Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.04.2005, 14:06   #916
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag
@demek - koledze nie da się przetłumaczyć że właściwie można postawić znaku równości między benq, a pionkiem (osobiście wybrałbym benq).
Brak obiektywizmu się kłania lub brak wiedzy w temacie.
Zawsze coś wynajdzie aby wykazać wyższość jednej na drugą

Bez urazy
ale z twoje wypowiedzi nic nie wynika o kogo ci chodzi o @demka czy o @vizzarda
legion jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.04.2005, 14:15   #917
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Ja wiem o kogo chodzi podobnie jak 90% gospodyn wiejskich bioracych udzial w tym temacie.
chyba tez wie ...

A rozmawianie poraz kolejny o tych samych nagrywarkach o ktorych juz wszystko zostalo 5 razy powiedziane, jest lekko mowiac monotonne.
pawelblu jest offline  
Stary 27.04.2005, 15:34   #918
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
@melag osobiscie to ty wybrales LG
loki7777 jest offline  
Stary 27.04.2005, 16:08   #919
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Proszę się domyślić, a jak nie to telefon do przyjaciela albo podpowiedź forumowiczów, 50/50 jest w tej chwili

@loki7777 - tak wybrałem LG 8 ) ,a w dyskusji chodzi o wyższość pionka nad benq i z tych dwóch wybrałbym benq.
melag jest offline  
Stary 27.04.2005, 16:48   #920
Gelopsx
Registered

Data rejestracji: 07.01.2005
Gelopsx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jestem juz zdesperowany doradzcie mi najlepsza z najtanszych nagrywarek bo jak zaoszczedze troche to kupie chyba GameCuba a slyszalem ze plyty dla niego musza byc nagrane w bardzo dobrej jakosci. Prosze konkretnie co jest tanie i do tego ladnie zapisuje plytki. Mam nadzieje ze to moj ostatni post z zapytaniem o nagryware, ale po prostu nie moge sie zdecydowac wiec pomozcie!!!! z gory dziekuje.
Gelopsx jest offline  
Stary 27.04.2005, 16:54   #921
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Czyli spawarki te były w tym samym czasie w tym samym kompie?
czlowieku wez rusz troche glowa bo zachowujesz sie jakby trzeba by ci tlumaczyc wszystko krok po kroku i czepiasz sie kazdego niedopowiedzianego slowa mimo ze odpowiedz jest oczywista
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 27.04.2005, 19:17   #922
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
No dokładnie!

Totalny bełkot, który popiera moją tezę a jest przeciwko mnie

Kolega @melag jest tak zapatrzony w LG, że brak mu trzeźwości w myśleniu

I braku właściwej oceny sytuacji

@melag!

Weź przejrzyj moje posty powyżej, a zobaczysz tam między innymi takie stwierdzenie:

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Że 1620 jest tak samo dobry jak 109

Za chwilę ty gadasz to samo

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
@demek - koledze nie da się przetłumaczyć że właściwie można postawić znaku równości między benq, a pionkiem
Podczas gdy kolega @demek pisze:

Cytat:
Napisany przez demek
nie sadze ze benq pionkowi dorowna

Więc o jakim braku, obiektywiźmie i ukłonach mówimy?

Stary 27.04.2005, 19:33   #923
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
czlowieku wez rusz troche glowa bo zachowujesz sie jakby trzeba by ci tlumaczyc wszystko krok po kroku i czepiasz sie kazdego niedopowiedzianego slowa mimo ze odpowiedz jest oczywista

@demek! Kolego sympatyczny!

