![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I dalej to samo, próbowałem wszystkich wersji od 3.7 włącznie, CD-DVD speed 4.0 melduje, że płyty nie ma, 4.01 wywala wciąż ten sam błąd, już mnie pomału diabli biorą, może jest jakiś inny soft do przeprowadzenia testów PI/PIF/Jitter na benku?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Wyniki bardzo podobne.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Administrator
Zlotowicz
Fakt, bardzo podobne, szału już dostaję, wydałem kasę na podobno świetny napęd, który de facto nie chodzi tak jak powinien:
Próba ustawienia ASPI jako interfejsu dla dvdinfo kończy się bluescreenem, po przeinstalowaniu aspi (które i wcześniej było O.K.) komunikat aspichk.exe mówi: A ja dalej nie mogę korzystać z mojego benka tak jakbym chciał. ![]() Jeszcze jednego mam pomysła ![]() W napędzie jest bios 47o9 podczas gdy producent na swojej stronie udostępnia jako najnowszy 47n9 czyli IMO starszy, może ten nowy to jakaś porażka? Pytanie mam następujące: czym zrobić backup obecnego biosu i wgrać jakiś starszy, sprawdzony w bojach? Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie, to ja bardzo chętnie.
|
|
|
#19 | |
|
Administrator
Zlotowicz
Odgrzewam temat, gdyż doszły nowe, aczkolwiek niezbyt wesołe okoliczności.
Poszukując informacji nt. całkiem innego napędu trafiłem na: Cytat:
Postąpiłem według rady zawartej w powyższym info, dodałem wpis do rejestru, po restarcie postanowiłem sprawdzić czy pomogło. Jakież było moje zaskoczenie, gdy benek przeprowadził test do końca! ![]() Oto wynik BTW: ![]() ![]() Uradowany powyższym dokonałem kolejnego testu na takiej samej płytce (TDK) z podobnym rezultatem. ![]() Następnie sięgnąłem po minusa od Verbatim, i tu już niestety moim oczom ukazał się znany już komunikat "parameter invalid" potem przyszła kolej na inne nośniki, z tym samym rezultatem, RW, to samo. ![]() Jednakże moja złość sięgnęła szczytu gdy ponowiłem test płyty nr 1. CDspeed zwrócił jakże znienawidzony przeze mnie komunikat "parameter invalid". I co ja do nędzy mam teraz robić? Za 150 euro kupiłem pi*przony złom co głupiego testu nie potrafi zrobić poprawnie, zresztą sam już nie wiem, korzystałem z kilku wersji CDspeeda by wykluczyć ewentualność niezgodności z palnikiem, zastanawiam się nad downgradem do 47n9, bo na stronie benka są screeny z testów na CDspeed z tym biosem, tylko nie wiem, czy się da? ![]() Wszelkie komentarze/sugestie/porady jak najbardziej wskazane, nawet te najdziwniejsze, jestem już zdesperowany.
|
|
|
|
#20 |
|
Administrator
Zlotowicz
Cisza....
Mały update. Testy ruszyły na innym komputerze, mimo że poprzednie próby na kilku kompach z różnymi systemami (2k, XP, 2k3) nie powiodły się. ![]() Zgłupiałem do reszty. :\
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| NOSNIKI DVD-R/+R | Jabba the Hutt | Nośniki optyczne | 4458 | 05.08.2005 14:16 |
| BenQ 1620 czy Toshiba R5372B | coxis | Napędy optyczne DVD | 40 | 02.03.2005 20:55 |
| Czy TDK MultiFormat Indi 4x DVD+/-RW jest dobra ? | doower | Napędy optyczne DVD | 8 | 03.09.2003 00:36 |
| Nero CD Speed nie działa | bossbar | Napędy optyczne CD | 2 | 08.08.2003 18:16 |
| NERO CD Speed | zbyszek | Napędy optyczne CD | 0 | 04.07.2001 17:17 |