![]() |
Cytat:
Prędkość skanowania x4 to dobra stara szkoła W tysiącach liczyć wykresy zrobione z tą prędkością Jest więc do czego porównywać :taktak: :mruga: |
Ilość załączników: 1
Dostalem odpowiedz od sprzedawcy tych pasteli w cake. pytalem czy sa one przepakowane ze slimow i czy producentem jest tayio yuden - a oto odpowiedz:
"tak. dokładnie płyty przepakowane są z opakowań slim. producet to TY made in japan." jak dla mnie za ~2zl to miodzio. zupelnie taka sama cena jak za zwykle verby 8x. zamowie na probe 25 i zobaczymy co z tym sie da zrobic. ponizej przedstawiam zrzut jaki dostalem: |
Cytat:
|
Cytat:
jeszcze upoluje tylko te eproformance i bede mogl w koncu isc na :piwo: ze szczescia ;) licze ze do konca tygodnia te plytki beda juz u mnie i zobaczymy czy nadal sa takie super. |
proformance -R8 palona x 12
Ilość załączników: 5
Niestety ta wczoraj testowana wylądowała w koszu , prawdopodobnie z mojej winy - pierwszy raz próbowałem palić decrypterem :\ .
Ale dzisiaj też był dzień i proszę bardzo. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18285&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18286&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18287&stc=1 Wykresy zbliżone do poprzedniej sztuki , więc przy następnych pozwolę sobie je pominąć . http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18288&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18289&stc=1 Myślę , że nieźle jak na płytkę -R za 99gr. paloną x 12. :serdusz: Następne wypalę wolniej , czy będzie jeszcze lepiej ??? Zobaczymy . :wow: |
PIF'y w normie jak na eProFormance, jednak co dziwne masz bardzo duzo bledow PIE :taktak:
My tak nie mielismy :nie: :czytaj: |
Cytat:
Czy aby napewno mówimy o tym samym ? |
Cytat:
Kolega zrobił testy na eProformance DVD-R x8 :czytaj: A ten typ tak ma! :taktak: :> |
A oto i przykład:
eProformance DVD-R x8 burn x12 1620B7T9 |
Kolejna proformance -R8
Tym razem palona x 4.
Dzięki sławekj za pomoc - nauka nie poszła w las. :piwo: VIZZARD odpuść trochę . :serdusz: I gdyby nie szpileczka PIF ok. 1 GB. byłoby 97 , a tak :blee: |
Ale mi wstyd :zawstydz:
Rzeczywiscie nie zwrocilem uwagi na to ze to -r :) Ale wtopa, a przez kogo? Wszystko przez Vizzarda :taktak: Spieszylem sie zeby mnie nie uprzedzil i widzicie co z tego wyszlo ;) Sorka, zwracam honor Twojemu Benkowi ;) :taktak: :piwo: |
Cytat:
I wojna w Wietnamie to też przez VIZZARDa :worek_tre I za Rywinem też stał VIZZARD :| Aż boję się zapytać kto zastrzelił Kennedy'ego ... :niepow: :czar: |
Zapomniales o Ali Agcy ;)
On gnije przez ciebie w pierdlu, a ty udzielasz sie na forum :D :piwo: |
Wracając do tematu to jeszcze tylko odczyt x 4 tej płytki i :spie:
Kolejny raz wychodzi na to , że wolniej nie znaczy lepiej . :O |
Cytat:
:ysz: A propos <CZYTAJ> Mówiłem mu, żeby już nie szalał :na_ucho: :czar: |
Cytat:
Ale przeciez o to chodzi ! :banan2: |
Cytat:
