![]() |
Cytat:
|
A jeszcze jedno system stawia się szybciej niż 100 godzin. Teraz się broń!
|
Trozki nie na temat chłopcy
|
Cytat:
Ta personalizacja, przysposobienie, usoftwareowienie, tapetki, ikonki, kursorki, przeczesywanie kartonów za numerami licencji ... :> Poza tym czasami trzeba odłączyć się od Matrixa, no nie? :matrix: :mruga: A co do tematu - to nie wiem czy nie przegapiłem Ale czy ktoś już próbował zapakować bios od 1625 do 1620? :czytaj: || |
Cytat:
Naped dziala ale z oczywistych wzgledow Lightscribe'a nie ma :nie: Tak wiec taka zmiana nie ma sensu :nie: PS. Milo znowu Cie widziec :uscisk: :> |
Cytat:
Dzięki za tak ciepłe przyjęcie :piwo: Widzę, że tydzień czasu przerwy na forum Przyczynia się do dużych zaległości :| I to tylko jeden z tematów dotyczących komputerów :taktak: Cóż więc za pojęcie mają ci, którzy z komputerami obcują jedynie od święta Lub też tylko przychodza do biura, odpalają skrzynkę żeby wstukać tylko kilka tekstów? :idea: Ależ to wszystko gna do przodu :O No nie nadążysz :nie: :mruga: |
No i teraz ciekawostka
Po pełnym formacie w DVD Decrypterze 3.5.4.0 Benek na biosach B7U9 i B7V9 na płytkach eProformance DVD-R x8 Pali pomimo ustawienia prędkości x12 max tylko x8 Wcześniej palił je z prędkością większą i prędkość jest większa przy TEST MODE Ale przy normalnym nagrywaniu dochodzi do x8 i ni chu chu więcej :\ Przy weryfikacji oczywiście pomyka w stronę x16 :mruga: Nie zależy to raczej od ASPI - bo zmieniałem na różne Nie zmieniałem też konfigu kompa ani ustawień w biosie :nie: Jest więc to sprawa typowo softwareowa Nie ma to jak format c: :sciana: Przykładowy log z Decryptera Cytat:
|
Cytat:
i ID płytki mają FUJIFILM03 |
Ilość załączników: 3
Małe porównanie
eProformance DVD+R x8 burn x12 1620B7T9 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20043&stc=1 eProformance DVD+R x8 burn x12 1620B7U9 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20041&stc=1 eProformance DVD+R x8 burn x12 1620B7V9 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20042&stc=1 |
Nagraj moze jeszcze na B7T9, wtedy zobaczymy ktory najlepszy :taktak:
Poki co Benq zawodzi mnie w kwestii fw. Rzadko i kiepsko :/ |
Cytat:
Płyta nagrywana wcześniej a teraz przeskanowana :mruga: |
Ilość załączników: 1
Ku przestrodze:
Hyundai DVD-R (SKC) x4 |
Benq DVD+R x8 (DAXON AZ2)
|
Verb 8X@8X
|
TDK -R, Axe -R, Platinum -R
Mialem okazje kupic kilka roznych nosnikow -R, wiec zdecydowalem sie zrobic maly test. Wybralem mozliwie spory obraz jaki mialem pod reka, kazda z prezentowanych plytek palona x4 na BIOSie B7V9. Nie mialem okazji przetestowac tych plytek w najwybredniejszym czytniku jaki znam (czyli PS2 mojego kumpla) - w wolnej chwili zrobie update :] Duuuuzo mniej PI niz w przypadku Verbatim -R, ale moze kiedys w koncu doczekam sie zeby i te na moim BenQ wychodzily dobrze (choc i tak ich odczyt jest bez zarzutu).
Linki: Axe-R Nero podsumowanie Axe-R Nero test Axe-R Qscan Platinum-R Nero podsumowanie Platinum-R Nero test Platinum-R Qscan x2.4 Platinum-R Qscan x4 Platinum-R Qscan x8 TDK-R Nero podsumowanie TDK-R Nero test TDK-R Qscan x2.4 TDK-R Qscan x4 TDK-R Qscan x8 ps: serwer na ktorym sa obrazki moze slimaczyc :/ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13. |