Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BenQ 1620 vs LG 4163B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1620-vs-lg-4163b-49225/)

loki7777 10.03.2005 16:29

Po co jak wszyscy wiedza ze obie nagrywarki nie nadaja sie do zgrywania zabezpieczonych plyt

Michal 10.03.2005 16:38

Jakoś na innych stronach testują nagrywarki pod tym względem. Poza tym ciebie nie proszę...

slawekj 10.03.2005 17:51

Cytat:

Napisany przez Michal
sławekj:
Mam propozycję testu: zgrywanie dysków zabezpieczonych SafeDisc/SecureRom na BenQ/LG.
Na początku screen z A-Ray Scanner/CloneXXL przedstawiający wykryte zabezpiecznie. Następnie screen z Alcohol 120%/CloneCD z czasem tworzenia obrazu.

Mam problem. Moje gierki nie mają takich zabezpieczeń.
Spectrum i Commodore. :spoko:

:)

loki7777 10.03.2005 17:56

@MIchal to ze testuja, to nic nie znaczy, w testach na cdfreaks.com nec otrzymal 1 owce- czyli do niczego sie nie nadaje, lg i benq po 2 czyli safedisca 2.5 kopna ale z reszta bedzie problem, skoro gdzie indziej robia testy, to po co chcesz czytac je jeszcze raz??

Michal 10.03.2005 17:57

Cytat:

Napisany przez slawekj
Mam problem. Moje gierki nie mają takich zabezpieczeń.
Spectrum i Commodore.

Ha...ha...ha...

Dochodzę do wniosku że nagrywarki dvd-rw służą tylko do nagrywania płyty dvd, ale i tego czasami dobrze nie potrafią. Jako czytnik się nie nadają, do robienia kopii zapasowych też nie, nie mówiąc już o nagrywaniu cd-audio. Nic dziwnego że kosztują trochę ponad 200zł :haha: Moim zdaniem przepłacamy i tak o 100zł :haha:

Jako magazyn danych kupie chyba sobie drugi dysk twardy. On przynajmniej będzie nagrywał bez błędów PIF, jitter i itp. itd. :rotfl:

Michal 10.03.2005 18:04

Cytat:

Napisany przez loki7777
w testach na cdfreaks.com nec otrzymal 1 owce- czyli do niczego sie nie nadaje, lg i benq po 2

Gdzie można zobaczyć tą punktację, przy recenzji danej nagrywarki?

Boger 10.03.2005 18:15

Cytat:

Napisany przez Michal
Ha...ha...ha...

Dochodzę do wniosku że nagrywarki dvd-rw służą tylko do nagrywania płyty dvd, ale i tego czasami dobrze nie potrafią. Jako czytnik się nie nadają, do robienia kopii zapasowych też nie, nie mówiąc już o nagrywaniu cd-audio. Nic dziwnego że kosztują trochę ponad 200zł :haha: Moim zdaniem przepłacamy i tak o 100zł :haha:

Jako magazyn danych kupie chyba sobie drugi dysk twardy. On przynajmniej będzie nagrywał bez błędów PIF, jitter i itp. itd. :rotfl:

A kto ci powiedzial ze nie nadaja sie jako czytnik???

Kto ze nie nadaja sie do robienia kopii zapasowych???

Kto ze nie nadaja sie do nagrywania cd-audio???

Kup dysk :taktak:

Jak bedziesz chcial obejrzec film z "kopii zapasowej";) to podlaczysz go do telewizora :taktak:

A tak pozatym to jestem ciekaw kto z tych, ktorzy maja dvdr, nagrywa jeszcze masowo na cdr? Ja od 1,5 roku wypalilem ich moze z 20 :taktak:

A co do zabezpieczen, to jak chcesz ich "super-lamacza" to kup cdrw za 110pln i on zlamie wszystko :taktak:

Jak dla mnie :rotfl:

Michal 10.03.2005 18:24

Cytat:

Napisany przez Realok

Jak bedziesz chcial obejrzec film z "kopii zapasowej";) to podlaczysz go do telewizora :taktak:

Mam kabelek pc-tv, żaden problem. Sprawa komplikuje się gdy ktoś nie ma kompa :D

Michal 10.03.2005 18:29

Odnośnie twoich zapytań:

1. Co drugi LG nie chce czytać cd :)

2. Sprawę zabezpieczeń przed chwilą wytłumaczył mi kolega loki7777 :)

3. Mimo próśb o nagranie cd-audio, tylko jedna osoba zaprezentowała mi wykres z testu jakości. Niestety nie wiem czy płyta jest poprawnie odtwarzana w stacjonarce, a tym bardziej w zmieniarce samochodowej. :)

4. Którego "super-lamacza" masz na myśli? :>

Michal 10.03.2005 18:31

5. Jak widzę ty posiadasz w swoim kompie trzy napędy. Zapewne każdy służy do czego innego :D

loki7777 10.03.2005 18:36

Ja mam jeden:). I faktycznie, gier zabezpieczonych nie kopiuje (nia mam dojscia do oryginalow, i moj nec tego nie pyknie, benq i lg tez:), robia to inni, potem dochodzi cukierek i obraz wypalam na dvd, lub pare obrazow.Co do nagrywania na cd, to fakt juz nie nagrywam, chociaz jeszcze pare plyt zostalo. Dysk twardy to dobra opcja, ale w koncu sie zapelni i co trza kupic nowy, a tak wystarczy tylko plytka. A plytki audio to nie wypalalem juz od kurcze nawet nie wiem kiedy:)

Boger 10.03.2005 18:38

Widze ze dawno :banan: nie miales :taktak:

Trzy posty jeden pod drugi w ciagu 7 minut - :bicz:

A co do sedna sprawy - od wczoraj mam tylko 2 - zaraz zmienie :P

Byly testy cd audio - patrz tutaj.
Wczesniej mialem Nec'a 2500a, teraz mam Benka 1620 i na odczyt nie narzekam :nie:

Jakiego "super-lamacza"??? Chociazby litka - on zlamie (prawie) wszystko :taktak:

Oktawian89 10.03.2005 20:57

czyli jak ten lg nie nadaje sie do przegrywania gierek ????wcale ????

kataryniarz 11.03.2005 08:20

Ehh... przeczytaj opinie uzytkownika 4163B tu: <zobacz>

Oktawian89 11.03.2005 08:45

o wielkie thx uspokoiles mnie.... ufff :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:37.