![]() |
JAKA NAGRYWARKĘ KUPIĆ ????
CHCE KUPIĆ NAGRYWARKE, ALE NIEWIEM JAKA, ZASTANAWIAM SIĘ NAD:
Lite-On iHAP122, Lite-On iHAS124, ALBO NAD STARSZYM LITEON DH-20A4P, ZALEŻY MI NAD DOBRA KOREKCJA I DOBRYM NAGRYWANIEM PŁYT DVD. |
Ja i pewnie kilka innych osob sie zastanawia dlaczego jestes niewychowany ?
|
Ja się nawet nie zastanawiam, ja wiem.
|
I w dodatku nie chce mu sie przejrzec przyklejonego watku!
|
do 100 zł chyba nie?
|
Po śmierci mojego poprzedniego napędu (jakiś tam BTC miał 6 lat) zastanawiam się jaki napęd optyczny kupić sobie. Myślę nad czymś na interfejs SATA ma to być nagrywarka DVD CD i pokrewnych formatów (ale to chyba oczywiste ;-)). Ma nie być z nią kłopotów, mam mieć czarny front panel. Może być wersją do zmodowania w celu osiągnięcia dodatkowych funkcji lub lepszych wyników! Co polecacie w przedziałach cenowych?
+-80zł +-100zł |
Ma ktos Liteon iHAS422 Zastanawiam sie nad jego zakupem. Czy moze Optiarc AD-7240S ?
|
|
Ilość załączników: 1
Ja mam z rodziny IHAS tylko nowszego IHAS-224 różni się od 422 tym że nie ma
funkcji kasowania nośników ***8220;inteligentną metodą***8221;bez możliwości odzyskania, ale ma zwiększone SmartWrite x24.oba te napędy mają LightScribe a wymieniony Optiarc AD-7240S nie ma LabelFlash za to ma zapis x24. Co do wypałów i odczytu na Litku jest nieźle-na forum gdzieś parę wypałów Maxellków jest wstawionych przeze mnie ,a dziś dołożę Sony DVD-R ,Verbatim DVD+R. Link do testu Sony Optiarc AD-7240S http://cdrlabs.com/Reviews/sony-opti...-dvdrwram.html link do testu Liteon IHAS 422 http://www.cdfreaks.com/review/15441...Burner-Review/ Załącznik 52873 |
Inglisz umi i to bdb. Czytalem juz te testy ale dalej sie nie moge zdecydowac. Co do LS i LF to sa jeszcze do wyboru 7241 i 7243. lookne pozniej na twoje testy.
|
A co tu sie decydowac?
Przeciez masz oceny. Masz tez swoje oczekiwania wobec w/w i mozesz zoabczyc jak sie w tym sprawuja. Poza tym nagrywarka to nie koniec swiata :) |
Cytat:
Zostaje porównanie "+" i "-" lub rzut monetą. :spoko: |
Ja widze ze optiarc wygral tu i tam.
Raz jest editors choice a raz best buy award. Nie zawsze licza sie punkciki. Albom slepy. |
na CDRLabs litek 9/10, optiarc 8/10 z gorzej ocenionymi "fjiczerami",
na CDfreaks litek "very good", a optiarc "excelent" Nie chce mi się czytać dokładnie całości, obie są dobre. Niech czyta dokładnie ten co kupuje .... |
Mój głos na litka. :tak!:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:49. |