![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#916 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#917 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() A rozmawianie poraz kolejny o tych samych nagrywarkach o ktorych juz wszystko zostalo 5 razy powiedziane, jest lekko mowiac monotonne. |
|
![]() |
![]() |
#918 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@melag osobiscie to ty wybrales LG
![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() @loki7777 - tak wybrałem LG 8 ) ,a w dyskusji chodzi o wyższość pionka nad benq i z tych dwóch wybrałbym benq. |
|
![]() |
![]() |
#920 |
Registered
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
jestem juz zdesperowany doradzcie mi najlepsza z najtanszych nagrywarek bo jak zaoszczedze troche to kupie chyba GameCuba a slyszalem ze plyty dla niego musza byc nagrane w bardzo dobrej jakosci. Prosze konkretnie co jest tanie i do tego ladnie zapisuje plytki. Mam nadzieje ze to moj ostatni post z zapytaniem o nagryware, ale po prostu nie moge sie zdecydowac wiec pomozcie!!!! z gory dziekuje.
|
![]() |
![]() |
#921 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
![]() |
![]() |
#922 | ||||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Totalny bełkot, który popiera moją tezę a jest przeciwko mnie Kolega @melag jest tak zapatrzony w LG, że brak mu trzeźwości w myśleniu I braku właściwej oceny sytuacji ![]() @melag! Weź przejrzyj moje posty powyżej, a zobaczysz tam między innymi takie stwierdzenie: Cytat:
Za chwilę ty gadasz to samo Cytat:
Cytat:
Więc o jakim braku, obiektywiźmie i ukłonach mówimy? ![]() ![]()
![]() |
#923 | |||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
@demek! Kolego sympatyczny! Jeszcze raz cię zacytuję, bo widzę, że dalej nie wiesz o co chodzi :\ Cytat:
Z tej wypowiedzi niestety ani jasno, ani oczywiście nie wynika Czy obydwie te spawarki były w kompie jednocześnie Czy najpierw była wkładana jedna - zapis A potem druga - zapis A to raczej dość istotne Naucz się jasno precyzować swoje wypowiedzi - to możemy dalej podyskutować ![]() Dyskusja zaczyna ciekawie sie rozwijać ^_^ BTW A jeżeli uważasz, że czepiam się każdego niedopowiedzianego słowa To zobacz sobie TU ![]() Bardzo się zdziwisz do czego niedopowiedzenia prowadzą ![]() Cytat:
Wprost przeciwnie Mnie to akurat bardzo bawi ![]() Wiesz Ten zapał w udowadnianiu wyższości jednej nagrywarki nad drugą Napisy w podpisach: "... CLAN " " ... RULEZ " " ... PALI WSZYSTKO " Czy ciebie to nie bawi? ![]() Ale! Dajcie nam tylko kije bejsbolowe!!! ![]() ![]()
![]() |
#924 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Gelopsx trafiłeś na ciężki okres
![]() Reasumując. Spieszy Ci sie - bierz Benq 1620 Poczekasz - weź Benq 1625. Gdyby mi 3500 padła ( na szczęście dzielnie się trzyma) wybrałbym Benq. I nie chcę pisać o wyższości tejże ale po przeglądnięciu kilku forów stwierdzam ,że Benq to najlepszy wybór . |
![]() |
![]() |
#925 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wiecie jaka jest najlepszqa nagrywarka - taka jaką aktualnie posiadamy, lub tej samej firmy. W sumie wzialbym na dzien dzisiejszy pionka - moze dlatego ze mam przeknanie d otej marki, benq kojarzy mi sie raczej z tandeta. wyprzedzajac coponiektorych, moze i tak byl kiedys a teraz jest lepiej, nie iwem. Jak dla mnie wszystke firmy to wynalazki. Za 250-300 pln kupuje sie writera na rok do 3 - i tak za te 2 lata cos nwego bo to jest juz przestarzałe... takie sa moje odczucia czy pionek lepiej wypali od benqa - pewnie i nie, moze jedna dvd beneq wypali lepiej inna pionek w sumie jeden shit. Jedynym co by mnie interesowało by dana nagrywareczka p rku paliła nadal z ta sama precyzja, zeby jakosc sie nie zmieniała. ( w moim Lg 32x10x40x - po 2,5 roku sama