Jeszcze raz cię zacytuję, bo widzę, że dalej nie wiesz o co chodzi :\

Cytat:
Napisany przez demek
wiadomo o co chodzilo
te same plyty verby mcc003 nagrywane 8x sztuka po sztuce (2 pod rzad na pionku potem 2 na benq - ofkors 2 rozne filmy), na tym samym kompie , nagrywane w dvddecrypter

Z tej wypowiedzi niestety ani jasno, ani oczywiście nie wynika

Czy obydwie te spawarki były w kompie jednocześnie

Czy najpierw była wkładana jedna - zapis

A potem druga - zapis

A to raczej dość istotne

Naucz się jasno precyzować swoje wypowiedzi - to możemy dalej podyskutować

Dyskusja zaczyna ciekawie sie rozwijać ^_^

BTW A jeżeli uważasz, że czepiam się każdego niedopowiedzianego słowa

To zobacz sobie TU

Bardzo się zdziwisz do czego niedopowiedzenia prowadzą

Cytat:
Napisany przez pawelblu
A rozmawianie poraz kolejny o tych samych nagrywarkach o ktorych juz wszystko zostalo 5 razy powiedziane, jest lekko mowiac monotonne.
Ależ dlaczego?

Wprost przeciwnie

Mnie to akurat bardzo bawi

Wiesz

Ten zapał w udowadnianiu wyższości jednej nagrywarki nad drugą

Napisy w podpisach:

"... CLAN "

" ... RULEZ "

" ... PALI WSZYSTKO "

Czy ciebie to nie bawi?

Ale!

Dajcie nam tylko kije bejsbolowe!!!

Stary 27.04.2005, 19:33   #924
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Gelopsx trafiłeś na ciężki okres Na Twoim miejscu poczekałbym na Benq 1625 . Jeśli jednak rzeczywiście Ci się śpieszy to kup ,ale Benq 1620. Jakoś mi się nie chce wierzyć ,że Pionek zapisuje lepiej od przeciętnego NEC'a. Przygoda Demka ze stacjonarką to odosobniony przypadek i żaden wykładnik co do jakości zapisu 109tki.

Reasumując.

Spieszy Ci sie - bierz Benq 1620
Poczekasz - weź Benq 1625.

Gdyby mi 3500 padła ( na szczęście dzielnie się trzyma) wybrałbym Benq. I nie chcę pisać o wyższości tejże ale po przeglądnięciu kilku forów stwierdzam ,że Benq to najlepszy wybór .
Dorian jest offline  
Stary 27.04.2005, 19:50   #925
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
@demek! Kolego sympatyczny!

Jeszcze raz cię zacytuję, bo widzę, że dalej nie wiesz o co chodzi :\
.....

Wiecie jaka jest najlepszqa nagrywarka - taka jaką aktualnie posiadamy, lub tej samej firmy. W sumie wzialbym na dzien dzisiejszy pionka - moze dlatego ze mam przeknanie d otej marki, benq kojarzy mi sie raczej z tandeta. wyprzedzajac coponiektorych, moze i tak byl kiedys a teraz jest lepiej, nie iwem. Jak dla mnie wszystke firmy to wynalazki. Za 250-300 pln kupuje sie writera na rok do 3 - i tak za te 2 lata cos nwego bo to jest juz przestarzałe... takie sa moje odczucia

czy pionek lepiej wypali od benqa - pewnie i nie, moze jedna dvd beneq wypali lepiej inna pionek w sumie jeden shit. Jedynym co by mnie interesowało by dana nagrywareczka p rku paliła nadal z ta sama precyzja, zeby jakosc sie nie zmieniała. ( w moim Lg 32x10x40x - po 2,5 roku sama nie potrafiła juz czytac koncówek nagranych przez siebie cd(80% cd tylko czytała, nic nie potrafił tego przeczytac, przestała palic dobrze i przyszedł czas na litka)

dzis jestem posiadaczem litka 832S po regulacji lasera (nie paliła 8x i juz pali 3 dni potrzebowali ) nagrałem dzis 15 dvd i wszystkie sa podobnej jakosci.

Teraz na zakończenie polecam: SONY, PIONEER, NEC, PLEXTOR, LG, SAMSUNG (raczej nie ), BENQ, LITE-ON.... etc - coprawda niektore firmy to jedno i t samo ale i tak niech bedzie. mysle ze pytanie powinno brzmiec : Co odradzacie kupic, na czym sie przejechaliści i jak.

