Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.05.2005, 17:04   #1051
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sextor
a dysponuje ktos moze zdjeciem tego pionierka bez blach ?

A oto i Pioneer 109 bez D

Czyli bez blach ...

Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!!-109bezblach1.jpg   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!!-109bezblach3.jpg  
Dołączone obrazki
DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!!-109bezblach2.jpg DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!!-109bezblach4.jpg 

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.05.2005, 17:25   #1052
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
moglbys juz skonczyc go robic w wala?
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 12.05.2005, 18:06   #1053
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
moglbys juz skonczyc go robic w wala?
A ile mam czasu na odpowiedź?

Stary 12.05.2005, 20:01   #1054
Sznaps_
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.04.2005
Sznaps_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no ja juz wlasnie przywiozlem pionka 109 i bylem zmuszony kupic czarnucha
zaraz bede testowal

powiedzcie mi czy jest jakis program do weryfikacji nagranych danych
czy nie ma bledow w porownaniu z tymi samymi plikami co nagrywalem z hd ?

pozdr,
Sznaps_ jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:02   #1055
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Dwie płyty, obydwie czytane w mojej stacjonarce

Czy widzicie jakąś różnicę?

Jeśli nie - to może zauważycie ją za jakiś czas ....

No ja mam podobne 2 plytki, z czego ta z wykresem jak na dole (ma mniej wiecej PIF max 10 i PIE max 20 w nero na benq) nigdzie nie chodzi, a plytka z wykresem takim jak na gorze chodzi (ta niby wykresowo-dobra to eproformance prodisc printable, ta niby zla to platinum ricoh printable).

Cytat:
Napisany przez slawekj
Płytka spełniająca normy PI/PIF i najważniejsze Jitter musi być odtwarzana.
Jeżeli nie można jej odczytać to nie wina płytki tylko urządzenia.
Hahaha - jasne Gdyby to byla prawda to plextor, benq liteOn i thomson (stacjonarny) by zbankrutowaly bo wlasnie na nich nie dziala opisywana plyta (na innych juz nie probowalem).

Dodam jeszcze ze byla to zwalona partia eproformance printable (dystrybutor zawrocil od sprzedawcow kartony i zalecil przyjmowanie reklamacji), no i jakos zaden z genialnych programow diagnozujacych tego nie odnotowal (zarowno przed jak i po nagraniu), a plyty ewidentnie nie chodza !!
pawelblu jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:13   #1056
Sznaps_
Nowy na forum

wlasnie testowalem tego pionka 109
i kurcze troche sie zdołowałem
caly czas mi bufer spada przy nagrywaniu
nagrywalem na plycie verbatim x8
co jest grane ??
cos jest nie tak z nagrywrka ??
Sznaps_ jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:15   #1057
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
A ile mam czasu na odpowiedź?

robisz z goscia *****a bo sie nie zna i wierzy w to co piszesz...nie jest to fair do konca - ale rob jak uwazasz
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:17   #1058
kmxx
Bywalec

Data rejestracji: 09.05.2005
kmxx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Argumentacja co do wyników testów jest przekonywująca. Wynika z niej że należy kupić Benq 1620. Czytałem też o Pioneerach i zauważyłem że model 108 jest jakby lepszy od 109. Bo już teraz wyłaniają mi się dwa napędy do wyboru: Benq i Pioneer. A co myslicie o Toshibie?
sprawdzę za ile mogę kupić Benq a za ile Pioneera.
kmxx jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:18   #1059
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Hahaha - jasne Gdyby to byla prawda to plextor, benq liteOn i thomson (stacjonarny) by zbankrutowaly bo wlasnie na nich nie dziala opisywana plyta (na innych juz nie probowalem).

Dodam jeszcze ze byla to zwalona partia eproformance printable (dystrybutor zawrocil od sprzedawcow kartony i zalecil przyjmowanie reklamacji), no i jakos zaden z genialnych programow diagnozujacych tego nie odnotowal (zarowno przed jak i po nagraniu), a plyty ewidentnie nie chodza !!
To dziwne !!! płytka dobrze nagrana i nie można ją odczytać.
Może czegoś nie wiem. Proszę mnie oświecić.
A tak ogólnie jakie parametry płytek dla kupującego powinien podać sprzedawca.
Ja napisałem o podstawowych. Jakie parametry zadecydowały o wycofaniu.
Skoro stacjonarne nie mogły odczytać to co było powodem ?

"Zwalona" to znaczy jaka?

Błedy PI/PIF i Jitter i jeszcze do ... stu brakuje to czysta prawda.
A jaki był współczynnik odbicia tych płytek ?
Chętnie porozmawiam na temat płytek, ich jakości i pozostałych 90... parametrach.
I o certyfikatach.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 12.05.2005 o godz. 22:00
slawekj jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:20   #1060
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sznaps_
wlasnie testowalem tego pionka 109
i kurcze troche sie zdołowałem
caly czas mi bufer spada przy nagrywaniu
nagrywalem na plycie verbatim x8
co jest grane ??
cos jest nie tak z nagrywrka ??

