![]() |
Mam wersję qsuite 2.1. W dalszym ciągu napęd uczy się suportowanych płytek np. Verbatim MCC004 lub Sony D11. Nie wiem co jest tego przyczyną, spróbuję w ogóle wyłączyć naukę i zobaczymy co będzie. Skany wrzucę jutro, dziś ciężko z czasem.
|
A gdzie to sprawdzic czy on sie uczy czy sie nie uczy gdzie to jest? jestem calkiem niekumaty w nagrywaniu dvd, mi na przykład nagrywa dvd+r hawk x4 24minuty zdecydowanie za dlugo i nie wiem dlaczego
pozdro |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Cytat:
Przy okazji: Płytka SONY 8x palona 16x (OverSpeed=ON) Wydaje mi się, że poprzednia płyta była trochę lepiej wypalona, a mimo to dostała niższą ocenę niż ta ??? |
Ilość załączników: 2
Ayeee...!! mam 1650 ;] Przyszla z nienacka a że nie mogłem czekać to wygrzebałem gdzieś starą płytkę Bulkpaq 8x :D Taka pomarańczowa, dodawal ja jakis dystrybutor do cd-action. Screenow qscana nie zrobilem, ale dla 8x wyszedl beznadziejnie, dla 2.4x jeszcze gorzej, dla 4 najlepiej ale TE skakalo i w koncu przekroczone, FE w miare niskie z malymi skokami, więc palona 4x - pliki. Wynik skomentujcie sami ;]
===== hm... DQ nie skonczyl roboty a scandisc przeszedl bez bledow... dziwne :bicz: korekcja bledow bylaby az tak dobra? a i pasiam... jak sie wrzuca screeny do postu? nie moge znalezc zadnego faka na ten temat a jak wrzucam w znaczniki img to nic sie nie pojawia :/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziwne... dzisiaj wsadzam tą płytkę bulkpaq a tu zonk - benek nie moze jej zczytac :/ wkladam do belwooda a ten bez problemu o0 pogrzebalem w qsuite i pomoglo wylaczenie overspeeda, ale nie zmienia to fucktu ze tak byc nie powinno :/
|
Przeszkadza mi to w tym, że lubię rzeczy przewidywalne i mieć nad wszystkim kontrolę. Nagrywam przeważnie na verbatimach i ta opcja nie jest mi potrzebna i chyba do dobrych nośników, nie jest za bardzo potrzebna.
|
Panowie, jest już pierwszy update firmware'u :) Dla tych co nie chcą czekać aż news pojawi się na stronie, podaję link ;)
http://tinyurl.com/775l3 |
Zapomniales dodac, ze jest to nieoficjalny firmware...BCDC
Firmware w wersji beta, pobierasz i instalujesz na własne ryzyko. - info z CDRLab. |
Cytat:
|
Dokładnie, nie wiem skąd tą bete wytrzasnełeś :P
|
Wlasnie odebralem 1650. Narazie podłączyłem ją w robocie ale już widzę że ma dokładnie tą samą 'przypadłosc' co 1640. Przez idiotyczny wybor trybu udma2 nie jest w stanie z maksymalna szybkoscia zrucac danych na dysk. Co gorsza nie jest tez w stanie z maksymalna szybkoscia nagrywac plytek do konca. Maksymalny transfer wymagany dla szybkosci 16x to jakies 22MB/s. 1640 i 1650 dzieki UDMA2 sa w stanie wycisnac tylko jakies 19MB/s. Dzieki temu np. przy zgrywaniu obrazu na dysk decrypterem nie zobaczymy wyzszych predkosci niz jakies 14x. Z tego samego powodu zapis z predkoscia 16x pod koniec zaczyna 'wariowac' i predkosc skacze w okolicach 14x 13x, ale nigdy nie osiagnie 16x.
Wystarczy wrzucic do 1640 bios od 164b, tryb zmieni sie na UDMA4 i nagrywarka natchmiast nabiera wigoru i czyta, nagrywa z pelna szybkoscia... Inzynierowie z BenQ to *****e. Przeciez widac ze napedy obsluguja UDMA4 ale oni zdecydowali ustawic UDMA2 przy ktorym ich nagrywarka sie dlawi... No chyba ze to przypadlosc chipsetow intela, ale nie wydaje mi sie... |
Cytat:
Ten tinyurl nie dziala :bicz: Daje linka normalnego do strony z firmware: |-->> CLICK <<--| Ludzie testowac :pisze: i pisac, co poprawili :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:57. |