![]() |
Cytat:
Po odinstalowaniu kanałów IDE system po ponownym rozruchu wykrył je, ale miał problem z zainstalowaniem sterowników i wskazywał błąd instalacji. |
Cytat:
Dodatkowo odinstalować kanały IDE i dać systemowi wykryć je ponownie Dodatkowo spróbować zmienić taśmę IDE Ostatecznie format c: :> :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
Pomimo wszystkich systemów underbufferrowych po prostu tak jest i nie jest to zalecane :nie: :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Skoro x8 wzchodzi tak ładnie... To po co się martwić :)
|
Ilość załączników: 1
Na początku chciałem przywitać wszytkich forumowiczów. Benq'a mam już od pewnego czasu. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony jednak pojawił się mały problem. Udało mi się dostać płytki TDk MBIPG101-R04 - moim zdaniem jedne z lepszych, które wcześniej nagrywałem. Zawsze benq nagrywał mi na nich z prędkością 4x idealnie. I w ciemno kupiłem sporą ilość tych płyt. Ja do nagrania pierwszej (Nero 7.0.1.2) a tu prędkość nagrywania z 4x od razu na 2.4x. No cóz pomyslałem. Płytka się nagrała, jednak nie jest odczytywana przez napęd. Wziąłem drugą i tak samo. Zmieniłem bios z BSLB na EW164B BEGB i dalej to samo. Trzecia płyta do kosza. Ale postanowiłem spróbować jeszcze nagrać z 8x. I poszło pięknie. Zero problemów. ASPI 4,60, DMA włączone. Lubię nagrywąc z 4x i często tak kopiuję w locie. A tu taki zonk. Co jest grane?
Poniżej wykreś z nagrania 8x |
Dzisiaj chciałem nagrać płytkę CD-R programem Alkohol 120% na BENQ-u 1640 i trochę się wQ.....m. Na 5 tylko jedną wypalił, reszta poszła do kosza. Pomyślałem że kiepskie płytki ale NEC 3520 nagrał bez najmniejszych przeszkód. Płyty na których nagrywałem to CD-R DYSAN i SONY.
I jeszcze jeden problem. Mam zainstalowany programik do katalogowania płyt, który nazywa się "WhereIsIt" Jak chcę przeskanować płytę na BENQ-u to napęd stoi w miejscu i strasznie zamula system. Potem muszę zrestartować kompa aby działał normalnie. Na NEC-u jest wszystko w porządku. Zaczynam powoli mieć mieszane uczucia co do BENQ-a 1640. |
Czy ktoś ma taki problem jak ja.
Jak mam zainstalowany QSuite 2.0 lub 2.1 to po nagraniu płytki i robieniu testu na Nero CDspeed na końcu wyskakuje mi jakiś błąd. Jak QSuite odinstaluje jest wszystko w porządku. Mam wgrany BIOS - BSLB. |
TDK 16x palone 4x
http://img225.imageshack.us/img225/5956/gora6gz.jpghttp://img224.imageshack.us/img224/2811/dol2tm.jpg http://img54.imageshack.us/img54/309...6january20.png Jak na ostatnie plyty TDK to ta wyszla nawet niezle ;] Nienagralem do konca ale i tak jest niezle ;) |
:'( no nic to wymontowuje i jutro oddaję do sprzedawcy. szkoda tak dobrze żarł i zdechł.
|
Cytat:
|
@Takaszi ja czekam juz od kilku dni na odpowiedz z serwisu (benq i sklepu Apollo) odnosnie mojej nagrywarki i jak narazie 0 odpowiedzi :(
|
Mój Benek umiera :zly: , przy wypalaniu x8 soś walnęło dwa razy i płyty nie nanagrało do końca. Płyta wyjechała postrzępiona na krawędzi i teraz napęd wydaje piskliwe zgrzyty.
CZY KTOŚ WIE COŚ O SPRAWNOŚCI SERWSU na ile zostanę bez napędu? z góry dzięki i pozdrowienia. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56. |