Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   JAKĄ NAGRYWARKE KUPIC (Temat dla nowych użytkowników i nie tylko ) (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-nagrywarke-kupic-temat-dla-nowych-uzytkownikow-nie-tylko-56850/)

Mich@ł 21.05.2006 17:35

Cytat:

Napisany przez Lukalago
Eee, no troche mało dajesz za ten sprzęcik. Taki dobry palnik tylko za 50zł ?
...

Szkoda tylko, że jak piszesz, ten sprzęcik nie działa :fiu:
Czy widziałeś kiedyś, żeby ktoś za uszkodzony sprzęt dawał tyle, co za nowy, w pełni sprawny? :fiu:

Pingwin60 21.05.2006 18:02

Witam!
A ja mam maultkie pytanko... Nosze sie juz od jakiegos czasu z zamiarem kupna nagrywarki DVD... Ale nie jakiejs, z ktorej nie bede zadowolony... A wiec pytanie do was :) Co mozecie mi polecic, zeby i dobrze nagrywalo na tych tanszych plytkach DVD i super na tych lepszych? Dajmy na to do 300zl... No... 350zl :). Oczywiscie nie pogardze jak bedzie za 250~zl jak dobry sprzet :)

Z gory dziekuje za odpowiedz :)

Pozdrawiam
Pingwin

VIZZARD 21.05.2006 20:08

Cytat:

Napisany przez Lukalago
Eee, no troche mało dajesz za ten sprzęcik. Taki dobry palnik tylko za 50zł ?
A może jakaś zamiana na np LG GSA-4163B lub coś z NEC-a. Bardzo chętnie.

Mówiłeś, że jest on niedobry i tym się zasugerowałem :taktak:

Któż bowiem lepiej zna swój palnik jak nie właściciel? :>

Z Neca mogę zaoferować jedynie/aż legendarny już w tej chwili Nec 2500

Bo tylko to mam ze stajni Nec czy LG :taktak:

:D

dancio 21.05.2006 21:24

Witam wszystkich, jestem tu nowy i chcia***322;bym zada***263; konkretne pytanko.Zamierzam kupi***263; zewn***281;trzna nagrywarke DVD bo ta w laptopie (CD-RW) cos mi szwankuje. Przegl***261;dam neta i powiem szczerze ***380;e by***322;em juz zdecydowany na LG model -GSA-2166D ale czytam, czytam i jako***347; wiele os***243;b nie poleca a cz***281;sto firma BenQ jest wymieniana. Reasumuj***261;c co lepiej kupi***263;?
LG GSA-2166D czy
BenQ DVD EW164B
a mo***380;e jeszcze inne zewn***281;trzne sa godne uwagi?
Dzi***281;kuje z g***243;ry za wszystkie propozycje.

VIZZARD 21.05.2006 22:03

Cytat:

Napisany przez dancio
Witam wszystkich, jestem tu nowy i chciałbym zadać konkretne pytanko.Zamierzam kupić zewnętrzna nagrywarke DVD bo ta w laptopie (CD-RW) cos mi szwankuje. Przeglądam neta i powiem szczerze że byłem juz zdecydowany na LG model -GSA-2166D ale czytam, czytam i jakoś wiele osób nie poleca a często firma BenQ jest wymieniana. Reasumując co lepiej kupić?
LG GSA-2166D czy
BenQ DVD EW164B
a może jeszcze inne zewnętrzne sa godne uwagi?
Dziękuje z góry za wszystkie propozycje.

W tym układzie nie ma żadnego ograniczenia :nie:

Nagrywarka wewnętrzna jaka chcesz + dobra aluminiowa obudowa z wbudowanym zasilaczem

I po sprawie :taktak:

Wcale nie trzeba ograniczać sie do modeli zewnętrznych :nie:

Ale w tej cenie i przy tym wyglądzie jak TU :czytaj:

Będzie to bardzo dobry wybór :tak!:

:mruga:

dancio 21.05.2006 22:15

Dziekuje za szybk***261; odpowiedz. Opcji z obudow***261; nie bra***322;em pod uwag***281;, czy taka przedstawiona przez Ciebie opcja b***281;dzie ta***324;sza ni***380; typowa nagrywarka zewn***281;trzna?Je***347;li tak to bardzo bym prosi***322; o przedstawienie jakie***347; konkretnej dobrej taniej nagrywarki + obudowa do niej.Tego Benq-a znalaz***322;em nawt za 289,9:)

Lukalago 21.05.2006 22:41

Cytat:

Napisany przez Mich@ł
Szkoda tylko, że jak piszesz, ten sprzęcik nie działa :fiu:
Czy widziałeś kiedyś, żeby ktoś za uszkodzony sprzęt dawał tyle, co za nowy, w pełni sprawny? :fiu:

Nie wiem czy ten sprzecik jest niesprawny. Dam drugą sztukę, która de fakto zachowuje się identycznie, moze problem ten występuje tylko u mnie, moze ten benq po prostu tak ma... kto to wie, a moze miałem pecha, ze trafilem na dwa trefne egzemplarze ??? W każdym razie bardzo się zraziłem do BENQ...niestety :( :sciana:

VIZZARD 22.05.2006 00:42

Cytat:

Napisany przez Pingwin60
Nosze sie juz od jakiegos czasu z zamiarem kupna nagrywarki DVD... Ale nie jakiejs, z ktorej nie bede zadowolony...

O! To szkoda!

W zasadzie wszyscy raczej kupowaliśmy nagrywarki z myślą o tym

Żeby raczej nie być z nich zadowolonymi... :smutny:

:czar:

:offtopic:

7k !!! :banan2:

Szczególne pozdrowienia dla wszystkich tych co trzymali kciuki :spoko:

:piwo:

VIZZARD 22.05.2006 00:50

Cytat:

Napisany przez dancio
Dziekuje za szybką odpowiedz. Opcji z obudową nie brałem pod uwagę, czy taka przedstawiona przez Ciebie opcja będzie tańsza niż typowa nagrywarka zewnętrzna?Jeśli tak to bardzo bym prosił o przedstawienie jakieś konkretnej dobrej taniej nagrywarki + obudowa do niej.Tego Benq-a znalazłem nawt za 289,9:)

Myślę, że przy tej cenie lepszym rozwiązaniem będzie jednak kupno tego Benka :taktak:

Bardzo ładna stylistyka, czerń, bardzo dobra nagrywarka, cena zbliżona :czytaj:

Bierz póki jeszcze są! :mruga:

joujoujou 22.05.2006 01:18

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
My***347;l***281;, ***380;e przy tej cenie lepszym rozwi***261;zaniem b***281;dzie jednak kupno tego Benka :taktak:

Bardzo ***322;adna stylistyka, czer***324;, bardzo dobra nagrywarka, cena zbli***380;ona :czytaj:

Bierz p***243;ki jeszcze s***261;! :mruga:

M***261;drego a***380; mi***322;o poczyta***263;! :spoko:

P.S. Gratulacje! :piwo:

VIZZARD 22.05.2006 22:00

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Mądrego aż miło poczytać! :spoko:

P.S. Gratulacje! :piwo:

Dzięki za gratulacje i za komplementa :uklon:

wilczures 22.05.2006 22:24

Od dłuższego czasu mam nagrywarke CD LG GCE-8526B.
Jak wiadomo DVD jest w dzisiejszych czasach niezbędne, dlatego mam pytanie: Jaką wewnętrzną nagrywarke (na dzień dzisiejszy) polecacie do 230 zł???

Czytałem już mnóstwo artykółów, recenzji, ale albo nie uwzględniają one nowszych modeli albo są po angielsku i niektóre zdania ciężko jest zrozumieć... :help:

Czy ktoś podpowie coś konkretnego i powie dlaczego??

czechoj 22.05.2006 22:26

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

7k !!! :banan2:

Szczególne pozdrowienia dla wszystkich tych co trzymali kciuki :spoko:

sto lat, sto lat ......... i jeszcze dłuzej i jeszcze raz....... niech żyje nam niech........... :> :piwo:

VIZZARD 22.05.2006 22:32

Cytat:

Napisany przez czechoj
sto lat, sto lat ......... i jeszcze dłuzej i jeszcze raz....... niech żyje nam niech........... :> :piwo:

Thank You! :przybij5:

:czar:

grzegorz_1982 23.05.2006 11:10

Witam, mam pytanie zamierzam kupic nastepna nagrywarke DVD mysle o 4 firmach: pioneer 111, benq 1670, nec4771, Lg H20l chodzi mi glownie o dobry zapis plyt -R i zebym mogl sprawdzac jakosc plyt, wiem ze lg tego nie posiada ale ponoc dobrze nagrywa plyty na rowny z pionkiem. jesli ktos uzywa lub cos wie na ich temat prosilbym o wypowiedz co o nich sadza i czy sa zadowoleni z zakupu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:42.