![]() |
Cytat:
a czy 223Q ma tak samo dobry odczyt jak np: Samsung SH-S203D bo tylko na odczycie mi zalezy jesli chodzi o obsluge plytek. no chyba ze warto kupic jakas inna nagrywarke do odczytu? |
223Q ma Lightscribe a 223F nie. To chyba jedyna roznica.
|
Nagrywarka do odczytu
Witam,
dawno mnie tu nie bylo. chce kupic jakiegos samsunga z dobra korekcja, bedzie sluzyl tylko do odczytu plyt. do wypalania mam pionka. nie wiem tylko ktorego wziasc na allegro sa miedzy innymi: SAMSUNG SH-S223Q SH-S223F SH-S202N (ide) wydaje mi sie ze wolalbym nagrywarke na sata. najwiecej na allegro jest tych dwoch pierwszych (czym one sie roznia?) prosze wiec o pomoc, niewiele znalazlem na forum na temat tej 223Q. ale moze koledzy ktorzy na biezaco siedza w temacie cos podpowiedza, byc moze jakas inna do odczytu. pozdrawiam |
Jesli sie nie myle to jest OEM Lite-ON LH-20A1L. Jesli tak to po co przeplacac za napis HP? :>
Naped godny polecenia ale do najcichszych napewno nie nalezy :nie: |
HP DVD1070i
Co sądzicie o nagrywarce HP DVD1070i, znalazłem ją na Allegro za 159zł, warto ?? zależy mi na lightscribie i dobrej korekcji błędów.
|
Cytat:
|
ZbigNieff ewentualnie 216
|
w jaką nagrywrkę z lighstscribem zainwestować ??
konkretnie moje pytanie brzmi: w jaką nagrywarkę z lighstscribem warto w tej chwili zainwestować ??
|
Pionek 215. :idea:
|
Witam,
Koledzy czy obecnie jest na rynku cos pod sata w co warto zainwestowac?? Powiem szczerze ze jakos wypadlem z tematu nagrywarek itp a moje obie ostatnio zaczynaja cos nawalac... pomozcie cos... grunt to zeby dobrze palila i zdrowo czytala ;-) |
Witam
Jestem nowy na forum i mam nadzieję, że wstrzeliłem się w odpowiedni temat :) Niedawno padł mój NEC i niestety przy próbie kalibracji uszkodziłem potencjometr... nie mam nerwów na dalszą zabawę lub wymianę wózka z laserem. Zastanawiam się nad nowym sprzętem, ale nie mogę ogarnąć całej tej masy testów i postów, więc zwracam się z pomocą ;p Potrzebuję nagrywarki DVD w cenie do 150zł najlepiej S-ATA, najbardziej zależy mi na dobrej korekcji błędów CD-R i DVD-R (mam dużo starych płyt z dosyć ważnymi danymi). Oprócz tego byłoby miło, gdyby ów napęd miał przyzwoitą prędkość odczytu krążków DVD-R, bo właściwie tylko na takich wypalam. Prędkość nagrywania nie jest ważna, bardziej zależy mi na jakości. Co do płyt, używam w większości Verbatimów, więc fajnie by było gdyby napęd dobrze radził sobie z tymi nośnikami... Reasumując (od najważniejszego): -dobra korekcja błędów (CD-R, DVD-R) -przyzwoita prędkość odczytu (CD-R, DVD-R) -zadowalająca jakość nagrywania (DVD-R) -złącze S-ATA |
Cytat:
:mruga: |
Miałem na myśli coś równie dobrego co 1640.
|
Cytat:
:czar: |
Jaki jest godny następca DW1640?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:39. |