nie potrafiła juz czytac koncówek nagranych przez siebie cd(80% cd tylko czytała, nic nie potrafił tego przeczytac, przestała palic dobrze i przyszedł czas na litka) dzis jestem posiadaczem litka 832S po regulacji lasera (nie paliła 8x i juz pali 3 dni potrzebowali ![]() Teraz na zakończenie polecam: SONY, PIONEER, NEC, PLEXTOR, LG, SAMSUNG (raczej nie ![]() Decyzja co do wybory writera i tak padła by na kupujacego, ale prszynajmniej wiedziałby jakie sa probelmy z roznymi firmami i ich produktami ostatecznie jakies sugestie ale bez mowienia ta jest najlepsza bo pali jakis format ktorego nikt nie uzywa, bo ma ......, bo ja tak mowie i nie moze byc inaczej ufffff, namachałem tego troche. mam nadzieje ze sie ze mna wiekszość zgodzi, jak nie wiekszść to chociaż jedna jedyna osoba........ - dla mnie i tak bedzie duzo |
|
![]() |
![]() |
#926 |
Wymiatacz
![]() |
Obiektywnie masz dużo racji thomas w tym co piszesz. Mała dygresja jednak. Myślę,że wyrabiamy sobie opinię po samym "image" marki. Pioneer jest znany z tego że kiedyś robił dobry sprzęt audio ( teraz to raczej car-audio - tu jest w czołówce ) , LG i LiteOn to taka pop-kultura świata nagrywarek - najbardziej znane i powszechne więc i najczęściej kupowane..Nec hmmm kojarzy się właściwie z niczym ( no może z monitorami wcześniej) - kupiłbyś TV NEC'a? Ja nie wiem, a robią świetne projekcyjne TV. Kiedyś miałem DVD-ROM NEC'a - straszna porażka ale po wielu poszukiwaniach zdecydowałem się jednak znów zaufać tej firmie, bo miała wspaniałe recenzje w sieci. Teraz ma przebieg ponad 300 wypalonych DVD i zachowuje się jak przysłowiowa nówka. Plextor - vip świata nagrywarek - ostatnio z jakością napędów na bakier. A Benq? Właśnie co możemy o nim powiedzieć? Praktycznie nic....stąd taka nieufność do tej firmy. I choć może ciężko to przyznać mi jako posiadaczowi NEC'a myślę ,że Benq go przewyższa pod kilkoma względami ( opieram się na kilku stronach dot. nagrywarek ). I masz rację każdy wybierze to co komuś odpowiada...Co do przejechania się na sprzęcie to przez lata: Przejechałem się na dvd-rom NEC 5700 ( zamierzchłe czasy), kilku napędach LG i to cała moja przeszłość ( miałem też Mitsumi i HP x 4 ,ale wymieniłem ,bo weszły nowsze i szybsze).
Nie do końca więc zgadzam się ,że każdy chwali swoje. Uznaję wyższość Benq...( lecz jedynie pod względem kilku ciekawych opcji i jestem sam ciekaw czy wytrzymałaby 300DVD wypalonych łącznie z odczytem [ nie mam DVD_ROM'u]. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 27.04.2005 o godz. 20:10 |
![]() |
![]() |
#927 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Zgoda! ![]() Dlatego niezmiennie uważam tematy z serii: "Co kupić?" za śmietnisko i wyraz lenistwa A na poparcie w co drugim takim temacie argumentacja jest taka: "Nie mam czasu i muszę szybko coś kupić" ![]() ![]() BTW No i oczywiście i niezmiennie i jak zawsze każdy chwali to co ma Więc nie mówmy, że moja nagrywarka jest lepsza czy najlepsza Bo przecież każdy wie, że "Najlepsza na świecie jest miłość w klozecie" ^_^
![]() |
#928 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
a każdy szalet jest pełen zalet ![]() |
|
![]() |
![]() |
#929 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja mam telefonik NEC 616 i nie narzekam- jeden z lepszych na rynku ![]() Zagłebiając sie w charakterystykę sprzetu, mozna zauważć ze jedne mają dużo więcej opcji od innych. Często bywa ze te "słabsze" mają wiecej opcji od tych "lepszych" ( cały czs staramy sie udowodnic ze nie ma słabszych i lepszych - są tylko bardziej lubiane i mniej - nie dotyczy pewnego producenta) ![]() |
|
![]() |
![]() |
#930 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
O kurczem mega wpada z tymi telefonami . Dzięki za przypomnienie ![]() |
|
![]() |
![]() |