Decyzja co do wybory writera i tak padła by na kupujacego, ale prszynajmniej wiedziałby jakie sa probelmy z roznymi firmami i ich produktami

ostatecznie jakies sugestie ale bez mowienia ta jest najlepsza bo pali jakis format ktorego nikt nie uzywa, bo ma ......, bo ja tak mowie i nie moze byc inaczej

ufffff, namachałem tego troche. mam nadzieje ze sie ze mna wiekszość zgodzi, jak nie wiekszść to chociaż jedna jedyna osoba........ - dla mnie i tak bedzie duzo
polakT jest offline  
Stary 27.04.2005, 20:05   #926
Dorian
Wymiatacz

Obiektywnie masz dużo racji thomas w tym co piszesz. Mała dygresja jednak. Myślę,że wyrabiamy sobie opinię po samym "image" marki. Pioneer jest znany z tego że kiedyś robił dobry sprzęt audio ( teraz to raczej car-audio - tu jest w czołówce ) , LG i LiteOn to taka pop-kultura świata nagrywarek - najbardziej znane i powszechne więc i najczęściej kupowane..Nec hmmm kojarzy się właściwie z niczym ( no może z monitorami wcześniej) - kupiłbyś TV NEC'a? Ja nie wiem, a robią świetne projekcyjne TV. Kiedyś miałem DVD-ROM NEC'a - straszna porażka ale po wielu poszukiwaniach zdecydowałem się jednak znów zaufać tej firmie, bo miała wspaniałe recenzje w sieci. Teraz ma przebieg ponad 300 wypalonych DVD i zachowuje się jak przysłowiowa nówka. Plextor - vip świata nagrywarek - ostatnio z jakością napędów na bakier. A Benq? Właśnie co możemy o nim powiedzieć? Praktycznie nic....stąd taka nieufność do tej firmy. I choć może ciężko to przyznać mi jako posiadaczowi NEC'a myślę ,że Benq go przewyższa pod kilkoma względami ( opieram się na kilku stronach dot. nagrywarek ). I masz rację każdy wybierze to co komuś odpowiada...Co do przejechania się na sprzęcie to przez lata: Przejechałem się na dvd-rom NEC 5700 ( zamierzchłe czasy), kilku napędach LG i to cała moja przeszłość ( miałem też Mitsumi i HP x 4 ,ale wymieniłem ,bo weszły nowsze i szybsze).

Nie do końca więc zgadzam się ,że każdy chwali swoje. Uznaję wyższość Benq...( lecz jedynie pod względem kilku ciekawych opcji i jestem sam ciekaw czy wytrzymałaby 300DVD wypalonych łącznie z odczytem [ nie mam DVD_ROM'u].

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 27.04.2005 o godz. 20:10
Dorian jest offline  
Stary 27.04.2005, 20:15   #927
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez thomascamel
Wiecie jaka jest najlepszqa nagrywarka - taka jaką aktualnie posiadamy, lub tej samej firmy. W sumie wzialbym na dzien dzisiejszy pionka - moze dlatego ze mam przeknanie d otej marki, benq kojarzy mi sie raczej z tandeta. wyprzedzajac coponiektorych, moze i tak byl kiedys a teraz jest lepiej, nie iwem. Jak dla mnie wszystke firmy to wynalazki. Za 250-300 pln kupuje sie writera na rok do 3 - i tak za te 2 lata cos nwego bo to jest juz przestarzałe... takie sa moje odczucia

czy pionek lepiej wypali od benqa - pewnie i nie, moze jedna dvd beneq wypali lepiej inna pionek w sumie jeden shit. Jedynym co by mnie interesowało by dana nagrywareczka p rku paliła nadal z ta sama precyzja, zeby jakosc sie nie zmieniała. ( w moim Lg 32x10x40x - po 2,5 roku sama nie potrafiła juz czytac koncówek nagranych przez siebie cd(80% cd tylko czytała, nic nie potrafił tego przeczytac, przestała palic dobrze i przyszedł czas na litka)

dzis jestem posiadaczem litka 832S po regulacji lasera (nie paliła 8x i juz pali 3 dni potrzebowali ) nagrałem dzis 15 dvd i wszystkie sa podobnej jakosci.