Planuje kupic Benq i nieobslugiwanie czy tez klopoty z nosnikami mini jest dla mnie duza wada niweczaca jego inne zalety tak opiewane na tym forum. Szukalem na tym forum i nie padly jednoznaczne odpowiedzi, na zachodnich tyle na ile mi pozwalala znajomosci ichnich jezykow nie znalazlem nic, sam test na cdrinfo.com tez o tym nie wspomina. Mam dlatego tez prosbe do posiadaczy tego napedu o wyjasnienie kwestii obslugi czy tez jej braku. Chodzi mi o nosniki bardziej znanych marek TDK czy Verbatim, na Dysanie czy co tam sie kryje pod ta marka srogo sie zawiodlem i wyleczylem sie z korzystania z mniej lub bardziej egzotycznych marek. |
Cytat:
A nagrywarka BenQ (jak dla mnie) ma same zalety. |
Jesli chodzi o mnie to czasem uzywam(-alem) cd-rw 210 - wygodne jak szedlem do kogos z jakimis sterownikami cos zainstalowac itp - jak sie dorobie pendrive'a to pewnie by sie nie przydalo. No i z ciekawosci wzialem wlasnie Dysana CD-RW 210mb - odczytal dane na benku, skasowal w nero, ale juz nagrac nie chcial :( Innych nie mam zeby sprawdzac. Niewatpliwie minus, ale dla mnie nie az tak bardzo istotny. Tylko czemu tak sie dzieje? Na wiekowej LG x4 wypalay sie te maluchy bez problemu, dziwne :/ Z tymi malymu dvd-rw jest tak samo? Bo chcialem sobie kupic jedna 1,4gb :P
Teraz z innej beczki. Wczoraj przeszedlem sie do sklepu i postanowilem kupic najbardziej shitowata plyte jaka znajde :D Wybor padl na najtansza plytke za 99gr - Intenso DVD-R x4. Wzialem jedna sztuke, ot tak do zabawy ;) Plytka pozwalala tylko na zapis x4 wiec tak zapisalem ja mp3 (ok 600 plikow) Co ciekawe w tescie jakosci plyta lepiej wypada przy x16 niz x4 ?? Zreszta zobaczcie na fotki: http://cogito.univ.gda.pl/~jaceq/ben...vd-r.x4/01.jpg http://cogito.univ.gda.pl/~jaceq/ben...vd-r.x4/02.jpg http://cogito.univ.gda.pl/~jaceq/ben...vd-r.x4/03.jpg |
Cytat:
Uprzedzajac zachwyconych niezawodnoscia tych napedow pracuje w tym samym budynku, w ktorym sie miesci ogolnopolski serwis BenQ, wiec widze ile tego wala sie po korytarzach :niepow: - nie ma rzeczy doskonalych, nawet te wspaniale napedy tez sie psuja - chociaz serwis door-2-door kusi i pozytywne opinie przeczytane na forum. |
Cytat:
Nic nie jest doskonale i niezawodne - nawet radzieckie czołgi :) Mnie chodzilo o dobry jakosciowo zapis na nosnikach i w tej kategorii Benq jest w scislej czolowce. A jesli chodzi o stosunek jakosci do ceny - to jest numerem 1. Bo nie problem kupic nagrywarke za 1000 zl, ktora dobrze nagrywa, ale taka za 250, ktora nagrywa porownywalnie do tej za 1000 :) |
Cytat:
Dla jednych wielka zaleta jest dobre nagrywanie na nosnikach za 1 PLN, dla niektorych wielka wada jest brak nagrywana nosnikow 8 cm nawet najlepszych producentow. Nie kwestionuje jakosci Benq - sygnalizuje tylko ze im tez trafiaja sie gorsze egzemplarze, czego nie mozna znalezc na tym topiku - zwlaszcza przegladajac topiki o innych napedach, w tym znalazc niezadowolonego jest ciezko. Chcialem tylko uzyskac informacje o mozliwosci czy tez jej braku nagrywania danego napedu na specyficznych nosnikach, ale widze iz sie tego nie dowiem. Cala nadzieja w wiedzacym wszystko (No offence) o nagrywaniu na Benqu - slawkuj, ale pewnie i on w swoich licznych i jakze wytrwalych wedrowkach po nosnikach nie testowal plytek mini. :smutny: |
Cytat:
I oczywiście tych walających się napędów :D |
Cytat:
Nie psuja sie ponoc tylko Rolls-Royce'y - albo tak dyskretnie dziala ich serwis. |
Masz rację - ty na fotce jesteś zbyteczny. Reszta jak najbardziej.
|
Ilość załączników: 3
Kolejne moje testy majace na celu pokazanie ze benq 1620 jest gorszy niz nec 3500
Benq Totalna porazka w paleniu plyt z nosnikiem TYG02 a wiec omega 8x- esperanza 8x- bulkpak 8x- omega printable 8x- copyme 8x-. Dla przykładu wrzucam test 2xpalenie tego samego na nec i benq plytki omega 8x- obie nie dostaly zezwolenia na palenie w zadnej szybkosci oblaly test nawet na 4x puscilem je na 8x ale zarowno na necu jak i na benq palily sie ponad 15 minut. plyta nagrana na necu odczytywala sie ( mniejwiecej tak jak ta esperanza 8x- TYG02 tez nagrana na necu) ale wywalilem ja bo miala w tescie bledy PO. Jak ktos ma mozliwosc sprawdzenia na tych plytkach to poprosze ( bo moze trafily mi sie wyjatkowo zle albo niewiem co ) zamawialem w sklepie takie plytki i wszystkie 8x- na nosniku TYG02 poszly do kosza PRODUKTY ZAMÓWIENIA: DVD+R Dysan 4.7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.60 zł/szt DVD+R Esperanza 4,7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.50 zł/szt DVD+R Omega x8 z kija - 4 szt cena: 1.40 zł/szt DVD+R Platinet Media 4,7GB x16 z kija - 4 szt cena: 3.00 zł/szt DVD+R Platinet Media 4,7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.30 zł/szt DVD+R Samsung PLEOMAX 4,7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.80 zł/szt DVD+R TDK 4.7GB x16 BOX - 4 szt cena: 4.00 zł/szt DVD+R Titanum 4,7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.30 zł/szt DVD+R Verbatim 4.7GB x16 z kija - 4 szt cena: 3.50 zł/szt DVD-R Bulkpaq (Tayo Yuden) 4.7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.30 zł/szt DVD-R COPYME 4,7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.50 zł/szt DVD-R Dysan 4.7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.60 zł/szt DVD-R ESPERANZA 4.7GB x8 kij - 4 szt cena: 1.50 zł/szt DVD-R Omega 4.7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.40 zł/szt DVD-R Omega Printable (Tayo Yuden) białe x8 z kija - 4 szt cena: 1.50 zł/szt DVD-R Samsung PLEOMAX 4,7GB x8 z kija - 4 szt cena: 1.80 zł/szt DVD-R TDK 4.7GB x16 BOX - 4 szt cena: 4.00 zł/szt |
Ilość załączników: 4
Nastepny test 2x to samo palone na plytkach mediastore 4x- I tak obie plytki dostaly pozwolenie na 4x jak palilem na neku wyskoczylo mi ze moge dac 8x szybkosc palenia ale mimo ze tak dalem (i pewnie przez to jest taki dziwny test jakosci plyty w benq nie widzi ID dysku i podalo jego zly rozmiar) obie plyty palily sie ponad 14 minut.
I znow test jakosci lepszy dla benq test odczytu na necu lepszy dla neca i niewiem z tego nic. |
Kolejny test 2x to samo palone na platinum 8x+. Obie plyty w testach jakosci dostaly zezwolenie na 4x tylko (niewiem podroby jakies albo cos), ale mimo to palilem je na 16x na obu nagrywarkach. I tak benq czas palenia 6,48 minuty nec 6,05 (jak dotad najszybsze moje palenie).
Benq fatalna koncowka plyty w tescie jakosci i w tescie odczytu tez to sie potwierdza . Nec ok |
Pierwsze co się rzuca w oczy to niedzisiejszy bios :D
|
No ja też radze najpierw wrzuć nowy bios do benq-a.
http://support.benq.com/front/BenqMa...otId=undefined |
I dalej 2x palenie na tdk 1-16x+ (tym razem nie palilem tego samego bo mi zal bylo plytek ale wielkosci sa podobne) obie plytki dostaly zezwolenie na palenie 16x (w tescie normalnym plytka palona na benq miala minimalnie gorsza koncowke od tej palonej na neku ale tez dostala pozwolenie na 16x)
Nec palil 6,52 minuty benq 6,29 Tu widze zdecydowana przewage benq minimalnie gorsza plyta lepiej sie nagrala i lepiej sie odczytuje W zalacznikach test odczytu i test przed nagraniem ocena jakosci w 2 czesci |
Zmeczylem kolejna plytke, tym razem Platinum DVD+R x8. Nagrywana i testowna przy normalnym obciazeniu kompa (antywir, firewall, gadu, poczta, cos sie sciaga, a ja film na podlaczonym tv ogladalem:) ) Poczatek obiecujacy, koncowka juz nie wyszla. Palona x16, wrzucilem katalogi windows, program files itp male smieci;) W sumie ponad 32tys plikow i 2tys katalogow || Odczytuje sie bez problemu.
Benq sie zrobil goracy po nagrywaniu jej x16, to normalne ze tak mocno sie nagrzewa przy tej predkosci, macie tak samo ? http://cogito.univ.gda.pl/~jaceq/ben...vd+r.x8/01.jpg http://cogito.univ.gda.pl/~jaceq/ben...vd+r.x8/02.jpg |
Ilość załączników: 2
Nic ten nowy bios nie daje patrzcie tu porownanie U9 z starym T9
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=127936 2 zalaczniki test jakosci tych tdk |
I nastepne
2x palenie na titanum 8x+ (znow nie to samo ale wielkosci podobne) obie plaily sie kolo 9 minut.Obie dostaly zezwolenie na palenie 8x I znow mimo ze nero ocenia wyzej plytke z neca lepszy odczyt tej z benq ogolnie 1:0 dla benq O po tescie jaceq ktory palil platinium 8X+ na 16x widze ze nic ten nowy bios nie daje bo mimo ze plytka dostala zezwolenie na 16x (moje co tu wrzucilem wczesniej dostaly tylko 4x) to tez koncowka do niczego Jaceq mozesz puscic test tej platinium przy 8x to bysmy mieli 100% porownanie do tych moich ? |
2x verbatim 8x+ (znow nie to samo ale wielkosci prawie identyczne ) Obie plyty dostaly zezwolenie na 8x nie dostaly na 12x.Palilem 12x na obu nagrywarkach nec meczyl sie czas palenia 9,02 minut benq 7,00 minut i mimo to nagral lepiel .Ogolnie 1:0 dla benq
wykresu odczytu nie zamieszczam bo w obu przypadkach idealny |
Cytat:
|
@dziura - dzieki, bede pamietal :) A powiedz mi czy z ta temperatura przy nagrywaniu x16 to jest ok, ze benq jest az goracy?
@bibok11 - jest x8 :) http://cogito.univ.gda.pl/~jaceq/ben...vd+r.x8/03.jpg |
2 luzne testy
1 verbatim 4x nagrany na benq 8x czas palenia 8,46 nie zamieszczam odczytu bo idealny 2 plyta verbatim 8x+ nagrana na popsutym liteonie znajomego i proba jej odczytu na benq i nec (jak bede mial dostep do niej znow to zrobie test odczytu w benq narazie prosze wierzyc na slowo bo udalo mi sie tylko test jakosci zrobic i probowalem odczytac na necu ) Nec nie rozpoznaje plyty wyswietla ja w nero cd speed jako DATA CD a nie DVD oprucz tego wyswietlal na dole dlugosc plyty w minutach i na boku predkosci odczytu jak dla cd dalem odczyt to wywalil odrazu error. Na benq zdazylem zrobic tylko test jakosci |
Cytat:
|
2x to samo palone na samsung 8x- obie plyty nie dostaly zezwolenia na 8x dostaly na 4x.Palenie w obu nagrywarkach ustawilem 8x ale nec znow sie meczyl i palil ponad 12 minut benq 9,17. Nec spalil lepiej co potwierdza test odczytu ale benq szybciej . Ogólnie chyba remis.
|
Cytat:
Chociaz i tak zarowno benka jak i kieszen z dyskiem podlaczylem tak ze kazde od spodu i od gory ma wolna przestrzen, wiec jakas cyrkulacja powietrza jest :) |
Nastepne 2x (znow nie to samo ale podobne) samsung 8x+ palony w obu przypadkach na 8x. Obie plyty w szybkim tescie dostaly pozwolenie na 8x.i znow nec palil 9,58 a benq 9,21 Ocena jakosci lepsza dla benq ocena odczytu na necu tez minimalnie lepiej benq. Ogolnie 1:0 benq
|
Nastepne 2x to samo verbatim 16x+ palone 16x.Obie plyty przeszly wszelkie testy dostaly pozwolenie 16x w tescie szybkim. czas palenia (i tu rozpacz moja ) benq 6,28 minuty nec 6,39 minuty Niewiem dlaczego tak powoli.
Test jakosci nec lepszy test odczytu na necu oba idealne (1 wrzucam do wgladu) Ogolnie 1:0 nec Niewiem powgrywam nowe biosy do neca i benq i nagram jeszcze raz na werbatimach bo mnie te czasy palenia zdenerwowaly. |
Cytat:
|
Wymienilem biosy jak mi tu wczesniej ktos sugerowal i spalilem nowe 2x to samo na verbatimach 16x znow plyty dostaly pozwolenie w szybkim tescie na palenie 16x. I tak
czasy palenia nec 6,13 minuty benq 5,59 minuty (szok najszybsze moje palenie sekunde ponizej 6 minut). Ale testy jakosci jednoznacznie przemawiaja za nekiem po wgraniu nowego biosu zmniejszyla sie ilosc zarowno bladow Pi i tych 2 PI w porownaniu z ta poprzednia verbatimka palona starym biosem 2.18. Test odczytu na nec w obu przypadkach idealny dlatego go nie wrzucam zrobilem za to testy jakosci przy 16x na benq. A w benq nie widze poprawy po przesiadce z biosu T9 na bios U9 a nawet ten gwaltowny wzrost bledow PI jest wiekszy niz na verbatimie nagranej na biosie T9 . Ale duzym plusem jest skrocenie czasu palenia z 6,28 na 5,59 choc to samo mam w necu z 6,39 na 6,13. A zapomnialem o biosach napisac a wiec tak: Benq zmienilem z B7T9 na B7U9 Nec zmienilem z 2.18 Quike millenium extreme na LD_V2.TB RC2 (Liggy & Dee NEC ND-3500 firmware) jest to bios 2tb + modyfikacje tych 2 gosci (zmienili szybkosc zapisu niektorych plytek i strategie zapisu i zdjeli blokade szybkosci w ripowaniu dvd video ) A i ogolnie znow 1:0 nec Jutro wrzuce testy platinet media 16x (bardzo dziwne z testow przed paleniem mi wychodzi ze lepsze niz tdk+/- 1-16x a minimalnie gorsze od verbatimow 16x+ ) i tdk 1-16x- jakies lipne |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wczoraj w kerfurze kupiłem płytki o nazwie Monarch cake 10szt/10zł
Wypaliłem z prędkością 12x |
Ciekawe jak by sobie LG poradził na takim nośniku :P
|
Cytat:
Jedynie przy wyższych prędkościach jest przekraczany dopuszczalny Jitter. :) |
Cytat:
Chcesz banana ? :banan: |
Kolejny test 2 platinety 1-16x+ palone 2xto samo z szybkoscia 16x. Obie plyty przeszly szybkie testy jakosci na 16x 1 z nich zrobilem test normalny.
