![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2671 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Był opisywany podobny przypadek. Wymiana dysku rozwiązała problem. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2672 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
No wlasnie
![]() I jak masz podpiete wszystkie urzadzenia ? Bo u mnie kazde urzadzenie jest na oddzielnym kablu, oddzielnym kanale i jest jako master. Mam plyte z Raidem i moge miec 4 mastery w kompie (i tyle mam, hehe). Moze jakies urzadzenia po prostu sie zaklucaja. Dlatego musisz sprawdzic na innym kompie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Dysk mam Seagate Baracuda 80GB.
Urządzenia są tak podpięte: Primary master: dysk Secondary master: Benq Secondary slave: cd-rw Po zakupie nagrywarki podłączone były tylko dysk i Benek - w testach tak samo wychodzilo jak przy podłączeniu na tej samej taśmie nagrywarki CD. Więc cdrw raczej nie koliduje z Benkiem
![]() |
#2674 |
Guru
![]() ![]() |
Jest właściwie.
![]() Dysk 5200 czy 7200 obr. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Jutro się tym zajmę, jednak kolega ma taki sam dysk więc nie wiem jak to wyjdzie.
Dysk 7200obr/min Ciekaw jestem jak do tego w serwisie podejdą i ile potrwa ta cała zabawa. Opisalem swój problem, podalem na jakich plytach nagrywalem, na jakich systemach i w jakich programach a takze podalem nazwe programu w którym testuję jakosc i pisalem ze źle wypada w porównaniu z innymi włascicielami tej nagrywarki. Dosyć szczególowo opisałem problem i otrzymałem odpowiedz żebym ją wyslal do nich, co pewnie zrobię. Ciekawi mnie tylko co jest odpowiedzialne za te błędy, i mam nadzieję że po sprawdzeniu jej w serwisie napiszą mi co jest nie tak. Z drugiej strony może być i tak ze sprawdzą na swoich wydziwionych programach i wyjdzie im że wszystko jest OK ![]()
www.movieforum.pl - Twoje Forum Filmowe Ostatnio zmieniany przez MikeOM : 15.03.2005 o godz. 13:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2676 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2677 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Jak skopały mi się 3 płyty pod rząd to nawet się ucieszyłem bo od razu widać było że coś jest nie tak, ostatnio płytki mi się nagrywają i żadna nie chce się popsuć
![]() Jednak w liscie do nich napisałem że albo nagrywa z błędami albo wcale więc, może jakoś inaczej do tego podejdą.
![]() |
#2678 |
activation expired ;p
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
A ja mam z kolei taki problem
![]() Plytka TDK+R x4 palona x4, odczytuje sie bez problemu,qscan wypadl niezle, ocena jakosci niby tez spoko 97, ale po 93procencie wywala takiego babola ![]() ![]() ![]() Co o tym myslicie? Wada nosnika, czy problem z benkiem ? ![]()
![]() |
#2679 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2680 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() mam napęd toshiba i kupiłem go m.in. ze względu na to , że jest /niby/ cichy ,a jeśli toshiba jest cicha , to benka zupełnie nie słychać bez względu na rodzaj nośnika . ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Byłem dzisiaj u znajomej i nagrałem 2 płytki na innym kompie.
1. Pierwsza TDK -R skopała się po 36% ![]() 2. TITANUM palona 8X zamiast standardowych 10min wypalała się 43minuty ![]() ![]() ![]() ![]() Oto jak się ta płytka wypaliła (rys) - czyli tak jak u mnie - ogromna liczba błędów PIE. Nagrywarka w czwartek jedzie do serwisu, wszystkie możliwości wyczerpałem ![]()
![]() |
#2682 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Czy Kolega może zrobić testy płytek tłoczonych ? Jestem ciekawy czy również będą takie błędy. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2683 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
Cytat:
Zrób test na jakimś dobrym + (TDK,Verbatim,eproformance, ew. dysan ), bo jak zasilka sie sypie to psuje zapis przez niestabilne napięcia. Sam sie o tym przekonałem ![]() Jak jest z nim problem to psuje minusy, lub ich nie rozpoznaje i nagrywa w miare dobrze plusy. A na titanium nie można sie opierać bo to są kiepskie płytki (zależy z jakiej partii) np titanium -R i titanium +R
Celeron Prescott 2.4@2.6 ASUS P4VT8+ 512 DDR 500mhz TWINMOS cl2 RAD. R9550 Gigabyte 128MB 128Bit 250@400 400@512 2x SEGATE 80GB 7200.2 SAMSUNG 200GB S-ATA CDRW Liteon 24+32@ 52246S BenQ DW 1620@PRO Chiftec 360W Samsung SM 710N ![]() Nikt nie jest doskonały....ale mi najmniej brakuje... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2684 | |
activation expired ;p
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czemu tak sie dzieje. Faktycznie po wypaleniu nie wyciagalem plyty tylko od razu robilem testy (z 3 pod rzad i kazdy mial blad) W opcjach nie mam ustawionego automatycznego wysuwania tacki po wypaleniu bo kiedys malo sobie nie urwalem przypadkiem ![]() ![]() ![]() Dopiero po resecie oddal plytke. A teraz faktycznie robie juz drugi test i wszystko jest ok z plytka ![]() Czy to jest jakas regola ze po kazdym wypaleniu nalezy otwozryc tacke i zamknac? ![]()
![]() |
![]() |
#2685 |
Guru
![]() ![]() |
To Nas wszystkich zastanawia co na koniec Benek zapisuje.
Może kolejny numer wypalonej płytki !! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|