Teraz na zakończenie polecam: SONY, PIONEER, NEC, PLEXTOR, LG, SAMSUNG (raczej nie ), BENQ, LITE-ON.... etc - coprawda niektore firmy to jedno i t samo ale i tak niech bedzie. mysle ze pytanie powinno brzmiec : Co odradzacie kupic, na czym sie przejechaliści i jak.

Decyzja co do wybory writera i tak padła by na kupujacego, ale prszynajmniej wiedziałby jakie sa probelmy z roznymi firmami i ich produktami

ostatecznie jakies sugestie ale bez mowienia ta jest najlepsza bo pali jakis format ktorego nikt nie uzywa, bo ma ......, bo ja tak mowie i nie moze byc inaczej

ufffff, namachałem tego troche. mam nadzieje ze sie ze mna wiekszość zgodzi, jak nie wiekszść to chociaż jedna jedyna osoba........ - dla mnie i tak bedzie duzo
Oczywiście!

Zgoda!

Dlatego niezmiennie uważam tematy z serii: "Co kupić?" za śmietnisko i wyraz lenistwa

A na poparcie w co drugim takim temacie argumentacja jest taka:

"Nie mam czasu i muszę szybko coś kupić"

BTW No i oczywiście i niezmiennie i jak zawsze każdy chwali to co ma

Więc nie mówmy, że moja nagrywarka jest lepsza czy najlepsza

Bo przecież każdy wie, że

"Najlepsza na świecie jest miłość w klozecie"

^_^
Stary 27.04.2005, 20:19   #928
Dorian
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Oczywiście!

Zgoda!

Dlatego niezmiennie uważam tematy z serii: "Co kupić?" za śmietnisko i wyraz lenistwa

A na poparcie w co drugim takim temacie argumentacja jest taka:

"Nie mam czasu i muszę szybko coś kupić"

BTW No i oczywiście i niezmiennie i jak zawsze każdy chwali to co ma

Więc nie mówmy, że moja nagrywarka jest lepsza czy najlepsza

Bo przecież każdy wie, że

"Najlepsza na świecie jest miłość w klozecie"

^_^

a każdy szalet jest pełen zalet co racja to racja 8 )
Dorian jest offline  
Stary 27.04.2005, 20:37   #929
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dorian
... Nec hmmm kojarzy się właściwie z niczym ( no może z monitorami wcześniej) - kupiłbyś TV NEC'a? Ja nie wiem, a robią świetne projekcyjne TV. Kiedyś miałem DVD-ROM NEC'a - straszna porażka ale po wielu poszukiwaniach zdecydowałem się jednak znów zaufać tej firmie, bo miała wspaniałe recenzje w sieci....

Ja mam telefonik NEC 616 i nie narzekam- jeden z lepszych na rynku - moje własne odczucie.

Zagłebiając sie w charakterystykę sprzetu, mozna zauważć ze jedne mają dużo więcej opcji od innych. Często bywa ze te "słabsze" mają wiecej opcji od tych "lepszych" ( cały czs staramy sie udowodnic ze nie ma słabszych i lepszych - są tylko bardziej lubiane i mniej - nie dotyczy pewnego producenta)
polakT jest offline  
Stary 27.04.2005, 20:41   #930
Dorian
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez thomascamel
Ja mam telefonik NEC 616 i nie narzekam- jeden z lepszych na rynku - moje własne odczucie.

Zagłebiając sie w charakterystykę sprzetu, mozna zauważć ze jedne mają dużo więcej opcji od innych. Często bywa ze te "słabsze" mają wiecej opcji od tych "lepszych" ( cały czs staramy sie udowodnic ze nie ma słabszych i lepszych - są tylko bardziej lubiane i mniej - nie dotyczy pewnego producenta)

O kurczem mega wpada z tymi telefonami . Dzięki za przypomnienie
Dorian jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: