![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiej firmy polecasz palnik DVD ![]() |
|||
PLEXTOR |
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 | 13.27% |
BENQ |
214 | 29.89% |
LG |
158 | 22.07% |
LITEON |
100 | 13.97% |
PIONEER |
76 | 10.61% |
SAMSUNG |
23 | 3.21% |
NEC |
135 | 18.85% |
ASUS |
10 | 1.40% |
SONY |
8 | 1.12% |
TOSHIBA |
13 | 1.82% |
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 716. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#496 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Sory za post pod postem ale edytowac nie mo***380;na
Z tego co znalazlem juz w necie to te 2 wypalarki ca***322;kiem przyzwoicie radz***261; sobie z zabezpieczeniami, nie wiem jak jest z h20l, nec troche ust***281;puje pod tym wzgl***281;dem. Wi***281;c zastanawiam si***281; na tymi 2 modelami benq DW1655 pioneer 111 (d, dbk) i ew. h20l Ch***281;tnie wys***322;ucham podpowiedzi (dvdram jest mi zb***281;dny, labela tez pewnie nie b***281;d***281; uzywa***322;) w szczegolnosci jak sobie radz***261; z zabezpieczeniami (sd3, sd4) bo jako***347;ciowo z tego co wyczyta***322;em to s***261; badzo zblizone Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#497 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
ja polecam litka do zabezpieczen
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
a kiedy trafi na polki benq 1670? warto na niego czekac? aktualnie mam benq 1640 i nie wiem czy zamienic na 1650 czy poczekac na 1670?
|
![]() |
![]() |
#499 | |
Bywalec
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#500 | ||
Gość
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() |
#501 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
yyy to ja juz sie pogubilem
|
![]() |
![]() |
#502 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
No wlasnie ja juz tez sie pogubilem .Na poczatku to chcialem kupic Benq 1640 albo 1650.Pozniej wyczytalem ,ze dane najdluzej utrzymuja sie na plytach DVD-RAM(ponoc do 30 lat
![]() Chodzi mi glownie o archiwizacje danych (filmy rmvb ,jakies gry ,programy w obrazach plyt )zebym mogl je sobie zgrywac na plyty DVD i po paru latach do nich wracac czyli skopiowac je spowrotem z tych plyt DVD na kompa i ich uzywac.Moze mi ktos powiedziec jaka bedzie(mniej wiecej) zywotnosc tych danych na plytach DVD 4,7 gb albo 9 gb (oczywiscie wypalane na dobrych nosnikach)??Bo jesli moga wytrzymac okolo 10 lat to nie bede sobie zawracal glowy tym DVD-RAM tylko kupie ktoregos z tych BENQ-ow. |
![]() |
![]() |
#503 |
kapitan Closs
Data rejestracji: 16.02.2006
![]() |
"Gdy tylko dowiedzieliśmy się o połączeniu oddziałów ODD firm LiteON i BenQ zaczęliśmy obwiać się o jakość produktów BenQ. Dzisiaj jednak otrzymaliśmy nieoficjalnie bardzo pocieszającą wiadomość.
Jak już jakiś czas temu wspominaliśmy LiteON alokował większość swoich inżynierów do prac nad projektami nagrywarek nowej generacji, zapisujących nośniki Blu Ray. Mimo iż premierę tych urządzeń LiteON zapowiedział na koniec tego roku, to już od pewnego czasu dysponuje działającymi próbkami przedprodukcyjnymi. BenQ również pracował nad własnymi rozwiązaniami nowej generacji. Teraz sprawa wygląda coraz ciekawiej, gdy doszło do fuzji obu firm. Najlepsze jak zawsze na koniec. LiteON zrezygnował z prac nad własnymi napędami BD na rzecz tych, które rozwijało konsorcjum BenQ/Philips. Działające próbki już są w rękach inżynierów, więcej szczegółów wkrótce". ![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Bardzo dobrze, ale... Koszt 1 łytki DVD+-R ~ 1.5zł Koszt 1 płytki DVD-RAM ~ 15zł Powodzenia! ![]() ![]()
![]() |
#505 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
No dobrze ,ale moze mi ktos powiedziec czy plyty DVD 4,7 gb i 9 gb(dobrej marki) nagrane na BENQ-u 1640 albo 1650 sa w stanie wytrzymac 5 lat i wiecej .Bo widze ze kupno nagrywarki z mozliwoscia DVD-RAM nie jest juz wcale takie przyszlosciowe ,bo przyszlosciowe by raczej bylo zakup nagrywarki zapisujace nosniki BLU RAY, na ktore trzeba troche jeszcze poczekac( plytka DVD pojemnosc 25 gb cena okolo 70 zl -to juz prawie zawartosc malego twardziela ,moze byc ciekawie).Dlatego teraz reasumujac ze nie zalezy mi na DVD-RAM ani na LabelFlash co posiada nagrywarka NEC tylko chodzi mi o to zeby dane nagrane na plytach DVD 4,9 gb i 9 gb zachowaly sie jak najdluzej w najlepszym stanie .Wiec co byscie polecli czy NEC-a czy ktoregos z BENQ-ow czy moze jeszcze cos innego tak do okolo 200zl??
|
![]() |
![]() |
#506 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I najlepiej nagrane dane moga się ulotnić po roku czasu... Zawsze należy o tym pamiętać ![]() ![]()
![]() |
#507 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
Cytat:
Przekonało mnie klika opini użytkowników i najwazniejsze - recenzja http://cdrlab.pl/article_wstep_2615_...ghtScribe.html Szkoda tylko ze model 1655 nie jest tak idealny jak 1640. |
|
![]() |
![]() |
#508 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2004
![]() |
natłok informacji
Witam
Przymierzam sie do kupienia swojej pierwszej nagrywarki dvd. Wczesniej nagrywalem tylko cd . moj dorobek nagrywarkowy jest dosc marny bo mialem tylko LG i Liteona ( obecnie wlasnie Liteona ) . Z nagrywarki kozystam najczesiej jak chce nagrac film albo dane i do tego najczesciej tez jej uzywam a raczej uzywałem bo cos ostatnio zaczyna jej odbijać :/ Od nowej nagrywarki oczekiwał bym tego zeby ładnie odczytywała zarysowane płytki bo na moich meblach stale sie walają jakies sidiromy ![]() ![]() najchetniej kupil bym plextora np Plextor PX-755A ale slyszalem ze bardzo kiepsko odczytuje porysowane pltyki ... zastanawiam sie nad benq ale jakos sie waham a litki odpadają bo poprostu one nie pracuja tylko wyją ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Warto
![]() http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=16972 podsumowanie: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...6972&PageId=14 Najlepiej wypala Pioneer i Nec .... Plextor, BenQ .... LiteOn. ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() P.S. aby nie napisać tego inaczej ![]() |
|
![]() |
![]() |