DMA włączone i ASPI zainstalowane? Sprawdź.
Dorian jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:40   #1061
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez kmxx
Argumentacja co do wyników testów jest przekonywująca. Wynika z niej że należy kupić Benq 1620. Czytałem też o Pioneerach i zauważyłem że model 108 jest jakby lepszy od 109. Bo już teraz wyłaniają mi się dwa napędy do wyboru: Benq i Pioneer. A co myslicie o Toshibie?
Toshibe to tak jak bys kupil szajsunga prawie tylko w lepszej oprawie

Ostatnio zmieniany przez legion : 12.05.2005 o godz. 20:45
legion jest offline  
Stary 12.05.2005, 20:52   #1062
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kmxx
To nie tak do końca.
BenQ 1620 to nie napęd, który nagrywa wszystko jak leci z wymarzoną jakością.
Tak nie jest. Nie ma takiego napędu.
Obecnie mam LG 4163B i BenQ 1620. Oba te napędy świetnie się uzupełniają.
I jest to najlepsze wyjście jeżeli wypala się na różnych nośnikach.

Pozostaje do testów Plextor. W/g uznania i możliwości.
Jednak kupowanie napędu bez możliwości pełnego testu płytek moim zdaniem jest błędem.
Na rynku przewagę mają tanie płytki bo ich utylizacja jest droższa. Lepiej sprzedawać tanio na kilogramy bez żadnych konsekwencji.

A rynek jak widać wszystko chłonie. A cwaniacy i kreatywni handlowcy zacierają ręce.

slawekj jest offline  
Stary 12.05.2005, 21:01   #1063
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Na rynku przewagę mają tanie płytki bo ich utylizacja jest droższa. Lepiej sprzedawać tanio na kilogramy bez żadnych konsekwencji.
A rynek jak widać wszystko chłonie. A cwaniacy i kreatywni handlowcy zacierają ręce.

świeta prawda i prawdziwa.

nie wnoszę nic ciekawego do dyskusji.

ale napiszę ciekawy jest BenQ

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 13.05.2005 o godz. 16:40
ed hunter jest offline  
Stary 12.05.2005, 21:45   #1064
Sznaps_
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Dorian
DMA włączone i ASPI zainstalowane? Sprawdź.

Powiedz mi jak to sprawdzic
mam xp z sp2

pozdr.
Sznaps_ jest offline  
Stary 12.05.2005, 22:21   #1065
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
To dziwne !!! płytka dobrze nagrana i nie można ją odczytać.
Może czegoś nie wiem. Proszę mnie oświecić.
A tak ogólnie jakie parametry płytek dla kupującego powinien podać sprzedawca.
Sprzedawca powinien podac te parametry ktore sa napisane na opakowaniu
W moim przypadku, oprocz tego, jezeli ktos sie mnie pyta z jakiej fabryki jest nosnik, to jak wiem, to odpowiadam. Ewentualnie, jezeli wiem ze plyty nagrywaja sie dobrze na posiadanej nagrywarce szybciej niz certyfikacja to tez o tym wspominam. Ale to sa informacje podawane przez sprzedajacego z dobrej woli - ogolnie podaje sie informacje biznesowe - to co na opakowaniu. Normalnie klienta nie interesuje czy kat zakrzywienia sciezki jest taki czy inny - plyta ma dobrze dzialac i koniec.
Cytat:
Napisany przez slawekj
Ja napisałem o podstawowych. Jakie parametry zadecydowały o wycofaniu.
Skoro stacjonarne nie mogły odczytać to co było powodem ?
Sam sobie odpowiedziales.
while (1) Nagrywasz_i_nie_dziala_w_twoim_napedzie_np_stacjon arnym;
To wystarczajacy powod.
Cytat:
Napisany przez slawekj
"Zwalona" to znaczy jaka?
jak wyzej.
Cytat:
Napisany przez slawekj
Błedy PI/PIF i Jitter i jeszcze do ... stu brakuje to czysta prawda.
A jaki był współczynnik odbicia tych płytek ?
Chętnie porozmawiam na temat płytek, ich jakości i pozostałych 90... parametrach.
I o certyfikatach.

Kogo to obchodzi jaki byl wspolczynnik odbicia, kat latania, czy paramert spadania - plyty nie dzialaly nagrane na dowolnej nagrywarce, odczytywane na dowolnym napedzie (no moze istnialy przypadki ze film sie odpalil, ale baaaardzo haczyl). A wyniki w nero mialy dobre, jak najbardziej w normach. To znaczy ze byly dobre ?? Nie. Cala partia byla kompletnie do
pawelblu jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: