![]() |
Cytat:
|
1655 tez nie rozpedza. Jak mialem (swiętej pamieci) DW1640 to zależnie od wgranego biosu rozpędzal albo nie. Na necu tez mi rozpędza
|
Ilość załączników: 1
Jeśli chodzi o to rozpędzanie to:
Cytat:
A z tłoczonymi płytami też tak u was jest, że po kilki % testu napęd zwalnia i po kilku sek znów rusza ? bo u mnie tez. :( I jak napisał: marcinez_mp Cytat:
Na screnie: Platinum x8 |
jeez, ten test w ogole jakis dziwny wyszedl :/ skala z kosmosu, fajny jitter o.0, predkosc odczytu... kosmiczne bledy PO ;];]
wez zrob ten test na 8x i wklej wynik z tego testu wynika ze plytka jest tak zjechana ze w zasadzie nadaje sie tylko na podstawke pod browar :/ u mnie tez nie rozpedza, @lopik - chodzi o to, ze jak zaczynasz DiscQuality to program powinien przed testem pokazac takie male okienko z paskiem ze rozpedza naped, przy benku tego nie ma. u mnie tez czasem jitter skoczy przy tym rozpedzaniu, a PIF to chyba tylko raz mi wtedy skoczyl... |
Ilość załączników: 3
Cytat:
Tu jest scren z w/w płyty. Platinum x8 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=29222&stc=1 Platinum x8 @Test [DiscQuality 8x] http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=29223&stc=1 BTW a co to znaczy ?? pojawia sie jak uruchamiam "QSuite 2.1" http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=29224&stc=1 |
sprobuj w takim razie 4x :/ podejrzana ta plytka i to bardzo :/
ten obrazek na dole mowi, ze qsuite jest tylko dla napedow benQ... nie wiem dlaczego Ci sie to wyswietla :/ Mi sie to wyswietla jak chce sie przelaczyc na mojego cd asusa w qsuite ;] A Tobie to wywala jak chcesz sie przelaczyc na benqa? :/ |
Moze ma jeszcze jeden naped w komputerze. U mnie to tez wyskakuje bo pierwsza na liscie jest nagrywarka z LG a pozniej dopiero benq.
|
Cytat:
Cytat:
|
Sprobuj zrobic tak:
Wylacz komputer, odlacz ten drugi naped, zeby benek byl sam. Odpal windowsa, wylacz windowsa, podlacz ten drugi naped i odpal windowsa. Powinny sie napedy przestawic i benek powinien byc pierwszy. Napisz czy pomoglo. |
dziwne... ja najpierw mialem cd asusa, dopiero dzien potem podlaczylem benka a i tak jest pierwszy :/
|
a zabawa w zmiany liter napędów to pies;)?
|
Ilość załączników: 1
Chyba właśnie zrąbałem Verbatima :|
Nagrałem dane w Nero i na końcu pisało że "nagrane...... z powodzeniem" Chce otworzyć cd i jest puste nie da sie otworzyć, w DVD Speed tez widzi jako puste :| Kurde co jest grane ? W tym "QSuite" nie trzeba coś ustawiać czy co przed nagraniem ? Ten Benchmark robiony przed nagraniem. Verbatim x16 |
Cytat:
Nie musisz nic odłaczac w windowsie jest programik do tego. Wyszukaj na dysku c:\windows\system32\diskmgmt i uruchom. Mozesz teraz dowolnie zmieniać kolejność napędów |
Cytat:
Prosze odpowiedzcie na posta 147 !!! plizzz |
Słuchajcie mam klienta na moją 1620 i mam zamiar kupić 1650 lub 1655, czy ktoś z Was może potwierdzić overburning DVD + i - na tych napędach wypalając w Nero. Bardzo mnie to ciekawi jak wygląda jakość tak zapisanej płyty i czy nie mam problemu z filmami w stacjonarnych dvd. Pozdrawiam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:57. |