![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2686 | |||
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Zasilacz mam Foxcon (chyba tak sie pisze) 350W więc chyba nie jest zbyt słaby, zresztą nie jest to Codegen i nie powinien się po roku sypać. Mój kumpel ma inny a płytki tak samo u niego jak i umnie się wypalały. Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2687 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
A jak test CD tloczonej ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Testowałem kiedyś tłoka z jakimś filmem i kiepsko wypadł - ocena jakości ok 30.
Wyszedł duży jitter i te żółte błędy (na dole w DVD Speed). Zdziwiłem się troche że tłoki tak słabo wypadają.
![]() |
#2689 |
Guru
![]() ![]() |
Tak czy inaczej ciekawy przypadek.
Pozostaje serwis. Pytanie czy to wada napędu ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Własnie to mnie ciekawi, zobaczymy co w serwisie wykombinują.
Mam nadzieję że znajdą jakąś przyczynę tych problemów, ja ze swojej strony sprawdziłem wiele możliwości i nie mam pojęcia skąd te błędy się biorą. Ciekaw jestem jak działa to "Door to door" i jak długo nagrywareczka u nich będzie, zbliżają sie swieta jednak więc troche u nich poleży ![]()
![]() |
#2691 |
Guru
![]() ![]() |
A czy próbowałeś nagrać płytkę plikiem testowym Nero ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Nie, a gdzie taką opcję i taki plik mogę znaleźć?
![]() |
#2693 |
Guru
![]() ![]() |
To proste.
![]() Nero CD-DVD Speed --> uruchom test --> utwórz dysk z danymi. I płytka nagrywa się. Po zakończeniu robimy test na błędy PI/PIF. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Oki, jutro się tym zajmę, muszę kupic jakąś DVD RW bo na płytkach zbankrutuję, zresztą nie mam już co nagrywać
![]() Mam nadzieję ze jutro dostanę odpowiedz z serwisu na mojego maila z problemem, dam znac co mi odpisali. Dzięki Sławek, KrEtYn i DanielP za pomoc! Może jutro was jeszcze pomęcze ![]() ![]()
![]() |
#2695 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.05.2003
![]() |
Radze sprawdzic nagrywarke w innym pc na innym zasilaczu bo ten co podajesz wcale nie jest taki super (jeżeli masz dobrego pc, czytaj prądo żernego)
Lubb u siebie poodłaczaj wszystkie zbedne napędy, dyski i bajery które korzystają z zasiłki (oczywistym jest że niepowinienes miec podkreconego pc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2696 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
to JEST wlasnie ciekawe ponowaz posiadam tez stacjonarna nagrywarke DVD wlozylem plytke (nie finalizowana lub DVD+RW) i tez przy wyjezdzie mruga na CZERWONO Benq |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Też właśnie zauważyłem że po zapisie w DVD Decrypter pokazuje zapis 100% czyli wszystko sie nagrało a przy próbie wysuniecie tacki dioda miga co najmniej 3 razy jakby cos jeszcze zapisywało na płycie i dopiero sie wysuwa nośnik. Niemam pojecia co on tam nagrywa ale wychodzi z tego że wszyscy tak maja w BenQ.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2698 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
I jeszcze te plytki co nagrales - na innej nagrywarce (ale musi to byc benek, litek, plex a moze juz i nec). Bo ciekawe czy Benek zle nagrywa, czy zle odczytuje... a moze jedno i drugie. A jeszcze co do zasilacza. Jak ja mialem slabszy zasilacz (jakies noname 350W) to mi glupial czytnik DVD Asusa - nie czytal plytek, zawieszal kompa... myslalem ze sie po prostu popsul. Wymienilem na Chieftec'a 420 W i jak reka odjął ! Wszystko dziala pieknie i stabilnie. Nie mowie ze to na pewno wina zasilacza, ale musisz brac taka ewentualnosc pod uwage. I jeszcze cos ! Jak masz podpietego BENKA do zasilacza ? Czy idzie oddzielna wiazką kabli, czy ta sama do masz podlaczone dyski ? Jesli ta sama, bo koniecznie wepnij mu wiążkę nie obciążoną ! To bardzo wazne, aby zasilanie bylo rownomiernie rozłozone. A bardzo napchanego masz kompa ? Jakiego masz grafa i procka, ile dyskow ? Ostatnio zmieniany przez DanielP : 16.03.2005 o godz. 09:05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2699 | |||||
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dodatkowo mam jeszcze nagrywarke CD-RW, lecz ją juz odłączalem tak ze podłączone były tylko: dysk i Benek i nic lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
Już u mnie lepiej się nagrywa (jakość zawsze ponad 90) tyle że błędy PIE i ciągłe obawy czy płytka się nie skopie.
![]() |
![]() |
#2700 |
Stały bywalec ;)
![]() |
A gdzie (w jakim sklepie) i kiedy kupywałeś swoją nagrywarke??
Bo cos mi swita że kupiłeś zaraz po mnie w tym samym sklepie co ja. Mam racje? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|