrypterem na hdd potem wiadomo...Pozdrawiam :piwo:
|
Cytat:
Ps. nowym decrypterem?? mam 3.5.2.0 jest juz nowszy?? pozdrawiam |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:18. |