![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#106 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
co to znaczy ze nie mozna testowac plytek??
Jaki rodzaj plyt slabej jakosci pali liteon?? Zalezy mi aby nie palil cd-r slabej jakosci, natomiast dvd jest mi bez roznicy poniewaz na nich bede nagrywal glownie filmy i bede kupowal markowe plyty. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#107 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ale nowego? To znaczy którego? ![]()
![]() |
#108 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Piotrek_1
Litek cderki pali dobrze. Testowanie płytek po nagraniu - chodzi o ilość błędów. Więc bierz LiteOna 16xx lub Pioneera 108. Wiesz Vizzard, przeczytałem sobie z nudów dużo rzeczy, testów, wypowiedzi i chyba następny to też będzie litek. Jak padnie to wymieniął ![]() Co do LG to GSA4163B - ale jeszcze sobie o nim poczytam. Chociaż pewnie niedługo wyjdą kolejne modele i od nowa będzie przeglądanie....
#109 |
Nowy na forum
![]() |
A jak litek radzi sobie z lamaniem zabezpieczen (calkiem o tym zapomnialem), z ktorymi ma problem??
Czy nagrane filmy na dvd chodza bezproblemowo na stacjonarnym dvd?? thx za helpa |
![]() |
![]() |
#110 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() a co do czytania plyt dvd nagranych na litku to musisz nagrywac na markowych nosnikach i raczej na +R
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#111 |
Wymiatacz
![]() |
Na -R też spokojnie można....pod warunkiem, że markowe. Z Verbami nie mam żadnych problemów.
Jak dołączasz do listy wymogów przegrywanie zabezpieczonych płyt (skąd się wzięła nazwa "łamanie zabezpieczeń" ![]()
#112 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
A czy mozna gdzieś kupić 1673 ,bo poza tą aukcją na allegro nigdzie nie ma ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38393300 ).
Czy juz wiadomo czy bedzie mozliwe 1633/1653@1673 ? |
![]() |
![]() |
#113 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
DVD+RW testy x16
#114 |
Wymiatacz
![]() |
No fakt, ciekawy artykuł, a szczegolnie podsumowanie : "If LG had implemented bitsetting into their GSA-4160B, it would have helped their product climb the ladder to compete with the NEC drive."......"For this reason, the bitsetting feature might come in handy more than the ability to read and write DVD-RAM media. This is what kept LG's unit from winning the #1 spot, which we have awarded to the NEC ND-3500A."
A ponoć w LG GSA4163B można już zmieniać bitsetting.... no ciekawe, może jednak z powrotem się przekonam do LG. W końcu moja stara LG CDRW12x8x32 chodzi dobrze do tej pory u brata. Ciekawe tylko, czy umożliwia testowanie nagranych płytek
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 29.12.2004 o godz. 13:36 |
![]() |
![]() |
#115 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To 832 faktycznie jest dobrym wyborem ![]() Sam mam 832kę i nie narzekam ![]() BTW I dioda przy nagrywaniu świeci na czerwono ![]()
![]() |
#116 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
no to mam tego pionka 108,wczoraj kupilem - kasy braklo na plytki więc wziałem jakieś śmieci media-store 1-4x plusa i minusa.Podłączyłem na ostatni wolny kanał ide no i próba.Kumpel przyniosł DVD z filmem zapodał nero i całkiem niechcący Uruchomił kopiowanie "w locie"!!!! używając do odczytu mojego staruszka (3,5-letniego)pioneera DVD-116EB 1.22.
Myślę sobie -pierwszy nośnik do kosza - bufor szaleje stary pionek nie nadąża z odczytem,ale nic bardziej mylnego.Palnik spokojnie zrobił swoje - płytka bezproblemowo czytana jest na moim Emperorze oraz obydwu napędach.Pewnie niedlugo ze względu na kiepski nośnik ale to teraz nieważne.Poźniej były jeszcze Hawki kumpla,których nie łyknął jego litek1633 z tym samym rezultatem.Na razie nieźle. |
![]() |
![]() |
#117 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
Perwszy post na forum, więc witam.
![]() Heh, człowiek im więcej czyta tym mniej wie. ![]() Potrzebuję nagrywary, która prócz dobrego zapisu nie będzie miała problemów z odczytem. Na dodatek ogranicza mnie kolor (uroki czarnej obudowy ![]() W tej chwili rozważam: Lite-On SOHW-1673S - tylko kto go tam wie, czy poprawili coś w porównaniu do 1653S i kiedy będą ogólnie dostępne Nec 3500A - mój były faworyt póki nie przeczytałem o problemach z odczytem płyt Nec 3520A - niedostępny i pewnie te same problemy co 3500A... Benq DW1620 - wszystko fajnie, ale nie czyta RAW-DAO, co jest dla mnie poważnym minusem... Toshiba SD-R5372 - z jednej strony wszystko fajnie, a z drugiej niektórzy mają z nią problemy... Pioneer DVR-108 - chipy Neca, więc większość problemów Neca jest, no może poza odczytem LG GSA-4163B - niby fajna nagrywarka, ale: nie mam zaufania do LG, kosztuje powyżej 350zł, nie ma dostępnej czarnej ![]() W takim razie co polecacie, żeby kupić ? Jak byłem zdecydowany na Neca, to poczytałem o jego problemach z odczytem, jak już sie zdecydowałem na BenQ, to wyszła sprawa z RAW-DAO. No to pomyślałem sobie Toshiba, ale ostatnie posty z tematu o niej nie są zachęcające. Doradźcie coś bo już mnie świerzbi, żeby nagrywareczkę kupić. 8 ) |
![]() |
![]() |
#118 |
Wymiatacz
![]() |
Witamy
![]() Widzę, że mniej więcej sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Po prostu nie ma prostej odpowiedzi i prostego wyboru ![]() LiteOn jest mimo wszystko najbaredziej powszechny, elastyczny i ma najwiecej dodatkowego oprogramowania. Najlepiej czyta płytki a jak nie próbuje mu się wkładać szajsu to i dobrze nagrywa. Do niego jeszcze dopisałbym Pioneera 108 i LG 4163.
#119 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
Witam wszystkich bo to mój pierwszy pościk.
Podobnie jak większość pytających tutaj mam problem z wyborem nagrywarki. Od jakiegoś czasu skłaniam się ku Nec 3500A ale dzisiaj dostałem pościka na temat Nec 3520A http://www.cdr-info.com/Sections/Rev...rticleId=11859 . Może to rozwiąże problemy o których pisał wyżej Marxter. Co o tym sądzicie ![]() Pzdr |
![]() |
![]() |
#120 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
Co sadzicie o nagrywarce Toshiba SD-R5372? Zastanawiam sie czy zamiast Liteona 16xx nie kupic wlasnie jej. Jak ta nagrywarka radzi sobie z odczytem plyt, i nagrywaniem na syfie?? pozdro: Piotrek ![]() |
![]() |
![]() |
|
|