![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
Dysan prędkość zapisu 8x
Hawk prędkość zapisu 4x Verbatim prędkość zapisu 8x , 12x przy prędkosci 16x na płycie pojawiają sie bady. Jakie płyty mozna stosować do szybkiego zapisu? Czy powodem błedów jest kiepska jakos nośników, czy może coś jest nie tak z moją nagrywarką ? |
Cytat:
|
Cytat:
http://img204.imageshack.us/img204/1719/dma5tg.th.jpg Benq(master) jest podpiety na jednej tasmie z Liteonem, reszta sprzetu to mobo=MSI K7N2(nforce2), atlon 2,4, 1gb ram. Podkreslam ze wszystko chodzilo ok!! |
UDMA ?? powinno być DMA !! aspi ? jaki konfig jak podpieta nagrywarka itp...
|
Hyh Panowie help!
Moj benq przestal nagle nagrywac plytki TDK i EMTEC :| Wszystko z jednej paczki, TDK (to te ktore nagrywa x2.4) mialem ich 10, 7 plytek wypalilo normalnie, tzn zakonczylo proces wypalania (i tak czesc do kosza) Teraz proces nagrywania wywala sie w pierwszysch 3%~5% (pytka jest czysta, tak jakby wcale nie zaczelo jej nagrywac) to samo tyczy sie EMTEC... A... smieciowe plytki Havka nagrywa bez problemu :blee: Teraz troszke danych: - bios BSLB - wlaczone UDMA ps-wszelkie plytki cd-r nagrywa bez problemowo Ma ktos jakies pomysly? |
Ilość załączników: 2
Ze starych zapasów HAWK DVD+R 4x (niebieski przedruk)
|
Po nagraniu, zróbcie skany za pomocą NERO CD/DVD Speed - Disc Quality i wklejcie je tutaj. Zobaczymy czy są będy, jakie i gdzie, przy danej prędkości, bo tak na oko to nie da sie nic powiedziec :)
|
Powinienes zmienić bios conajmniej na BSLB lub nowszy oraz nagrywac z mniejsza predkoscia niz x16. jako ze mam ta nagrywarke kilka dni wiecej nie moge doradzic
|
Witam posiadam nagrywarkę Benq DW1640 nagrałem na niej kilka płytek(DVD) . Płytki z hipermarketu praktycznie, co druga się nie nagrała ***8211; zresztą mnie to nie dziwi, bo co można mieć za tą cenę. Z dwóch płyt TDK nagrała się tylko jedna , Dysan tych chyba nagrałem ok. 20 i wszystkie w 100% działają. Chciałem sprawdzić jak się będą nagrywać płytki z prędkością 16 i kupiłem Verbatimy 16x i przy tej prędkości występują błędy na powierzchni- przy 12 płytki nagrywają się normalnie. Czy takie dziwne anomalie zależą od jakości nośnika czy może z moją nagrywarką jest coś nie tak (fimware BSNB). Jakie polecacie dobre płyty DVD ? :idea:
|
Cena średniawa. Dowiedzialem sie że jest ogromny problem ze sprowadzaniem Pasteli do kraju :) Przerzuciłem się na Platiniumy slim x8 CMC MAG (E01) 000. Qsuite x8 elegancki. Wypalenie x8 też dobre. Jakość 96, Jitter śr.9% a cena 1,45zł Więc narazie przy nich pozostane :) NIe wklejam screenów bo nei mam czasu ;) Płyta wypalkona do samiuśkiego końca ;)
|
Cytat:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19435 EDIT : aż 1szt :D EDIT 2 : @Czechoj kiedyś wskazał sklepik na Wierzbięcicach przy kinie Wilda, kiedyś tam wpadłem zobaczyć co mają, były pastele tylko cena "średniawa" 2,99zł, ale może od tamtego czasu ceny się zmieniły. |
Widze, że Verbatimy Pastele w Poznaniu znikneły z pułek :o Teraz nie wiem co kupić :P Przerzuce sie na Platiniumy tymczasowo. Tymczasem jak ktoś zna jakieś miejsce w Poznaniu z pastelami to niech da znać. W Proline nie ma towaru już od dawna ;)
|
hmm nagralem ostatnio 3 pyty z divixami i z jednej z nich nie moge skopiowac dwoch filmow(blad crc) a na lg kopiuja sie bez problemow
|
Wrrr....
Juz mam dosc. Moj benek nie potrafi czytac ani zapisywac z maksymalna predkoscia na udma2. Jak zmienie bios na BEGB czyli UDMA4, wszystko jest ok i czyta 22MB/s na BSOB max to jakies 18MB/s. Myslalem ze mam zwalony kontroler, zmienilem plyte glowna i mam to samo:blee: . Co za syf... moze ten egzemplarz jest skopany, tylko dlaczego na udma4 dziala ok... Czy ktos kto ma 1640 na chipsecie i865 podlaczonego jako master na drugim kanale, z dyskiem ata100 na pierwszym kanale moglby zrzucic cos np. na full nagranego dvdr'a decrypterem na dysk i wkleic tu log z ripowania, chodzi mi o maksymalna predkosc jaka osiaga benek...
Dzieki z gory. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:24. |