czas palenia benq 6,28 nec 6,34. Odczyt na necu w obu przypadkach idealny to go nie wrzucilem zrobilem zato test jakosci 16x w obu testach jakosci nec lepszy (mimo ze wiecej bledow pi to lepiej rozlozone jitter sredni i te drugie bledy lepiej niz benq) Ogolnie remis Ok Realok masz racje niech bedzie remis :) |
Ale skaleczyles ten zrzut qscan'a :taktak: ;)
Jak dla mnie to wcale nie jestem pewien ktora plyta jest lepiej nagrana :nie: Spojrzmy na jakosc prz 8x: Benq - malo bledow PIE, troche wyzszy niz w nec'u ale rowniutki jitter, 2x mniej bledow PIF niz na nec'u (ta 1 szpilka na koncu psuje ocene - gdyby nie ona to byloby 95-97pkt) Nec - malo bledow PIE, mniej ale bardzo nierowny jitter (zwlaszcza na koncu plyty), 2x wiecej bledow PIF niz na benq Wykres 16x - podobnie. Jak dla mnie - remis (glownie ze wzgledu na jitter) :taktak: |
Nastepny test bedzie o tym jak to dobra kiedys firma schodzi na psy
2x to samo palone na tdk1-16x- z szybkoscia 16x.Obie plyty nie zaliczyly szybkiego testu na 16x zaliczyly na 12x puscilem 2 normalne nie do konca i fatalne poczatki plytek tak do 0,75 gb potem lepiej Lipne tdk mimo ze wersja pudelkowa i tak samo mam z tdk 1-16x+ box. Czasy palenia benq wysmienicie 6,04 (drugie moje palenie pod wzgledem szybkosci ) nec slabo 6,58. Jakosc nec lepszy zarowno w 8 x i w 16x .Testy odczytu oba idealnie to niewrzucam Ogolnie remis |
Test w ktorym obalam lub potwierdzam mity:
trafila mi sie plytka dysan 8x+ popsuta (juz przed nagraniem bylo widac na nosniku jakies skazy ciemniejsze plamki jedna poszarpana ok 1 cm dlugosci od srodka na zewnatrz druga tez tylko ulozona bardziej po okregu 3 ciemna kreska dlugosci ok 1 cm szerokosc z 1mm tez od srodka do zewnatrz ale nic nagralem ja nekiem 12x ale palilo 10,05 minuty 1 mit pierwszy qscan sluzy do tastowania dyskow przed nagraniem .Wg mnie qscan nie sluzy do niczego zrobilem test normalny koncowki tej uszkodzonej plyty przed nagraniem wyszedl lux jak sie spalil widac w zalacznikach. Bardziej wiarygodny byl test szybki w ktorym plyta nie zaliczyla zadnej szybkosci nawet oblala 2,4x 2 mit benq testuje plyty wiarygodnie. Obalony plyta ktora dostaje ocene 37% nie daje sie odczytac nekiem to test powinien pokazac zero. A nie wlaczyc korekcje w benq i przechodzic. Mam inne plyty ktore maja nizsza ocene w benq a sie odczytuja. Zaloze sie ze stardze odtwarzacze dvd tez by sie na niej wywalily Ogolnie test jakosci benq zawyza wyniki przez to ze naped ten ma genialna korekcje bledow w tescie powinna ona byc wylaczona. 3 mit nec ma slaba korekcje bledow. Swieta prawda 4 mit benq ma swietna korekcje bledow. Prawda Niech ktos madry odpowie mi na 2 pierwsze pkt zalaczniki z jakoscia plyty + 2 proby odczytu na nec + odczyt na benq + qscan test koncowka plyty Jak tylko sie pojawi nowa wersja z nero cd speed z mozliwoscia testow jakosci na necu to przetestuje te plyty jeszcze raz nekiem i to bedzie bardziej realne niz testowanie na benq |
|
bibok11 - swoje przemyślenia pisz bardziej składnie, bo chyba nie tylko ja mam problem z rozumieniem o co ci chodzi.
|
Cytat:
Lepiej późno niż wcale , ale miałem tę płytkę w aucie i zapominałem zabierać do domu. Ciekawe , że ta płytka chodzi idealnie w starym / bez odczytu cdrw / panasonicu , w benq bez zająknięcia , a toshiba sdm1802 staje w czasie testu i kropka , ale to chyba wina napędu . Co do cdrw to nagrywałem soft dla stacjonarnego dvd i łyknął bez problemu , to samo " sławna " :bicz: toshiba . |
Cytat:
|
Cytat:
2) Czy ty wogole sprawdzasz co wrzucasz??? To juz drugi ****...ny wykres qscan - nic na nim nie widac, wiec mozna go sobie w dupe wsadzic :taktak: 3) Jak dla mnie test jakosci jest wiarygodny - Benq poradzil sobie doskonale z odczytem tej plyty wiec nie widze powodu dla ktorego powinna ona dostac 0 pkt :nie: Na scanie widac znaczne przekroczenie bledow PIF w dwoch miejscach (prawie na poczatku - tam gdzie wywalil sie nec a benq przeszlo gladko i pod koniec, gdzie benq lekko zwolnilo), wiec jest on wiarygodny :taktak: Gdyby korekcja byla wylaczona to plytka wogole nie przeszlaby testu :taktak: Druga kwestia - jestem pewien ze kazda dobra stacjonarka lyknie ta plytke bez problemu :taktak: 4) QScan nie testuje powierzchni plyty tylko jej wlasciwosci fizyczne (czyli np. wywazenie), a to moglo byc ok. Odbarwiony byl nosnik, ale co do tego ma QScan??? Co do korekcji (tzn ze w Benq jest genialna:D) to sie z toba zgadzam :taktak: :P |
OK to bede tu wrzucal wyniki tylko bez moich komentarzy bo jak zly jestem to ciezko mi idzie cos sensownego napisac a ten ostatni test i jakosc korekcji neca mnie wyprowadzily z rownowagi. :)
Testy w qscanie wychodza mi takie bo je do formatu 640x480 konwertuje i z pionowych robia sie poziome ale sa przeciez linie widoczne na wykresie i sie mozna doczytac |
Wlasnie kupilem Benka i mam pytanie podczas nagrywania wskazniki (w Nero) uzycia bufora odczytu oraz poziom bufora bardzo skacza ten pierwszy spada nawet do zera. Wczesniej mialem starsza nagrywarke DVD Sony i tak nie bylo wiec zastanawiam sie czy cos jest nie tak choc plyty sie nagrywaja czy to normalny objaw ?.
|
Cytat:
To znaczy operując jednym wymiarem, np. 480 Drugi się dostosuje Nie musi przecież być 640 x 480 To są tylko wartości maksymalne A nie wymagane :mruga: |
Cytat:
Po pierwsze to nie rob skanu "quick" tylko "normal" :taktak: A jak konwertujesz zrzuty, to rob to z zachowaniem proporcji - wykresy beda wtedy czytelniejsze :taktak: :) |
Porównanie:
QScan bios B7U9 Emtek +Rx4 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18430&stc=1 QSuite bios B7U9 (działa tylko z biosem B7U9 lub wyższym) http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18431&stc=1 QSuite zbliżony wartościami do Plextools. :) |
Cytat:
Płytka platinium http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18452&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18455&stc=1 Ta sams płytka i co z tego wynika? |
przyszly dzis do mnie pastelki wiec pomeczylem jedna qscanem i qsuitem.
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18456&stc=1http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18457&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18458&stc=1http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18459&stc=1 |
|
DVD+R Msonic x8 SLIM / 1,49 zł/ palony x8 Benq 1620.
|
Cytat:
Na takich skanach nic nie widać! :nie: Trzeba wycinać samo czarne okienko Bo inaczej to do dupy robota! :wsciekly: Niebieski kolor jeszcze jako tako widać Ale czerwonego ni chu chu :\ |
Cytat:
Idz do lekaza od oczu :wow: moze pomoże. Zdjecia napewno nie sa idealne ale widac jakie są efekty skanowania. |
Cytat:
|
Cytat:
Na kiedy cię zarejestrować? ??? Acha! Przy okazji wejdę też do księgarni Wezmę ci słownik :czytaj: :D |
Cytat:
Ażeby psuć sobie oczy tylko dlatego Że nie chce ci się zrobić kilku ruchów ręką :> :fiu: |
Cytat:
|
A tu jeszcze z rozpędu sony.
|
Cytat:
a to ze nie wycinam wykresu nie wynika z faktu, ze mi sie nie chce tylko, ze u mnie jest on widoczny. specjalnie dla leniwych, ktorym nie chce sie nacisnac guziczka od monitora ;) pastelek 4x http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18466&stc=1 8x http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18467&stc=1 12x http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18468&stc=1 dodam moze tylko ze jest to inna plyta niz testowana wyzej. bios B7U9 |
Cytat:
Sama kwintesencja :* I o to chodzi! :spoko: |
Witam!
Nowy bios wyszedl??? " B7U9.zip 940 KB Version: B7U9 28-02-2005 " " B7T9.zip 933 KB Version: B7T9 11-03-2005 " Podejrzewam ze to blad na stronie benQ, jak zrobic upgrade z wersji B7T9 (oem zrobiony na PRO) na najnowszy B7U9 ? Porpostu tak jak pisza na stronce? czy jakies kombinacje jak w przypadku oem---> PRO?? .......... I juz wszysto jasne to a nowe biosiki czyli jak teraz mam B7T9 pro i chce wgrac ten nowszy B7T9 pro to jak mam postapic co by napedy nie uwalic? |
Cytat:
Tylko pamiętaj! W trakcie flashowania - nie oddychać !!! :nieee: || |
rozumiem ze normalnie uruchopmic wersje dla PRO?
i ktora? U czy T? bo T wyglada na nowsza |
Cytat:
|
Specjalnie dla Realoka :mruga:
Esperanza DVD+R FW15 x4 burn x8 1620B7U9 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18502&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18503&stc=1 |
Cytat:
nie wiem czy link sie wklei jak nie to na stronie benq polska normalnie w biosach jest Newest Firmware Update For Retail Version B7U9.zip 940 KB Version: B7U9 28-02-2005 Firmware Update For Retail Version. New B7T9.zip 933 KB Version: B7T9 11-03-2005 |
Cytat:
Changes: 1. Support Ricoh DVD+R DL [RICOHJPN D00] media. 2. Modify the writing strategy for both DVD+R & DVD-R media. 3. Support CCCD media playback. identyczne zmiany jak w 'starej' wersji B7T9? nie wydaje mi sie. zwykly blad w dacie na stronie. wejdz na http://support.benq.com/ i sprawdz biosy - najnowszy to B7U9 dla wersji pro. |
Cytat:
B7T9 - to stara wersja B7U9 - najnowszy bios na chwile obecną Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. |
Oto pełna odpowiedź. :spoko:
|
Cytat:
Jestem wzruszony ;) A tak wogole to gdyby nie ta szpilka to byloby cacy :taktak: Ale i tak nie jest zle :nie: :czar: specjalnie dla ciebie :roza: ;) |
Cytat:
Pamiętam, pamiętam! Będzie na pewno jeszcze :mruga: Tylko ta nieszczęsna szpilka ... :smutny: :czar: |
Cytat:
Ale za to jitter sliczny :glaszcze: :piwo: |
A tu cudo Activ JET dvd+r BRRRRyyyy :niepow:
|
No tragicznie...
To teraz moja Active Jet, nagrana 4x |
po miesiacu mam problemy z moja nagrywarka nagrywa mi normalna plyt 3.8 GB 4x esperansa w 14 minut z czego lead-out w 2 minuty, spalilo mi ostatnio 5 plyt, co 5 sekund pali mi sie swiatełko zielone, w jakis sposob powrocic do oryginalnego firmwaru chcialbym zasiegnac jakis tutorial iczasem nie chce mi rw kasowac
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na TEJ stronce :czytaj: Masz biosy w postaci .CVT Oraz WinDWFlash którym je pakujesz do spawarki Tyle! :taktak: |
Cytat:
Sprawdz na innych nośnikach Verbatim, TDK , coś renomowanego Ostatno w Realu pojawiłu sie Titanium x4 w cake 10 szt +R i -R po 8,99 . +R są od ISO1 001 i są baaardzo kiepskiej jakości. -R też wiele pozostawiają do życzenia. :bicz: Jakieś chyba odpadki więc uważajcie na nie. BenQ nie ma ISO1 001 w bazie nośników!!! |
Płyta titanium +R x4 nagrana x4 na B7U9 tragicznie. Liteon 832 nagrał jeszcze gorzej.
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18556&stc=1http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18555&stc=1http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18554&stc=1 |
jaka wgrac sobie wersje biosa?
ostatnio nie chce mi wogole kasowac rw |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:11. |