![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
http://mtz.softpedia.com/index.php?o...id=71&Itemid=4 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
Philips DVP 630
dzieki za pomoc
Mialbym jeszcze następujące pytania odnosnie innego odtwarzacza: Posiadam odwarzacz DVD Philips DVP 630/02 Zgodnie z instrukcją sprawdzam wersję firmware tego odtwarzacza i wyswietla się informacja VER1109 01 M 2 Z kolei na stronie Philipsa jest informacja o wersji VER0112 z dnia 05-02-23 ( a wiec sądząc po dacie chyba dosc nowa?) Czy ktoś z forumowiczów orientuje sie co w pratyce oznaczają te numery i która z tych wersji jest nowsza i czy sa miedzy nimi jakies zasadnicze rożnice? Drugie pytanie dotyczy odtwarzania plików divx na DVP 630 - sprawdzilem na paru posiadanych filmach w tym formacie z dołączonymi do nich napisami w formie plikow srt i efekt jest taki: - obraz na ekranie TV jest bardzo spłaszczony (zaledwie 1/3 wysokości ekranu telewizora) - nie wyswietla w ogóle napisów tzn żadnych znaków - w przypadku płyt DVD, SVCD, VCD na tym odwarzaczu obraz jest wyswietlany poprawnie W tym samym czasie na przy tej samej płytce z filmem i tymi samymi napisami w formacie srt uruchamianej w odtwarzaczu Philips DVP 720 SA , obraz jest normalny, jak tez wyswietla poprawnie wszystkie napisy (z polskimi znakami zresztą) Znalazlem w jednym z wątków informacje że do poprawnego wyswietlania polskich znakow w DVP 630 jest potrzebne odpowiednie kodowanie (ISO8859-2) ale czy nie powinien wyswietlac w ogole jakichkolwiek napisów (nawet bez polskich znaków), a moze ten odwarzacz wymaga plikow z napisami w innym formacie niz srt? Byłbym wdzieczny za jakie wskazówki? |
![]() |
![]() |
#18 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=12588
Przesledz wszystko 11 stron i tu jeden z nich gotowy http://www.dvpsub.prv.pl/ Firmware do Philips DVP 630/632, wersja 0112 v2 by v8ti Zmiany: - nowa czcionka z outline'm 32 punkty (pogrubiony outline), - nowa czcionka z półprzeźroczystym tłem 28 punktów, - wyeliminowany efekt pozostawania fragmentów znaków przy krawędzi ekranu, - poprawione polskie znaki w menu i w komunikatach, - ODCZYTYWANIE NAPISÓW Z ROZSZERZENIEM .TXT (ale tylko w formacie MicroDVD), - brak możliwości odczytywania napisów z rozszerzeniem .smi (coś za coś), - kodowanie polskich znaków w standardzie win1250 (CP1250) oraz iso8859-2 (Latin-2). Maksymalna ilość znaków w jednej linii: 40. POZdrawiam Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 01.06.2005 o godz. 21:51 |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
Dzieki za pomoc o to mi chodzilo
jeszcze tylko pytanie o to "spłaszczanie obrazu" w DVP 630 przy odtwarzaniu niektórych plików divx czy ktorys z tych nowych softów to załatwia, czy po prostu "ten typ tak ma". W podanym wątku jakoś nic na ten temat nie znalazłem. Jak pisałem np. w DVP 720 SA nie ma takiego efektu Ostatnio zmieniany przez piokar : 02.06.2005 o godz. 08:18 |
![]() |
![]() |
#20 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Manta - Emperor 2 lub Prince - po co przepłacać
![]() Miałem jedynkę ( jest u ojca ) teraz mam dwójkę i polecam jeżeli chodzi o Divx Recenzji tego sprzętu jest wiele ale polecam forum Manty http://www.manta.com.pl/forum/index.php oraz specjalną stronę jednego z adminów forum http://www.cesarz.glt.pl/ Rewelacyjny kontakt firmy z klientem, który owocuje często poprawkami softu (opierają się na uwagach userów) choć osobiście uważam że nie jest to już potrzebne. Co do DVD też nie ma problemów - jeżeli chodzi o DTS to Manta nie ma wbudowanego dekodera DTS ale oczywiście przekazuje ten sygnał na wyjścia cyfrowe. Ostatni soft zapewnia obsługę formatu nero digital.] ![]()
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 02.06.2005 o godz. 07:59 |
![]() |
![]() |
#21 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Tyle, że z Mantą trzeba trafić. Mam do czynienia z dwoma egzemplarzami Emperora 2 kupionymi mniej więcej w tym samym czasie.
Jeden chodzi, jak złoto, bez żadnych problemów, ale drugi to dał mi popalić. Najpierw zasilacz, a potem w ogóle nie chciał wysuwać tacki i po pewnym czasie non stop się włączał i wyłączał, ale z drugiej strony w serwisie go przyjęli i wykonali naprawę gwarancyjną (z jakim skutkiem będę wiedział jutro) pomimo tego, że plomba gwarancyjna była zerwana. Poza tym Manta czyta wiekszość płyt, przy czym bez problemu te nagrywane w komputerowych nagrywarkach, ale trochę głośno chodzi. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#22 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
I tu tez podobna uwaga -nie każda głośno pracuje.
![]() Ale jest na to rada -zakup Manty poprzez sieć z firmy Restech - serwisanta Manty - masz gwarancje że sprzęt jest dokładnie sprawdzony pod wzsystkimi względami. To bardzo uczciwa propozycja wynikla z tego że odtwarzacze reklamowane w hipermarketach spowrotem trafialy na półki sklepowe i oczekiwały na następnego klienta, któremu uda się wcisnąć wadliwy sprzęt. Wiem coś na ten temat ponieważ sam byłem swiadkiem takiej sytuacji. ![]() Ja swojego drugiego Emperora 2 wymieniałem 3 razy zanim wybrałem właściwy - tylko chyba jeden z tej trójki trafił na serwis, dwa na ... sklep. ![]()
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 02.06.2005 o godz. 22:12 |
![]() |
![]() |
#23 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.04.2004
![]() |
Ja proponuje konsole XBOX z Xbox Media Centerem z tym softem zmiata wszystkie stacjonarki z powierzchni,wiem bo mam 8 )
C2D E6600 ***8226; Asus P5N32-E nForce 680i SLI ***8226; EVGA 8800 GTX 768MB ***8226; Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 ***8226; Seagate Barracuda 7200.11 500GB ***8226; Pioneer DVR-212BK ***8226; Audigy 2ZS Platinum ***8226; Logitech Z-680 THX ***8226; TT DVB S2-3600 ***8226; Logitech MX518 ***8226; Chieftec Dragon AX-01SL-D-U ***8226; Antec NeoPower 480W |
![]() |
![]() |
#24 | |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
Dziś odebrałem Mantę z serwisu. Na razie chodzi. Czyta DVD i Video CD. W karcie gwarancyjnej napisali, że wymienili taśmę i dekoder, założyli też nową polmbę. Zobaczę, jak będzie dalej. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
|
|