![]() |
Cytat:
|
Twój LG też bywa wybredny co do nośników ;)
Niemniej, całkiem ładnie, zwłaszcza Maxell XL, o TY nie wspominam, bo wiadomo, że to półka najwyższa z możliwych :) |
Jeszcze myślę zakupię po jednej sztuce tych płyt z problemami i sprawdzę. Oba nośniki z indyjskiej tłoczni MBI. Gdzieś czytałem tutaj na forum dzisiaj, że @czary2mary też miał na jakimś LG problem jakiś czas temu z nośnikami MBI. Mój LG na pewno nie należy do wybitnych nagrywarek, ale generalnie wyniki są niezłe i nie wiem, czy będę szukał czegoś lepszego do wypalania. Zwłaszcza że wypalam bardzo mało nośników i obecnie tylko CD-Audio. Yudena nigdy wcześniej nie miałem, chciałem się upewnić, czy on taki wspaniały. No i jest wspaniały, bije wszystko inne na łeb. Na pewno jeszcze parę sztuk zakupię na oficjalne kopie swoich ulubionych płyt.
|
Spytam tylko. Czemu obrazki wrzucasz na zewnętrzny serwer (elektrody), skoro możesz u nas? Tu też nie znikają i widać bez klikania. :)
|
Napisałem o tym wcześniej, choć nie do końca wyjaśniłem. Za bardzo nie wiedziałem jak wgrać aż tyle zdjęć, bo miałem w załącznikach miejsce tylko na 5, to po pierwsze. A po drugie właśnie nie chciałem, żeby się od razu ładowały, bo na starszym kompie tyle zdjęć to totalna zamuła i strasznie dużo scrollowania. A jak ktoś oszczędza na transferze danych, to też może być kłopot. Moim zdaniem lepiej jest, żeby zdjęcia otwierać sobie samemu. Na innych forach było coś takiego jak spoiler i w to klikając zdjęcia się pokazywały, ale tutaj chyba tego nie ma.
|
No OK, rozumiem argumenty. Jednak mało kto ma już dziś tak starego kompa, żeby przy tym wymiękł, na mobilnych można wyłączyć obrazki i raczej tylko na nich są limity transferu. Ja wolę scrollować, niż klikać w linki, dlatego zapytałem.
A obrazków można dodać 20 do jednego posta (u nas). |
Akurat ja mam właśnie kompa z 2005 roku, w którym siedzi mój BenQ do testów i tam ostro tnie. Na kompie z 2013, gdzie siedzi LG oczywiście nie ma żadnego problemu. Moich zdjęć było bodaj 23, więc i tak bym się nie zmieścił.
|
Spoko. Możesz tak robić, jak ci się chce - to akurat dla ciebie więcej roboty z uploadem i wklejaniem linków.
Jak masz więcej obrazków, niż limit (20) to wklejasz w kolejnym poście. Czary2mary wyrobił już sobie na tym doktorat :D |
Jak będę wrzucał kilka fotek, to wtedy wkleję bezpośrednio, ale jak więcej, to wolę w linkach. Myślę, że taki kompromis jest ok. Serwer Elektrody wybrałem dlatego, że znam go od wielu lat i właśnie zdjęcia z niego nie wyparowują jak z innych hostingów.
|
Ilość załączników: 8
@Strusionek to cud że taka kompilacja LG GH22LS50 +Burrrm 1.14 beta2 i tak tyle poprawnie zapisała Tobie płyt :wow:
LG-GH55LS50 - pierwsze co robię jak widzę ten napęd otwieram szeroko okno . Według mnie to najgorszy model jaki LG skonstruowało i wyprodukowało .. Soft się tam często zawiesza co najpewniej się zdarzyło na Maxell CD-R Audio Printable .. Co do Sony CD-R x48 ATIP\ 97m17s06f tłocznia Moser Baer zobacz poniżej co Plextor PX-760A fw.1.07 wyprodukował na tym nośniku..... Burrrm 1.14 - 2005 r ......dobrze współpracuje i posiada wsparcie jedynie ze starszymi napędami głównie jedynie typu CDRW ... Zupełnie nie przystosowany do nowszych interfejsów SPTI..... Wbrew pozorom milion czynników ma wpływ na dobry zapis - to nie jest tak że wkładamy dobrą płytę i musi być świetnie .... droga przed Tobą jeszcze daleka ...;) Co pokazuje wynik porównawczy Sony CD-R x48 97m17s06f MBI Sony CD-R x48 ATIP\ 97m17s06f tłocznia Moser Baer Plextor PX-760A fw.1.07 ImgBurn 2.5.8.0 x8 log: Kod:
I 06:59:50 ImgBurn Version 2.5.8.0 started! Załącznik 87284 Załącznik 87285 Załącznik 87286 Załącznik 87287 Załącznik 87288 Załącznik 87289 Załącznik 87290 |
LG GH55LS50 rzeczywiście bywa kapryśny, w biurze mamy go do archiwizacji na DVD+RW, z którymi radzi sobie dobrze, co do CD-R, bywa, iż nagranie małego pliku dla Księgowej go przerasta, dopiero za 2-gim razem wypala, na zmianę Verbatim CD-R EP i HP CD-R Taiwan. ;)
|
Nieźle mnie @czary2mary teraz sprowadziłeś na ziemię. Bardzo dziękuję za te informacje. Burrrn zupełnie nie chciał mi nic nagrać na Samsungu SH-224GB z 2016, ale z LG nie było generalnie problemów, nagrałem tak przez lata bardzo dużo CD. Ostatnio się zastanawiałem czy używać Burrrna, czy ImgBurna, który z Samsungiem nie miał żadnych problemów, bo jest i oczywiście znacznie nowszy. Raczej przestawię się na ImgBurn. A jeśli chodzi samą nagrywarkę, to też mogę rozważyć coś innego. Żeby nie było off-topu zapytam się o to w osobnym w temacie.
|
Yuden i kiepskie traktowanie
Ilość załączników: 2
Cytat:
Załącznik 90870Załącznik 90871 Na ok. 30 płyt różnego sortu, to jeszcze jakiś Msonic od Gigastore zaczął mieć problemy, a pozostałe taniochy typu Ritek/MBI nie noszą znaków żadnych problemów (Platinumy od Riteka z wierzchu dość przyżółkły, ale od spodu nic nie widzę). Oczywiście płyty nie oszczędzane w żaden sposób, przechowywane w futerale CD-Action ;) |
Ilość załączników: 1
Przyjechał, cieszę się, że odzyskałem tego klasyka. Nareszcie będą działały testy jitter, cd bler i inne zaawansowane. Jaki ja byłem głupi, że kiedyś sprzedałem swoją sztukę.
Załącznik 101021 |
moja kolekcja przepadła po przeprowadzce... takie czasy życie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:21. |