![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
Przerabialem to juz osobiscie :) A to jest fakt o ktorym wspominalem juz BARDZO DAWNO i nikt nie byl zainteresowany podejciem RZECZOWEJ dyskusji. Ja z przyjemnoscia obejrze sobie testy kproba z litka w zestawieniu z nero z benq. Do pelni szczescia brakuje tylko plextools, ale moze na podstawie tych dwoch juz cos wyjdzie. |
Cytat:
ECC 8/8 i prędkości 8x. A dodatkowo Litek --> Nero, BenQ --> Nero. :) |
Cytat:
|
Cytat:
Jaki problem przestawić ECC i prędkość. Niskie prędkości i sprawdzanie 1/8 bloku to zawsze mniejsze błędy. Dla Benka można też 4x. :spoko: :) |
Cytat:
Jezeli na cdrinfo.com i na forum.cdfreaks.com uda Ci sie przekonac redakcje i renomowanych uczestnikow swiatowej sceny bedacych czesto autorami softu do tych ustawien to pewnie bedziemy je stosowac. Poki co kroluja takie: ECC 8/8 speed 8x Benq i ECC 8/1 speed 4x LiteOn. |
Ilość załączników: 4
Nie ma się o co kłócić - zobaczcie sami test tej Platinum, której test na benku zamieściłem wcześniej - teraz oczywiście W KProbe - prędkość x4 tak samo jak w przypadku Benka, ECC nie przestawiałem ale zaraz zrobię też test z ECC8/8 ;)
Nigdy bym nie uwierzył że to ta sama płyta :wow: Wrzucam jeszcze test z Benka żeby nie było wątpliwości, Dołączam również test na Litku ale w Nero oraz obiecany test w KProbe przy ECC8/8 Nic z tego nie rozumiem, oczekuję wyjaśnień ;) |
Hm - najszybszy wniosek jest taki:
na 3 testach poza Nero Benq wskazanie na najbardziej watpliwy punkt plyty jest w okolicach 3/4 plyty (troche dalej nawet). Chociaz nawet ten punkt jest malo grozny (opierajac sie na kryteriach) W testach Nero Benq wychodzi cos zupelnie innego. Newralgiczne miejsca sa umieszczone gdzie indziej i moim zdaniem wygladaja na bardziej niebezpieczne niz to co stwierdzono poprzednio. EDIT: Poprosze jeszcze o serie scanow Nero na benq: Moze na przemian 4x , 8x , 4x i 8x - ciekawe co wyjdzie, mam pewne podejrzenia. Po kazdym tescie prosze wyjac plyte z napedu i odczekac ok. 15 min zeby nikt nie zarzucil roznic w testach spowodowanych czynnikiem termicznym. |
Ilość załączników: 1
Siema !!!
Wczoraj udalo mi sie kupic Benqa Box za 190zl w Apollo. || Pewnie to byla jakas "jednorazowa promocja" bo juz dzisiaj byla po 210. ;) Oto pierwsza nagrana plytka na BSJB. Sony 8x nagrana predkoscia 8x. |
Ja się nawet dopatrzyłem pewnego podobieństwa do testów w Nero na Benku jeśli chodzi o błędy PIF (z PI podobieństw zero), tylko skąd te szpile na początku wykresu jeśli chodzi o Benka - a może mój Benek jest jakiś trefny ???
@pawelblu - chcesz żebym zrobił po dwa testy tej samej Platinum na Ricohu z prędkościami x4 i x8 naprzemiennie - zapewne żeby sprawdzić powtarzalność testów na Benku - czy dobrze zrozumiałem? ??? |
Cytat:
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
Cytat:
Zamieszczam cztery testy - tak jak chciałeś płytka pomiędzy każdym z nich dochodziła do temperatury pokojowej minimum 15min. ;) |
No wiec wiemy ze test nero nie byl przypadkowy ... problem roznic z pozostalymi testami pozostal ...
|
Cytat:
:piwo: |
Panowie, już od dłuższego czasu mnie to dręczy ale jakoś nie pytałem, teraz przy okazji testu Kolegi qczu przy relatywnie wysokich wartosciach błędów i dużej ich ilości płyta otrzymuje ocenę 95 czym to jest spowodowane czy niskim jtterem czy może czymś innym ? Zauważyłem że jeśli na moim liteonie błędy PIf przekraczają wartość max 4 to płyta otrzymuje już niską ocenę np 85 pomimo tego, że w sumie jest tych błędów np 700 jak to można rozumieć ? czy jest to wina tego, że litek nie zwraca jittera ?
To na razie tyle (może to juz było wyjaśnione to sory za zamieszanie) pozdrawiam ps. i drugi przykład http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3916 tu to już masa błędów a ocena.... 96 :wow: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:06. |