![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiej firmy polecasz palnik DVD ![]() |
|||
PLEXTOR |
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 | 13.27% |
BENQ |
214 | 29.89% |
LG |
158 | 22.07% |
LITEON |
100 | 13.97% |
PIONEER |
76 | 10.61% |
SAMSUNG |
23 | 3.21% |
NEC |
135 | 18.85% |
ASUS |
10 | 1.40% |
SONY |
8 | 1.12% |
TOSHIBA |
13 | 1.82% |
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 716. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#406 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2005
![]() |
Witam
Ja równiez uzywam Neca ND 3540A i nie mam z nim zadnych problemów. Polecam obejrzec strone: http://rankingi.chip.pl/ranking_16682.html ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#407 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2006
![]() |
Witam.
Mam zamiar zakupić nagrywarkę DVD. Myślę o NEC'u 4571A i o BenQ'u DW1655. Którego byście mi bardzej polecali? Główne zastoswanie nagrywarki - nagrywanie tak ok. 2-3 płyt DVD na tydz. (kopie filmów, gier, schabów...), by nagrywarka miała w miarę dobrą korekcję błędów, by była w miarę cicha i ogólnie by była w miarę dobra. ![]() Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#408 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Jedna i druga jest dobra.
Korekcję ma lepszą BenQ. Ale jeszcze lepszą ma Plextor 760A: ![]() http://cdrlab.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=47 ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2006
![]() |
Zastanawiam się nad zakupem nagrywarki. Do wyboru mam 3 firmy/modele:
NEC 4551A Pioneer 110 BenQ 1650 z naciskiem na dwie pierwsze. Czytałem bowiem, że Z Benkiem są różne odpały typu, że nie chce nagrac na niektórych Verbatimach albo na TDK-ach ![]() Będe nagrywał nie za dużo płyt (kilka tygodniowo to max), czasem także CD, z reguły nagrywam na lepszych firmach czyli Verbatim TDK, ale czasem musze cos nagrac na innych nosnikach i chciałbym aby nagrało sie bez problemów i potem płyta dała się wszędzie odczytać. Bardzo proszę o radę. PS jak wyglada serwis NEC'a i Pioneer'a? PS2 który model jest bardziej cichy? |
![]() |
![]() |
#410 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2006
![]() |
Plextor 760A mnie raczej nie interesuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może wybierzcie....3 drogę z WSW np na LG postawcie ![]() ![]() ![]() A poważniej , to tylko sprzęt , postów dotyczacych problemów z NECami, Pioneerami , Benqami, LG, Samsungami itd , czytaniem , nieczytaniem , paleniem - nie takim, niepaleniem, sporo. - Nie ma idealnego sprzętu , co wybrać? IMO ![]() |
|
![]() |
![]() |
#412 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja używam Litka 160P6S i też nie mam żadnych problemów
![]() Ani w domu, ani w pracy, ani na podwórku Po prostu staram się być miły i uczynny dla wszystkich ![]() Żeby tych problemów sobie nie narobić, ot co ![]() ![]()
#413 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2006
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#414 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2006
![]() |
Cytat:
mi bardziej jest wybredny w stosunku co do mozliwości wybrania prędkości danych płyt wykrywa o wiele mniej dostępnych prędkości niż mój stary poczciwy liteon CDRW no ale narazie zwalam to na różnice technologii (nagrywarki CDRW to nie to samo co DVDRW) chciałbym potestować neca i wtedy miałbym porównanie |
|
![]() |
![]() |
#415 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2006
![]() |
Witam
Troche o moich preferencjach: oceniam ze bede nagrywal raczej malo. Nagrywarka bedzie niestety uzywana do nagrywania danych na CDR, mozliwe tez ze duza czesc beda to plyty audio. Jesli chodzi o DVD filmy, muza, tekst. Zawezilem wybor do Benq 1640 i LG 4167B. Ponoc takze Pioneer i Samsung maja dobre laserki ale jakos nie przygladalem sie blizej ich produktom. Prosilbym o podopowiedz. Z gory wielkie dziekuje za wszystkie odp! Pozdrowka ![]() ps: na plexa mnie nie stac ;( Ostatnio zmieniany przez c.nemo : 15.03.2006 o godz. 11:44 |
![]() |
![]() |
#416 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2006
![]() |
jezeli stawiasz na nagrywanie plyt cd-audio to absolutnie nie kupuj lg-gsa 4167 poniewaz ten model ma problemy z wypalaniem tego typu nosnikow (plyki nie chca byc czytane przez zwykle stacjonarne odtrwarzacze cd ,rownierz te z wyzszej półki sprawdzalem na sprzecie harmon/kardom)
z lg moge ci polecic model gsa-4166 dod. bedziesz mial lightscriba. A co do Plextora to podobno ma jakies tam funkcje poprawiajace zapis audio ale ja nie mialem okazji tego przetestowac. |
![]() |
![]() |
#417 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.03.2006
![]() |
witam jako nowy
i od razu zwracam sie z typowym pytaniem nowego... poczytalem forum i wiem mniej-wiecej co polecacie ale chcialbym sie dowiedziec co myslicie o ponizszych napedach: Toshiba SD-5272 - chyba dosc stary naped, bez DL, ale moge go dostac w miare tanio Philips SPD3000 - zewnetrzna, nie wiem w ogole co to za model, nie znalazlem nic na jego temat, moze ktos wie co jest w srodku? moze to OEM czegos innego? bede wdzieczny za pomoc |
![]() |
![]() |
#418 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() 50zł? Za tyle to MOŻE bym wziął tę Toshibę Ale tylko jako drugi napęd Szkoda zawracania głowy ![]()
![]() |
#419 | |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
![]() |
![]() |
#420 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2006
![]() |
raczej nec 4550/4551 nie warto bo za tyle samo mamy najnowszy model 4570/4571.
|
![]() |
![]() |
|
|