Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BenQ 1640 / BenQ EW164B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1640-benq-ew164b-54486/)

Oktawian89 22.09.2005 12:50

Niee czemu siejecie propagande || SAMSUNG bedzie najlepszym wyborem :tak!:
za:
Dozywotnia gwarancja ;)
przeciw:
wszystko inne :piwo:
tak wiec polecam samsung ||
Pozdrawiam

pawelblu 22.09.2005 13:10

Cytat:

Napisany przez Conti
Nie musi mieć w biosie nagrywarki wpisanego nośnika aby dobrze go nagrać - technologia solidburn. Nie mają tego inne nagrywarki (wyj, to Plextor 740 - ale to też benq).

Nie 740, tylko 716, ktory jest wyprodukowany przez Plexa (technologia nazywa sie AutoStrategy). 740 to OEM Benq, ale nie posiada SolidBurn (mimo ze to OEM Benq), ani AutoStrategy (mimo ze to Plextor).

memorando 22.09.2005 14:03

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Nie 740, tylko 716, ktory jest wyprodukowany przez Plexa (technologia nazywa sie AutoStrategy). 740 to OEM Benq, ale nie posiada SolidBurn (mimo ze to OEM Benq), ani AutoStrategy (mimo ze to Plextor).

benq zapewne robil dla plexa wszystkie napędy potem pewnie benq zwietrzył interes to zaczęli odcinać pępowinkę plexowi hmmmm

doubleube 22.09.2005 14:17

Cytat:

Napisany przez kowanski
Płyty takie kupisz w MM cake 25szt za 35 zł.
Płyty po włożeniu rozpoznaje szybko :)

Mily kolego, a powiedz mi po czym je rozpoznac.
Moze u nas na Pomorzu sa inne?
Sa jakies kody czy miejsce produkcji?

Conti 22.09.2005 14:53

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
Niee czemu siejecie propagande || SAMSUNG bedzie najlepszym wyborem :tak!:

Nie wydaje mi się, abym siał propagande. Pioneer, Nec, LG, Benq - dobre nagrywarki różniące się szczegółami. Każda nagra dobrze płyty. Napisałem tylko o rzeczach, którymi różni się Benq od nich. A najważniejsze to SolidBurn i testowanie płyt przed i po nagraniu.
Sam b. ostrożnie podchodzę do tematu trwałości, bo mam ostry uraz do philipsa i nie bardzo podoba mi się świadomość, że mam napęd z naklejką, na której widnieje napis "....Philips..." Ale napęd ma 2 lata gwarancji, jak padnie to go zmienie ;) .

Cytat:

Moja niewiedza :| sorki.

pawelblu 22.09.2005 15:07

Cytat:

Napisany przez memorando
benq zapewne robil dla plexa wszystkie napędy potem pewnie benq zwietrzył interes to zaczęli odcinać pępowinkę plexowi hmmmm

Zapewne, to piszesz bzdury, bo np. na cdrinfo.com rozkrecaja napedy i widac jak na dloni ze najwazniejsze elementy sie roznia (Benq robi na swoim chipsecie Philipsa - Nexperia, Plextor na Sanyo)...

memorando 22.09.2005 16:13

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Zapewne, to piszesz bzdury, bo np. na cdrinfo.com rozkrecaja napedy i widac jak na dloni ze najwazniejsze elementy sie roznia (Benq robi na swoim chipsecie Philipsa - Nexperia, Plextor na Sanyo)...

To wiem ale dlaczego Plex starsze wersje mają podobne funkcje jak benq typu świecenie diody jak jest płytka podobne flaszery....hmmmm a może benq się spiknął z philipsem od niedawna?? sprawdź jaki jest uklad w starszych benkach może to wyjaśni?

Conti 22.09.2005 17:41

Świecenie diody było też zdaje się w Asusie.

memorando 22.09.2005 17:44

Cytat:

Napisany przez Conti
Świecenie diody było też zdaje się w Asusie.

tylko że asus i tdk często bywały oemem plexa jak teac

czechoj 22.09.2005 18:11

a BenQ to scheda po Acer-ku

pawelblu 22.09.2005 20:27

Stare modele Benq palily podbonie jak LiteOn - w miare dobrze plusy, kiepsko minusy. Plextor sie czyms takim nigdy nie wyroznial. A podobienstwo w swieceniu diody - coz, kiepski to argument.

memorando 22.09.2005 20:29

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Stare modele Benq palily podbonie jak LiteOn - w miare dobrze plusy, kiepsko minusy. Plextor sie czyms takim nigdy nie wyroznial. A podobienstwo w swieceniu diody - coz, kiepski to argument.

plextor się jednym wyróznia zajeżdżam go w kwartal a benqa już widzę że niezajadę po za tym plexa dostałem dzisiaj nowego oema bo sprzedaję tutaj na forum dąłem na serwis i co:) plex jest cieńki delikatny

uuk81 22.09.2005 20:55

Ilość załączników: 2
Załączam dwa scany płytek palonych x4:
- pierwszy to TDK+R x8 z cake 25, o którym wczesniej wspominałem, dość
typowy dla tej partii, małe błędy PI w granicach do max 10 i duże błędy PIF
w granicach do max 8 (czasami więcej),
- drugi to Verbatim -R x16 z minimalnymi błędami PIF i bardzo dużymi PI.
Czyżby nie było żadnego związku między PI i PIF?

memorando 22.09.2005 20:57

Cytat:

Napisany przez uuk81
Załączam dwa scany płytek palonych x4:
- pierwszy to TDK+R x8 z cake 25, o którym wczesniej wspominałem, dość
typowy dla tej partii, małe błędy PI w granicach do max 10 i duże błędy PIF
w granicach do max 8 (czasami więcej),
- drugi to Verbatim -R x16 z minimalnymi błędami PIF i bardzo dużymi PI.
Czyżby nie było żadnego związku między PI i PIF?

hm mi wszystko wypaLA z jakością 97 98 nawet titaniumy lol

kowanski 22.09.2005 21:03

Ilość załączników: 2
FUJI DVD+R x8 palona x8 na BSJB

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:34.