![]() |
A tym pioneerem 111 rusze zabezpieczenia ?
Aha i tak jak pisalem post wczesniej, to czy teraz tak samo jest, ze Samsungi najlepiej odczytuja zabezpieczenia ? Podajcie jakas dobra nagrywarke do tego. |
Ja polecam BenQ 1655.. Ale zabezpiecze***324; typu SafeDisc itp tym nie ruszysz..
|
@mani
- pioneer 111D dlatego D bo tanszy, a mozna przerabiac w rozne strony. |
@mani
- pioneer 111 - benq 1655 / nec 4570 :P |
Mam zamiar kupic juz na dniach nagrywarke DVD.
Bud***380;et do kupna to 200 zl. I tak sobie pomyslalem, zajrze na CDRInfo, bo to sprawdzony pomysl :). I tak zerknalem na opisy nagrywarek, forum poczytalem i takie wnioski wysunalem: 1. Kilka osob na forum poleca jakis tam model LiteOn. Ogolnie to dla mnie Liteony to byly synonimy najgorszych rzeczy :|. Ale oczywiscie poslucham sie opini bardziej obeznanych tutaj uzytkownikow :P. 2. Na glownej stronie CDRInfo w top15 nagrywarek DVD widnieje taka nagrywarka: LG GSA-4167B 3. A na forum chyba najczesciej polecana jest Benq 1655. Wiec, ktora wybrac? O Benq slyszalem tylko same dobre rzeczy, o LiteOnach nienajlepsze, a LG to mialem tylko denne napedy CD Rom, ktore nic nie umialy przeczytac :|. Aha i jeszcze moja mala refleksja mam juz zacna nagrywarke CDR Samsunga SW-252B, na ktorym sie nie zawiodlem zbytnio. Wypalal super plytki, jak i odczytywalem wszelkiego rodzaju zabezpieczenia. Ale rok temu zakupilem sobie nagrywarke Tosiba-Samsung DVD SD-R5372 i tu juz mam wiele watpliwosci co do dzialania. Niby odczytuje plyty dobrze (zabezpieczen w ogole nie rusza), nagrywa slabiutko i ma problemy z buforem i jest starsznie dlugi czas dostepu :|. To jaka wybrac teraz nagrywarke, by spelnila moje oczekiwania ? Zastanawiam sie wlasnie nad ta LG GSA-4167B albo tym Benq 1655, ale inne propozycje tez rozwaze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Asus 1608P3S to OEM PIONEER'a 111
Asus DRW-1612BL to OEM ??? no wlasnie kogo ?? bo to chyba nie ausu robi ten naped. Link do stromki producenta http://usa.asus.com/news_show.aspx?id=3885 |
Zagłosowałem na LG miałem już kilka nagrywarek CDR tej firmy, a kumple również na wypalarki DVD nie narzekają. Ostatnio przymierzałem się do kupna wypalarki DVD. Pewnego razu zobaczyłem niechcący w markecie nagrywarki DVD samsunga wiedziałem, że ta firma to jak do tej pory produkowała złom i komu tylko mogłem to odradzałem ich napędy optyczne. Ale jakoś skusiłem się, pomyślałem a wezmę i protestuje yhm po testuję :|
Więc z odczytem jak na razie sobie radzi nieźle, zabieram się za test nagrywania czy ta nagrywarka mowa o Samsung DVD SH-S162A w ogóle umożliwia test jakości nośnika? W Nero CD-DVD Speed przycisk start jest zablokowany. |
Cytat:
|
To raczej napewno zdecyduje się na BenQ 1655 z LightScribe.. Dzięki wielkie za podpowiedzi i rady...
|
Sam posiadam BenQ 1640. Nie mia***322;em z nim ***380;adnych problem***243;w. Wypala wszystko i na wszystkim :D
BenQ 1655 i Pioneer 111 s***261; por***243;wnywalnymi nap***281;dami je***347;li chodzi o jako***347;***263; zapisu... Tyle, ***380;e BenQ 1655 posiada technologi***281; LS.. Taki ma***322;y bajer, ale czasem mo***380;na si***281; pobawi***263; :) |
Michale a posiadasz BenQ'a? A co powiecie na Pioneer DVR-111?
|
Cytat:
Nie będzie się psuł :P A jak się zepsuje, to się go na gwarancję odda :) Bo jest to bardzo fajna nagrywareczka :D |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58. |