Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BenQ 1640 / BenQ EW164B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1640-benq-ew164b-54486/)

karel48 30.09.2005 12:00

Cytat:

Napisany przez SIDis
Witam
Wkońcu sprawiłem sobie nagrywarkę, noi padło na Benqa 8 ) i mam kilka ptytań odnoścnie używania programu "Qsuite Ver 2.0".
Jak używać ten program,czy ma być on uruchomiony podczas nagrywania w nero, czy jak ??? Mam tam tylko 5 zakładek, a u innych jak widziałem w tym temacie to mają po 6(brak u mnie SolidBurn), jakoś ten program się konfiguruje?? .........(co należy mieć wył/włączone).

Pozdrawiam
----------------
Info:
AUGUST 2005
DW1640 OF1
Freeware: BSJB

To raczej masz Qsuite w wersji 1.0 (nie ma w nim Solidburn), wersję 2.0 ściągnij ze strony BenQ - zmień firware na BSLB (obsługa SolidBurn) - równieżje tam znajdziesz. Co się tyczy użytkowania softu to poczytaj ten wątek, znajdziesz odpowiedź - podpowiem tylko tyle że nie ma być uruchomiony Qsuite podczas palenia. ;)

ax!S 30.09.2005 14:59

Cytat:

Napisany przez SIDis
Witam
Wkońcu sprawiłem sobie nagrywarkę, noi padło na Benqa 8 ) i mam kilka ptytań odnoścnie używania programu "Qsuite Ver 2.0".
Jak używać ten program,czy ma być on uruchomiony podczas nagrywania w nero, czy jak ??? Mam tam tylko 5 zakładek, a u innych jak widziałem w tym temacie to mają po 6(brak u mnie SolidBurn), jakoś ten program się konfiguruje?? .........(co należy mieć wył/włączone).

Pozdrawiam
----------------
Info:
AUGUST 2005
DW1640 OF1
Freeware: BSJB

moze i masz wersje 2.0 ale pewnie niemasz nowego biosu tak jak to u mnie bylo ;) zmiana biosu to tylko kwestia 5 minut :) i pozamiatane :P niemusisz nic potrafic ani nic umiec :P

ax!S 30.09.2005 15:07

Ilość załączników: 1
nastepny test plyta verbatim 8x nagrywana 4x

szkoda tylko ze podczas nagrywania siostra zaczela sobie po www chodzic , GG i itp :P obszar zaznaczylem czerwonym kolem :<

achhhh te baby ;-<

Grabarz^^ 30.09.2005 17:41

Panowie, jestem tutaj nowy, ale problem który napotkałem jest moim zdaniem dosyć poważny. Przynajmniej na tyle że firma w której kupiłem swojego Benq 1640 (Komputronik) poleciła mi albo poszukać pomocy tutaj albo odsyłać sprzęt do serwisu. Mianowicie wygląda on następująco (cytat z innego forum na którym szukałem pomocy - także polecono mi szukać jej tutaj):

"Mam ciekawy problem z nagrywarką Benq 1640. Mianowicie, kupiłem ją kilka dni temu razem z innymi podzespołami (w wersji BULK) i postanowiłem dokonać update'u firmware'u. Obecnie siedzi w niej wersja BSHB. Ściągnąłem sobie ze strony producenta najnowszy firmware i..."The drive is not allowed to be updated" - takie coś wyskakuje. Próbowałem chyba ze wszystkimi możliwymi wersjami (z różnych stron internetowych)i zawsze to samo. Nagrywarka jest podłączona pod Secondary IDE Master, ale to chyba nie robi różnicy.

Informacja o modelu z programu Nero Info Tool: BENQ DVD DD DW1649JB5.

Poradźcie, co mam w takiej sytuacji robić, bo zgłupiałem :\ "

Panowie z Komputronika stwierdzili że nikt nigdy nie spotkał się z takim problemem. Czy to prawda? Co mam robić? Czy zostaje tylko serwis?

PS. Czy u Was ta nagrywarka też powoli startuje wszelkie płyty?

Bartez 30.09.2005 17:55

Cytat:

Napisany przez Grabarz^^

Po części to ja udzielałem Ci odpowiedzi za pośrednictwem Komputronika :) Interesujące jest oznaczenie napędu - BENQ DVD DD DW1649JB5 - spotkał się ktoś z takim? Ja dotychczas widziałem jedynie BENQ DVD DD DW1640. Może to tu leży problem, że to jakaś nowa seria?

slawekj 30.09.2005 18:19

Cytat:

Napisany przez Grabarz^^

Poradźcie, co mam w takiej sytuacji robić, bo zgłupiałem :\ "

Prośba o screen Nero InfoTool.

:)

mensir67pl 30.09.2005 18:38

Cytat:

Napisany przez Bartez
Po części to ja udzielałem Ci odpowiedzi za pośrednictwem Komputronika :) Interesujące jest oznaczenie napędu - BENQ DVD DD DW1649JB5 - spotkał się ktoś z takim? Ja dotychczas widziałem jedynie BENQ DVD DD DW1640. Może to tu leży problem, że to jakaś nowa seria?

no i to slawne T

BENQ DVD DD DT1640 tez trzeba z grubej rury mu zapodac .CVT

bo inaczej nie kuma orginalnych

:piwo:

Grabarz^^ 30.09.2005 18:49

Ilość załączników: 1
Oto i screen. Sam jestem ciekawy, czyżbym dostał jakiś "eksperymentalny" model? :)

PS. Czy to że nikt z Komputronika nie podbił mi karty gwarancyjnej tego napędu ma jakieś znaczenie? Wydaje mi się że taka gwarancja jest nieważna, ale mogę się mylić.

pawelblu 30.09.2005 18:51

To moze byc poczatek problemow z elektronika. Jak w innym kompie bedzie podobnie - serwis.

uuk81 30.09.2005 18:54

Cytat:

Napisany przez Grabarz^^
Oto i screen. Sam jestem ciekawy, czyżbym dostał jakiś "eksperymentalny" model? :)

mensir67pl ma rację, problem jest podobny do opisanego w tym wątku :)
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56913

mensir67pl 30.09.2005 18:54

Cytat:

Napisany przez Grabarz^^

PS. Czy to że nikt z Komputronika nie podbił mi karty gwarancyjnej tego napędu ma jakieś znaczenie? Wydaje mi się że taka gwarancja jest nieważna, ale mogę się mylić.

no dobrze a co na naklejce na napedzie pisze ?

Grabarz^^ 30.09.2005 19:02

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
no dobrze a co na naklejce na napedzie pisze ?

Dokładnie powiem jak wrócę, bo teraz nie mam czasu. Ale na 99,9% jest to "Benq DW1640", wiem bo przed montażem oglądałem sprzęt i z ciekawości czytałem co tam napisali. Czyli pewnie zostanie mi albo serwis albo flash inną metodą...

mensir67pl 30.09.2005 19:10

Cytat:

Napisany przez Grabarz^^
Dokładnie powiem jak wrócę, bo teraz nie mam czasu. Ale na 99,9% jest to "Benq DW1640", wiem bo przed montażem oglądałem sprzęt i z ciekawości czytałem co tam napisali. Czyli pewnie zostanie mi albo serwis albo flash inną metodą...

ale tam jest dopiska jak ver.BIOS-u i takie tam pierdulki made in ....

DreamCrusher 30.09.2005 20:10

witam!
wlasnie do mnie dojechala na nagrywarka i mam pytanie - czy to normalne ze podczas nagrywania dioda wciaz zapala sie i gasnie? naped tez do zbyt cichych nie nalezy

dante2003 30.09.2005 20:15

Kupiłem przed chwilą BenQ 1640 wer. OEM. Niestety mam problem: podczas nagrywania restartuje mi się komputer. Wgrałem firmware BSKB ale nic to nie dało. Wiecie co mam z tym zrobić?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:59.